Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaalinaa26

Kręgosłup mi wysiada, w nocy przekręcam sie ze 100 razy, jest na to rada???

Polecane posty

Gość kaalinaa26

Jestem w 37tc, od 3 dni krzyż daje sie we znaki jak nie wiem, w nocy nie śpie tylko przewracam sie na boki bo co dłużej leże do bardziej boli :( Nie wiem czy jest coś co moze pomóc? Delikatny masaż pomaga ale przecież nie całą noc.. czy nospa coś da na kręgosłup? A może jest jakas pozycja w której kręgosłup można odciążyć??

dobrze wiem co czujesz :( ja tez meczylam sie kregoslupem wieczorami to wylam z tego bolu mi pomogl masaz , maz wkladal pileczke do skarpety i mi tym uderzal lekko w plecy - tak poradzila nam polozna , albo ta pileczka jezdzil po plecach - pomagalo :) ciepla kapiel tez pomaga, w domu morzez robic koci grzbiet i troche pocwiczyc w miare mozliwosci juz niedlugo i bole przejda, ja musze powiedziec ze mi przeszly jak reka odjal po porodzie, zaraz po urodzeniu nic juz nie czulam, a mialam okropne mysli ze tak juz mi zostanie na zawsze :-o

Gość kaalinaa26
Evi a długo przed prodem zaczoł Cie boleć ten kręgosłup? Ja sie czasem zastanawiam czy boli bo już ostatni miesiąc czy boli bo za pare dni urodze??!

Gość kaalinaa26
taaa ;)

kończę 8 m-c a takie problemy z kręgosłupem i miednicą mam przynajmniej od 2 miesięcy :O do tego stawy kolanowe mi szwankują chociaż wcale dużo nie przytyłam (w normie) :O jeszcze miesiąc.... :D

Gość ale czy da sie jakoś złagodzić
te bóle? I czy nospa pomoze?

a przed samym porodem to byl inny bol typowo krzyzowy promieniujacy do brzucha + bol w dole brzucha brzuch zrobil sie jak kamien, przestalam czuc dziecko, bole bylo dosyc mocne i zaraz doszly te bole z krzyza, promieniowaly mi do brzucha :-o cos okropnego...

Niestety nospa nic nie pomoze - bo ona rozkurcza tylko miesnie gladkie, a mięśnie szkieletowe to poprzecznie prązkowane i na nie nospa nie dziala:( No chyba,ze to skurcze krzyżowe a nie ból kręgosłupa dokucza - bo moze też tak być, a wtedy nospa mogłaby je osłabić. Pamiętam,ze mi pomagała poduszka wkładana pod krzyże i pośladek prawy jak spałam na plecach, albo przy spaniu na boku podładałam pod zgiętą nogę poduszkę i też mi się lepiej spało. Moze bardziej miękki materac - albo np. podłożona kołdra? MOim zdaniem wszystkie leki to w ostateczności i tylko pod kontrolą lekarza - zwłaszcza,że poród tuż tuż, a wiele leków może na jego przebieg wpływać. Kurcze a mówi się,ze ciąża to stan fizjologiczny:(

Bardzo dobrze Cię rozumiem :) i nie zazdroszczę tych bóli bo wiem jak smakują. Niestety taki urok ciąży :) trzeba to przetrwać. Mąż mi zawsze masaż robił.