Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KsiężniCzka19

GOLDEN RETRIVER

Polecane posty

Ja wam powiem, że gucio mnie te wystawy obchodzą, od kiedy pies jest stworzony do rozjazdów po wystawach? Nigdy nie byłam na takiej wystawie i nie widzę różnicy między kundelkiem a psem "rasowym". Nikt mi ciemnoty nie wciskał, było powiedziane, że pies jest bez rodowodu, swoją drogą nie wiedziałam, że psy bez metryk i innych świstków są kundlami nie ważne jak wyglądają i jaką rasę przypominają, ale to moja wina.

Jesli jesteś z psa zadowolona, nie jest agresywny i nie stanowi dla was i otoczenia zagrozenia, dbacie o niego i jest dobrze traktowany to nie ma powodu abys się tłumaczyła. Kundel wcale nie jest gorszym psem. Mam ich wokół pelno i wszystkie sa fantastycznie mądre i przyjazne. Jełśli razi cie określenie kundel to możesz mówić "mieszaniec szlachetny" U nas tak mówia.

Quadratura Koła Wyobraź sobie, ze masz do wyboru samochod składak za 10 tys zł i samochód z salonu za 100tys - oba wyglądają na pierwszy rzut oka tak samo, część osób woli zaoszczędzic i kupić ten droższy - wie co kupuje, skąd etc, część woli kupić tańszy, bo tańszy i w sumie też samochód. Nie widzisz różnicy??? I to auto i to, a jednak.... I nie nie pisz proszę, że " chcecie 2 tys za psa", bo ja psów nie sprzedaja i nigdy tego nie robiłam. Z resztą psa rasowego można kupic dużo taniej, gdy np nie jest "show" i nie ma przyszłości wystawowej i hodowlanej... Quadratura Koła "Wiadomo, że przeciętny Kowalski nie zakupi psa z hodowli tylko zainteresuje się ogłoszeniem z gazety, gdzie treść wyraźnie wskazuje na nie duże koszty sprzedaży a to się liczy bardzo. " Ale w schronach są psy nawet nie za 200, a za 20zł.... Jak szukałam swojego psa też byłam "przeciętnym Kowalskim", ale poczytałam, porozglądałam się, i kupiłam psa z Hodowli, z metryką.

Quadratura Koła (fabrykaczekolady@poczta.onet.p) "swoją drogą nie wiedziałam, że psy bez metryk i innych świstków są kundlami " ano widzisz, a tak własnie jest

Stać Cię było i dobrze mnie na to nie stać, mam na utrzymaniu rodzinę i nie dam za psa 2tyś zł. Pies - Samochód kiepskie porównanie. Ostatnio staliśmy przed wyborem samochodu i wybraliśmy ten z salonu, ale gdyby kosztował mnie 100tys zł w życiu bym nie dała. Dużo więcej niż 10tyś nie kosztował, więc go wzięliśmy.

to był przykład, własnie po to przejaskrawiony, żeby byłolepiej widać różnicę znawcą aut i ich cen nie jestem, więc nie wiem, ile kosztują, cena też była taka a nie inna, zeby podkreślić różnicę

Sorry _ulka_ nie potrzebnie wprowadzasz na moj topic glupie dyskusje-,--- \'KAZDY ROBI TO CO CHCE W SUMIE... A KAZDY ROBI TO CO UMIE\' no i uwaza za sluszne. Fajnie ze masz goldena z metryka, ale jak ja widze goldenka biegajacego w parku mysle ze to golden, a nie zastanawiam sie \"Kurcze, to chyba kunel, bo na pewno nie ma metryki\". A teraz bya uleczko i poglaszcz ode mnie swoja goldenke z klasa:O p.s. ja tez uwazam ze 2tys za swistek papieru to absurd. Wazne zeby golden byl goldenem dla nas, zreszta jak sie pokocha psa, to nie mysli o takich dupsach. Przynajmniej ja nie mysle w porownaniu do innych... DZIEKI WSZYSTKIM ZA UDZIAL W DYSKUSJI:*

A ty oszukujesz ludzi podając im fałszywe adresy i namiary na szczeniaki, ktore dawno nie sa szczeniakami i uważasz ze to jest w porządku? To dopiero jest głupie. Najpierw pomysl co ty robisz. Ja nie robie nic zlego, ty wprost przeciwnie. Jesteś zwykła prowokatorką.

Głupku ja tylko zapytałam czy na tym zdjęciu są goldeny. No i chciałam jednego przygarnąć, wiec tez bylam niezbyt mile zaszokowana tą informacją. Słowem - oszukana. Ale niewiele rozumiesz. Spadaówa:*:/

Może byś się raczej za naukę ortografii wzięła, co? Byki robisz, że aż oczy bolą.

Pfff.... oka jak ci nie pasuje no to wypierdala* nie chcę cie na moim topicu. Ale widze ze ty jestes zbyt glupia by zrozumiec co to znaczy wyypierdalaj... Wez spierdalaaaaj

Pewnie ze umie:) Ale nie mam szacunku dla ludzi ponizej mojego poziomu. Wiec kultularnie prosze- nie udzielaj się tu, bo ja Cie nie chce:) Mam nadzieje, ze zrozumialas, bo forum nie służy do bluzgawek, pogadaj tak z mamą:)