Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz nie wiem jak sie nauczyc

Prawo jazdy - LUK

Polecane posty

Gość ta co wyczuwa
Zdaje się, że chodzi nie tylko o parkowanie - tu faktycznie mogę się zgodzić, że ilość poprawek nieważna - ale i jazdę po łuku. A to dyskwalifikuje. Pas jest naprawdę szeroki, w praktyce trzeba często kombinować tyłem w węższych miejscach.

tylko co z tego jak nawet z placyku moge nie wyjechac :(

co do luku to ja cwicze na tym wezszym 2,5 moze przy 3 pojdzie lepiej

normalnie parkować umiem, przodem, tyłem, zawracać z wykorzystaniem infrastruktury, zawracać na trzy i inne manewry, bez problemu. tylko to równoległe :( ale dobraj myśli jestem, grunt to się nie denerwować,zachować zimną krew i ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. 🌼 dla ciebie

u mnie tez wlasnie zawracanie na 3 i z wykorzystaniem infrastruktury OK, wogole wszystko ok poza tym parkowaniem i lukiem do tylu

Mnie uczono tak: Kiedy widzę 2 samochody, miedzy którymi jest miejsce, by zaparkować równolegle, to, podjeżdżam do tego pierwszego (tego, za którym mam się schować). Zrównuję się z nim. Cofam do chwili, kiedy na początku prawej, tylnej szyby zobaczę koniec samochodu (za którym mam zamiar parkować), wówczas szybciutko skręcam na maxa kierownicą w prawo i natychmiast skupiam wzrok na lewym lusterku. Patrząc w nie, jadę tak do momentu, kiedy ujrzę prawy reflektor samochodu, przed którym chcę stanąć. Jeśli go zauważę, od razu wykonuję 1,5 obrotu w lewo, żeby wyrównać koła, po czym jadę tak bardzo wolniutko do tyłu aż prawe zakole (blacha nad kołem), znajdzie się na wysokości (tzn. tak, jakby nad krawężnikiem), wówczas na maxa kręcę kierownicą w lewo aż samochód się wyprostuje. Koniec :)

no to nie jest źle! i tego się nauczysz :) ja naszym samochodem domowym (oplem astrą kombi) jakoś jeżdże do tyłu po łuku, a zwykłą maleńką corsą czy yariską nie mogę. eh dziwna jakaś jestem :D ale jak tym kolosem bez wspomagania jadę to i tymi bzdurkami się nauczę. żeby nie było asterką tylko po moim prywatnym podwórku się bujam. po drogach mi nie wolno :D

Mnie uczono tak: Kiedy widzę 2 samochody, miedzy którymi jest miejsce, by zaparkować równolegle, to, podjeżdżam do tego pierwszego (tego, za którym mam się schować). Zrównuję się z nim. Cofam do chwili, kiedy na początku prawej, tylnej szyby zobaczę koniec samochodu (za którym mam zamiar parkować), wówczas szybciutko skręcam na maxa kierownicą w prawo i natychmiast skupiam wzrok na lewym lusterku. Patrząc w nie, jadę tak do momentu, kiedy ujrzę prawy reflektor samochodu, przed którym chcę stanąć. Jeśli go zauważę, od razu wykonuję 1,5 obrotu w lewo, żeby wyrównać koła, po czym przerzucam swe bystre oczy na prawe lusterko i bacznie je obserwując, jadę tak bardzo wolniutko do tyłu aż prawe zakole (blacha nad tylnym kołem), znajdzie się na wysokości (tzn. tak, jakby nad krawężnikiem), wówczas na maxa kręcę kierownicą w lewo aż samochód się wyprostuje. Koniec:)

w drugim poście naniosłam dość istotne poprawki, o których zapomniałam w poprzedniej wypowiedzi ;)

Gość z łukiem dużo ludzi
ma problemy:D Czesto jest tak ze jesli nawet nie mają na kurise to zdarzaja sie juz na samym egzaminie i wtedy klops

Gość katarzyna spod pierzyny...
Może powinnas zmienić intruktora. W moim miescie wielu jest takich co zupelnie nie nadają się do uczenia innych, nie potrafią wytlumaczyć a jak cos komus sie nie udaje to i krzyczeć potrafią. Moój kuzyn kilka razy zmienial intsruktorów bo sie przypieprzali o byle gucio a wytlumaczyc czlowiekowi nie umieli o co kaman.

zdazaja sie na egzaminie? Teraz luk jest obowiazkowy, wiec nie zdaza sie a jest zawsze, wszyscy mi tlumaczyli ale ja nadal nie umie

Gość taki se jeden
ja tez nie umie a egzamin mam jutro :]

Gość z łukiem dużo ludzi
nie chodziło mi o to, że łuk ZDARZA SIĘ na egzaminie, tylko o to, że z łukiem dużo ludzi ma problemy. Nawet jesli żadnych problemów z wykonywaniem go nie mają w trakcie kursu, to zdarza się że na egzaminie mają nieraz wielkie problemy i najeżdżają na pacholki jakby to robili pierwszy raz w zyciu.

Gość 22godziny wyjeżdżone
DLA MNIE ŁUK NIE BYŁ PRZeszkodą. Nie mam z nim wiekszych trudnosci, na początku zdarzaly sie pomylki ale szybko nauczylam sie jak jezdzic zeby bylo dobrze. Podjzad pod gorke za to jest sporym wyzwaniem bo raz udaje mi sie podjechac a innym razem mi gasnie albo za bardzo sie stacza:(

Gość agaO.-Wawa
Dziewczyny nie bójcie się łuku, wystarczy bardzo powoli jechać na półsprzegle i wszystko jest do wykonania. Trzeba się tylko skupić. Powodzenia!

Gość jest tu ktos kto potrzebuje
pomocy?postaram sie wylumaczyc, ale nie bede pisac, jesli nie ma samych zainteresownaych;)

Gość smutna Kasia
Wczoraj nie zdałam przez łuk 😭 Niech nikt mi nie pisze ze łuk to łatwizna na egzaminie ,kiedy nerwy zjadają całkowicie a nogi odmawiają posłuszeństwa 😭:(:(

Gość łuk jest prosty dajcie spokój
:-O