Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak dbacie o suchą skórę

jak dbacie o suchą skóre???

Polecane posty

Jakich kremów używacie,żeli do mycia twarzy??? Co robicie aby sie zbytnio nie przesuszała???

Gość sadjdjdshdf
stosuj kremy do twarzy i balsamy z mocznikiem - silnei nawilża raczej nei zatyka porów... Do mycia buzi physiogel. Poza tym mocno nawilżaj... Maski nawilżające, najlepiej po peelingu... No i z dala od solarium - a najlepiej prze cały rok filtry

a jaki dokładnie krem polecasz? Dotychczas używałam zwykłych nawilżających ale w zimie skóra bardziej jest przesuszona dlatego zadne kremy mi nie pomagaja.

Gość a jakie konkretnie to kremy
z mocznikiem?

Gość sadjdjdshdf
ja na dzień uzywam filtru avene, ale może wypróbuj SVR seria Xerial (są podobno tańsze z mocznikeiom ale to zapytaj w aptece), na noc nakłdam na skórę balsam xerialine z mocznikiem właśnie. Z kremami jest różnie każdy musi do skóry dopasować... może wypróbuj weledę irysową?? jest silnei nawilżająca podobno?? może próbki sanoflore wypróbuj?? może Nuxe (dla mnie super ale ta cena)?? A może tas nowa seria tylko nei wiem jakiej firmy z bawełną (coz w nazie cotton?) ogólne polecam kosmetyki tzw apteczne

Gość ja uzywam balsam do ciała
A te kremu można stosować w kazdym wieku??? Mam 18 lat i nie wiem czy będą odpowiednie.

Gość sadjdjdshdf
Mocznik nie ma żadnego działnia przeciwzmarszczkowego tylko silnei nawilżające więc raczej można ale zapytaj jeszcze w patece farmaceutki.

Gość sadjdjdshdf
musze uciekać będę za 1,5 godziny może

ale ten z avene to jest sam filtr? jaki numer? czy po prostu nawilżający krem?

Gość jak dbacie o sucha skóre
Dziekuje za odpowiedź :-) Spróbuje Twoich rad :-)

Gość sadjdjdshdf
Avene który używam to filtr 50+ porządny filtr. jest w spray i jest do ciała i twarzy. POjemnośc 200 ml, cena ponad 90 zł.

Ja mogę podać receptę która działa na mnie. Zawsze miałam mega suchą skórę, kremy nawilżające musiałam wklepywać w twarz dosłownie co chwila, bo mi się wszystko napinało i łuszczyło. Sposób podpowiedziała mi pewna kosmetyczka. Po pierwsze i najważniejsze - w ogóle nie myję twarzy wodą. Mycie wygląda tak - wcieram mleczko lub śmietankę. Czekam chwilę, po czym zmywam twarz tonikiem - oba kosmetyki do cery bardzo suchej i wrażliwej. Potem wklepuję krem mocno nawilżający i potem jeszcze raz krem nawilżający, ew taki trochę bardziej odżywczy - grubszą warstwą na noc. I tak od ok 2,5 roku moja cera jest nienaganna. Oczywiście na samiutkim początku krem musiałam wklepać kilka razy dziennie, ale rewolucję odczułam już po ok 2 tygodniach i tak zostało. Używam kosmetyków Dermiki, a że czasem skóra potrzebuje odmiany, to wtedy kupuję krem z L'Oreala a mleczko i tonik z Garniera.

sakastyczna cyniczka ----> ale pewnie masz młodą cerę, bo mi takie coś nie pomaga, od lat używam mleczka i toniku do twarzy, wodę tylko czasem jak zmywam peeling do twarzy. A skórę twarzy mam mocno przesuszoną i nie wiem już jak sobie radzić, żadne kremy mi nie pomagają. Teraz szukam znowu coś dobrego bo chcę zrobić sobie kilka zabiegów kwasami, a po tym trzeba dobrze nawilżać twarz.

czy ten filtr avene to ten? http://www.dobrykrem.pl/product_info.php/products_id/360 sarkastyczna cyniczka to zazdroszczę, ja mam 32 lata i za sobą wiele lat chodzenia na solarium (od kilku lat nie chodzę, ale efekty niestety pozostały :O) - i tego trudno się pozbyć teraz.

Gość sadjdjdshdf
Avene ja mam ten dla skóry wrażliwej: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13875 ale myslę że jeśli jednak masz cerę bardzo sucha może tamten byłby lepszy... Co do mycia skóry to physiogel właśnie uzywa sie bez wody idlatego jest dobry do skóry suchej... można tez wyoróbować plyny miceralne itp. Ja osobhiście lubię Nuxe ale jest drogi bo 200 mlale u meni w Szczecinie kosztuje około 45 zł. http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=21978 Po solarium to ja bym poleciłą raczej retinoidy porządne np Avene Ystheal czy eluage ale po nich naprewno filtr musisz stosowac.. Tak samo nalezy używać filtru codzinnie po zabiegach kwasami. Dermika to niezłe kosmetyki ale Garnier to nic specjalnego, mnóstwo paskudnych uczulajacych składników... A i ja tez mam 27 lat!!!

Gość No coż
kremy nie sa dobre,najlepszy jest kolagen naturalny

Gość freestylee
jasne udowdnij ze skóra może przyjac czastki kolagenu i ze nie sa za duze dla skóry oraz ze skóra potrafi je wykorzystyac... poprosze publikacje naukowe a nie smecenie dystrybutora bo to na mnie nie działa juz...

dzisiaj trochę sobie poszukałam w necie i zasugerowałam sie tym Avene, to co znalazłam jest akurat w aptece w promocji: http://www.apteka-centrum.pl/avene-eluage-krem-przeciwzmarszczkowy-miniprodukty-p-2980.html http://www.apteka-centrum.pl/avene-ystheal-krem-skory-suchej-miniprodukty-p-2977.html jeden jest przeciwzmarszczkowy a drugi p/zmarszczkowy do suchej skóry , tylko dlaczego one nie mają filtrów!!!??? nie dobrze :O będę musiała kupic oddzielnie krem i oddzielnie filtr :O tylko czy to sie nie "warzy" na twarzy? w końcu filtr, krem, podkład, puder... a może polecicie mi jakiś inny krem w podobnej cenie (tylko nie vichy) p.zmarszczkowy albo nawilżający?

Gość sadjdjdshdf
retinoidy sa najskuteczniejsze na zmarszczki a po solarce ratują skóę. Używa się ich na noc wyłącznie. Na dzien filtr żeby nei mieć plam bo po retinoidach łatwo o nie, po kwasach tez... Filtr się nei waży, ale musisz go użyć naprawde duzo zeby zsdziałał tak 2,5 ml na twarz i szyję - inaczej ochrona SPF bardzoi mocbno spada... Na filtr polecam puder Dr Hauschka, switnie sobie radzi z blyszczeniem po filtrach... tylko w małej ilości bo mocno matowi a snic się nie powinno zwazyć po Avene... Inne kremy nie wiem czy są tak skuteczne poszukaj czegos ewentualnei z witaminą C. Chyba La roche posay ma Active C np, a i kremy Nuxe są fajne. A vichy nei polecam bo sama nie lubię... A nawilżający Weledy??

Gość sadjdjdshdf
Może jeszcze te nowe kremy Dermiki Nazw nei apmiętam ale skąłd raczej neizły choc cena też...

widzę, ze znasz się trochę na tym wszystkim :) W takim razie ten krem p.zmarszczkowy który wybrałam to mam stosować tylko na noc dlatego, ze ma retinol? Ostatniej zimy raczej nie miałam problemu po kwasach chociaż myślę, ze może moje dwa przebarwienia na twarzy bardziej się uwidoczniły (ale czy od tego tez nie mam pewności). A ten puder Dr Hauschka to jest taki transparentny? czy ma jakies odcienie, kolory? Taka całkiem biała to ja nie chce być :) Czyli jeszcze raz: Kupuję filtr avene, krem p.zmarszczkowy do suchej skóry, narazie odpuszczę sobie ten z La roche bo akurat avene jest w promocji, jak ten nie bedzie mi słuzyl to kupię wit. c. Tylko dalej nie mam w takim razie nic na dzień. Obecnie używam właściwie z Yves ROcher taki krem lekko peelingujący rozświetlający i sobie chwalę. Moze na razie wystarczy. Z Dermiki coś chyba ostatnio miałam i nie bardzo. Garniera to wogóle nawet zwykłego balsamu nie używam bo mi nie pasuje, a Vichy to szkoda gadać...przereklamowany.

a powiesz mi tak w skrócie do czego jest skrobia? Dzisiaj dużo razy mi się przewinęła w komentarzach a ja zielona jestem całkiem...

Gość sadjdjdshdf
skrobia matowi buzię - po filtrach (przepisowej ilości) buzia może mocno się swiecic skrobai zastępuej puder w matowieneiu skóry. jest naturalna i zdrowsza niż talk w innych pudrach (prawie każdym). poza tym talk destabilizuje wiekszosć fdiltrów wiec eni powinno się uzwyać kremów z filtrem. Wejdz na forum wizaz i tam an biochemiii jest mnóstwo mądrych lasek w tym temacie...

Gość sadjdjdshdf
A filtr uzywasz jako krem na dzień! Hauschka jest biały - możbna by go było domeiszać z kolrowym bnrązującym gdyby był taki bez talku na razie taki znalażłam tylko mienralny i nie bardzo mi się widzi na filtrach jego tryzmanie... wiec ja uzywam odrobinke zwykłego pudru brązującego na to żeby sóra nei byał blada i płąska... choc to źle bo am talk ale na razie nei ma innego pomysłu

dzięki bardzo 🌼

Gość sadjdjdshdf
alez chaotycznie napisałam - jak czegos nei rozumiesz dalej pytaj