Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jupiterka

CZY WASZE NOWORODKI SPALY Z WAMI W ŁOZKU???

Polecane posty

Gość jupiterka

czy wasze malenstwa spaly z wami w lozki-do jakiego czasu?? od kiedy układalyście je do swoich lozeczek?? moj ma 3 tygodnie i od poczatku spi z nami w lożku. nie wiem od kiedy zacząc go wkladac do swojego lożeczka zeby nie przyzwyczail sie do spania z nami... jak to bylo u was???

nie, od początku Jaś spał w swoim łóżeczku, mimo że karmiłam piersią i może wygodniej byłoby mi aby spał z nami, ale byłam twarda :) synek spał w swoim łóżeczku, my w swoim łóżku w jego pokoju, a po 1,5 roku Jaś został u siebie a my bezproblemowo wyprowadziliśmy się z jego pokoju. czasem tylko trafiają nam się nocne wędrówki, ale bez słowa go odprowadzamy i nadal śpi u siebie :)

moja corka spala ze mna w lozku.maz spal w innym pokoju.slyszalam ze dzieci spiace z rodzicami w lozku czesciej umieraja na smierc lozeczkowa ale to nie prawda moim zdaniem.

Nasza córeczka ma miesiąc i śpi z nami, chociaż boję się co będzie później..

moje od pozcątku w swoich łózkach czasem rano żeby dłużej poleżeć biorę do siebie

no to moj nigdy nie spal z nami w lozku pamietam ze pierwsza noc razem przespalismy jak maly mial cos kolo roku i byl chory a tak do prawie 1,5 roku spal z nami w sypialni tylko w swoim lozeczku

Gość upupupu
tak-1,5 roku z przenosinami-jego łozeczko- nasze łozko nad ranem

Gość milkkka
Nie rozumiem rodzicow ktorzy spia z noworotkami,z niemowlakami .Mozna wziac dziecko do łozka np.na troszke ale zeby spac cale noce ,dni.przeciez to niezdrowo a zarazem niebezpieczne i w ogole jak mozna sie wyspac spiac z dzieckiem.

Gość upupupu
nie ma kogos takiego jak noworotek!!!!:O

Gość milkkka
po prostu pomyłka :-)

Gość upupupu
taaaaaaaaaa

mój synek spi sam w łozeczku i dzielnie to znosi a rano biore go do siebie bo uwielbiam orzy nim polezec

Moja córeczka śpi ze mną na bardzo szerokim łózku :) zacznę Ją odzwyczajać jak skończy pół roczku, zresztą myślę ze mogłaby teraz spać w łózeczku bo śpi ładnie, ale za dobrze nam razem, zeby to zmieniać..na razie..:)

Gość ILONA 18
MOJ MALUSZEK MA MIESIAC I SPI JUZ W LOZECZKU,TAKTYO SPAL ZE MNA

Mój Igor to nie jest już noorodek :) Ma teraz 5 miesięcy i od samego początku spał w łóżeczku. Nie ma problemu, bo przesypia całą noc i tylko gdy nad ranem daję mu pić ( a pije juz z butelki) to leży z nami w łóżku, ale potem z powrotem kladę go do łóżeczka, bo już nie potrafi zasnąć gdzie indziej. Tak nawiasem mówiąc to wiem ze dzieci, szczególnie takie małe, szybko sie przyzwyczajają do spania z rodzicami i potem ciężko je oduczyć więc trzeba uważać.

Gość jupiterka
my mamy duże łożko (2m/2,20m) i łóżeczko stoi w naszej sypialni- ale wolimy żeby maluszek spal z nami. Mamy go lepiej na oku. ja sama sie obawiam tego ze maluszkowi cos będzie sie w nocy dzialo i bedac w lożeczku nie zareagujemu bo bedziemy spali, a kiedy maluszek jest tak blisko to wystarczy ze otworze oczy i juz widze czy wszstko jest w porządku. malemu czesto sie ulewa po jedzeniu i panicznie sie boje tego ze jak go odloże do lozeczka to mi sie zachlysnie i nawet się nie zorientuje, a bedac z nami mamy go caly czas pod kontrolą. Wiem że kiedy mamy go przy sobie usłyszymy jesli coś by sie z nim dzialo, slysze w nocy nawet to kiedy zrobi kupke a gdyby był w lozeczku musialby leżeć w tej kupie niewiadomo ile bo bym juz o tym nie wiedziala. Slysze tez kiedy maluszek zaczyną,,kwękać,, z glodu i odrazu przystawiam go do cycuszka- a gdyby byl w łozeczku musiałby czekac i zaczac wrzeszcac żebysmy uslyszeli. Mam w planach zostawiac go w lożeczku moze jak skonczy 2-3 miesiace jak nie bedzie juz noworodkiem tylko niemowlakiem

Gość madziuara81
Moj syn ma rok i spi nadal ze mna w lozku. To dlatego, ze jak karmilam bylam zbyt leniwa by wstawac po niego co dwie godziny. Teraz zaloje, bo maz musial isc do innego pokoju, zeby sie wyspac, a syn ani mysli zostac w swoim lozeczku. Jak bede miala drugie dziecko nie popelnie takiego bledu.

nasza Julka przez pierwsze dwa miesiące spała z nami w łóżku, szkoda mi jej było odłożyć do siebie ale w końcu zaczęmy ją przenosić do jej łóżeczka i obyło się bez problemów :) teraz też czasem zdarzy się że śpi z nami ale generalnie na noc ląduje u siebie