Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ferka

normalne posilki dla 19-miesiecznego dziecka?

Polecane posty

moje dziecko uwielbia jesc. oczywiscie wszystko musi byc smaczne, zawierac sporo miesa. Staram mi sie urozmaicac posilki,nakladac przyzwoite porcje, jednak prawie zawsze jakis czas po posilku maly zaglada nam do talerzy i ma ochote sprobowac naszego jedzenia (no a nasze sa nieraz na kostkach, vegetach itp). Czy to nie za wczesnie na takie przyprawy i czy w ogole dziecko w tym wieku moze jesc z naszego talerza? a moze sa jakies przyprawy nautralne?

Moje 10 mięsięczne dziecko jest identyczne:) Dziecko w tym wieku może jeść prawie wszystkie przyprawy.Tymianki, majeranki, oregano, pieprz itp...oczywiście w rozsądnych ilościach. Potrawy nie mogą być zbyt pikantne ani za słone. W ogóle soli to jak najmniej.

moj ma 21 mies i je juz wszystko to co my nie da sie uniknac np vegety, moze u nas tego nie zjesc ale napewno zje u tesciowej albo mojej mamy ogolnie niczego mu nie zabraniamy, wszystko ale oczywiscie w zdrowych granicach

Gość dziewczynyczy nie przeginacie
??????????????????????????? Przecież to duże dziecko! Moja córka ma 17m-cy i juz od dawna je to co my na obiad.Dziś zjadła np.zupe fasolowa.Na śniadanie jajecznice. Na drugie bedzie smażona ryba,surówka z kapusty i ziemniaki. Dzieczyny-nasze dzieci to mali ludzie,a nie obcy z innej planety!

jejku moj ma 14 miesiecy skonczone i je to co my juz od dawna. Czasami jak mi sie nie chce gotowac dostaje jedzenie ze sloiczka.