Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KsiężniCzka19

GOLDEN RETRIVER

Polecane posty

Ksieżnicza to golden:) Napewno. Jestem włascicielka takiego pieska- suczki . Wabi sie Dusia:) Najukochansze psy na swiecie. :D Ona sie opiekuje moja córke i pomaga jej:)

100% pewnosci to tylko rodowód , jeśli zadajesz takie pytanie chyba go nie ma . W takim przypadku nawet idealne podobieństwo do wzorca (tutaj faktycznie miałabym watpliwosci) i tak daje margines na róznice charakteru w stosunku do wzorca. Krótko - albo chesz retrivera i kupujesz z papierami , albo przez cały okres jego posiadania bedziesz sie zastanawiała ile w nim tak realnie tego retrivera jest .

Wczoraj te psy były do uspienia. Dzisiaj juz sa do kupienia? Ciekawe. A kiedy masz kupić to zwierzę?

* poprawka goldena ;) Mi tez juz się pomieszało z labradorem najwyraźniej :)

ulka no wlasnie chcialabym tego psa uratowac, chociaz jednego, ale chcialam tylko wiedziec czy to golden czy lablador. widze ze trez dostalas wiadomosc. A nie wiessz skad jest wlasciciel? One jeszcze chyba zyja!

małe nie mają jeszcze takiej długiej sierści, ja mam labradorka - jak dostałam mial jakieś 6 tygodni i miał krótszą, więc to na 99% goldeny no chyba ze z mieszanki labradora i goldena

Gość mirabellla bella
goldeny nie wszystkie mają dlugie pióra, kiedys sie zajmowałam tą rasą. niektóre mają trochę krótszą siersc, to zalezy od chodowli. bo goldeny nie były kiedys uzywane jako pieski pokazowe;) to są psy aportujace. miałam kiedys goldena z zagranicznej hodowli i miał własnie taką troszkę krótszą siersć

zartujecie, ze chcieli je uspic????? matko, przeciez równie dobre mogli sprzedac, za darmo rozdać, cokolwiek ;/;/

Gość madam 24
mi tak szczerze wygladaja jak labradorki biszkoptowe,ale to nie zmienia faktu ,że są śliczne :)

co chwile ktos zaklada topic o tych psach, a to, ze ktos chce je uspic, teraz sprzedac, a dla mnie ktos sobie zarty robi po raz kolejny

to mój labradorek - troszkę starszy - jakieś 6 tygodni ale widać, że ma zupełnie inny rodzaj sierści ale nawet jeśli labrador - to kochane psiaki :)

Gość jeśli pies nie ma rodowodu
to nie jest w 100% czysty rasowo...te psy na zdjęciach to psy w typie Golden Retriver, jeśli nie mają rodowodu to mogą po osiągnieciu dorosłości znacznie bądź nieznacznie różnić się od wzorca rasy Golden. A tak wogule to nie wierzę w to, że szczeniaki są do uśpienia...no chyba ze są obciążone jakąś genetyczną chorobą. Jeśli chcesz kupić któregoś w tych szczeniaków a mają one rodowód (w co wątpię, bo hodowle nie rozmnażają psów bez zapotrzebowania na szczęnięta) to sprawdź ich metryki i opis przeglądu miotu, czy aby na pewno są to zdrowe szczenięta, bez jakichkolwiek wad.

Tez mi sie wydaje, że ktos robi sobie jaja. Autorko topiku - chyba nie lubisz zwierząt. bo teraz sobie robisz kpiny, a jak bedzie rzeczywiście kiedys problem to nikt nie zareaguje bo bedzie myślał, z e to prowokacja. Przestan zakladać te topki i zostaw te zwierzaki w spokoju.

AAAAAAAa. Te psy to maja juz ponad rok. :D Ale jestes głupia, autorko topiku.

Gość mhmm
pies który nie ma rodowodu moze byc czysty rasowo tylko tego rodowodu nie miec, jestem hodowcą wiec wiem. np szczeniętom z 2 miotu nie przyznajemy rodowodu

Gość mhmm
a poza tym juz od dobrych paru lat krazy ten łancuszek, ktos tam nawet dał linka na atrapę, gdzie jest on opisany., ponadto kto by chciał usypiac goldeny, skoro nawet za nierodowodowe mozna dostac niezłą sumkę, puknijcie sie w czoło :/ do mnie tez juz kilka kolezanek naiwnych przesyłalo te lisciki na gg.. ehh ludzie

Gość uuu a w
temacie jest błąd, pisze się retriever

pies który nie ma rodowodu moze byc czysty rasowo tylko tego rodowodu nie miec, jestem hodowcą wiec wiem. np szczeniętom z 2 miotu nie przyznajemy rodowodu Po pierwsze - pies bez rodowodu to kundel i może mieć nie wiem jakich rodziców. Po drugie - szczeniaki po rodzicach hodowlanych otrzymują metryczki (nie rodowod) po przeględzie dokonanym w Zwiazku Kynologicznym. Po trzecie - szczeniaki z drugiego i nastepnych miotow równiez otrzymuja metryczki na podstawie ktorych wyrabiany jest rodowod. Dlaczego niby szczeniaki z drugiego miotu miałyby nie mieć rodowodu? Jestes hodowcą?

Gość a powiedz mi
cos o psiaku np. piatym, czy szostym z miotu, tez nie ma rodowodu.... sama takiego posiadam i fakt, ze papiery jakies papiery mi w hodowli dali, ale po co mi rodowod? i pies rodowodu nie ma, a rasowy jest w 100%... a co do tych psiakow, to dostastawalam ta wiadomosc kilka razy... probowalam sie dodzwonic pod ten numer, bo akurat moja rodzinka jest zainteresowana goldenami, ale zglaszal sie caly czas abonent niedostepny, a poczta byla przepelniona... :/