Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Exotic

FRYZJERKA, POMOŻE, DORADZI - ZAPRASZAM !!!!

Polecane posty

O to niedaleko siebie w sumie mieszkalysmy ;) wzgledna odleglosc ;) Nie ma sprawy ;) jak cos to na mail zapraszam jak bede jeszcze potrzebna. a co do Anglii to ja z narzeczonym tez chcemy wrocic. moze w przyszlym roku ;)

Ok ja ide spać ;) dobraoc wszystkim, jutro odpowiem na posty jutro mam spotkanko o prace, rzymajcie kciuki:)

Gość ifonciadg
Ja mam tez pytanie. Około roku temu zafarbowalam wlosy na ciemny kasztan ze sredniego blondu. Po ololo miesiacu farba zeszla wiec zafarbowalam ponownie. Po jakims czasie - ok 2-3 tyg wlosy wychodzic mi zaczely garsciami. W sumie stracilam polowe wlosów, mam je suche jak siano do tej pory - tzn koncowki ktore jeszcze zostaly. Nie rozumiem tylko dlaczego. Kupilam dobre farby - garnier i loreal , stosowalam wg instrukcji , nie katowalam wlosów wczesniej od roku , moze mniej , zadnch prostownic , malo suszarki , zadnej chemii... i taka tragdia. Czy znacie moze jakies podobne przypadki? Jakies uzasadnienie? PS mieszkam w anglii , tu kupuję kosmetyki w Bootsie wiec raczej nie są to jakies tanie podroby. Boje sie teraz robic cokolwiek z nimi a jak zauwaze kilka wlosów wiecej na szczotce to panikuę...... coz , naprawde wyszly mi ich tyle...

Byc moze masz uczulenienaktorys ze skladnikow w farbie. rzadko sie zdarzaja takie przypadki np u nas w salonie praktycznie wcale, stawiam na skladik. musisz miec bardzo cienkie wlosy i podatne na zniszczeniaczy to prawda? ja osobiscie garniera nie uzywam majaza duze natezenie kwasow owocowych jak dla mnie przynajmniej niektore serie. Loreal swietny i lagodna farba i dlaczego tak sie stalo? mowisz ze 2 lub 3 tyg po zaczely wypadac / zazwyczaj zaczynaja odrazu ! moze bralas jakies leki? kuracja hormonalna? zmiana tabletek antykoncepcyjnych lub ich rozpoczecie? nie panikuj ! musisz odzywiacskore glowy i cebulki wlosa nakladajac balsamy i maski na wlosy i wmasowujac w glowe tak jak mowialm tu wczesniej kolezance ja w \'\'FUNCIAKU\'\' (wszystkko za funta) polecam odzywke szwarckopfa ta taka jakby w słoiczku to jest maska dokladnie , jest swietna! ladne zdrowe i silne wlosy rosna po niej ! jezeli bedziesz chciala koloryzowac wlosy nastepny raz moze sprobuuj farby ziołowej to jest troche mniejsze zło pozdrawiam!

Gość adaia111
a ja przedluzalam wlosy metoda klejenia keratyna po sciagnieciu wlosow moje sa masakrycznie zniszczone,zrobily sie cieniutkie i skrocily mi sie o polowe przed zalozeniem wlosow mialam swoje na dlugosc za ramiona teraz mam jedne dluzsze drugie przed ramiona masakra.jak mam je wzmocnic bojuz sie zastanawiam czy ich znow nie przedluzyc bo az mi sie plakac juz chce na widok moich strzepow!!

Gość adaia111
jest tam kto???

Radzilabym podciac je na rowna dlugosc (jesli chcesz to je rowo wystopnoowac) o niestety przedluzanie jest dobre dla tych ktorzy roba to caly czas co zdejmuja odrazu robia nowe bo efekt po zdjeciu jest straszny , niestety tez tak mialam, a ostatnio same pasemka malam i tez musialam z 10 wyciac calych lacznie z moimi przy samej skorze bo sie klej rozlal na inne i skoltunil wszytko. kompresy, kompresy i jeszcze raz kompresy ! najlepiej ziolowe, musisz wzmacniac je i musza se odbudowac bo powierzchnia wlosow jest chropowata i szorsta luski sie otworzyly trzeba je wyleczyc to dlugi proces ale efektywny. aha i jak myjesz to jak zaczynasz juz płukać to rob to w letniej bardziej chlodnej wodzie wtedy luski sie domykają i wlosy sa bardziej sliskie da sie je ujarzmic ;)

Też mam pytanie. Moje naturalne włosy to jasny chłodny blond, taki mysi. Od wielu lat robię balejaż: 1 kolor taki ciemny blond szary (imitujący mój naturalny), 2 kolor to bardzo bardzo bardzo jasny blond (żeby rozświetlić). I ostatnio stwierdziłam, że mam dość balejażu. Chcę zafarbować na jednolity kolor. Jakiś jasny odcień zimnego blondu. Chcę to zrobić sama, tylko nie wiem jak zrobić, żeby kolor wyszedł jednolity. Nie dość, że będą 2 kolory do złapania, to jeszcze odrosty. Poradź mi proszę, od których pasm zacząć, jak długo trzymać, na których krócej, na których dłużej. Pozdrawiam serdecznie.

Gość sianowata
a co zrobic z sianem na glowie? nie od farbowan tylko takia juz ich natura ze są sianowate? prostownica nie pomaga:(

Dolinka jezeli chodzi o zimny blond to polecam platyne - piekny kolor ! jezeli robisz to u fryzjera to powinna teraz rozjasnic tylko te ciemne włosy one sie rozjasnia a pozniej nalozyc rozjasniacz na calosc na jakies 20 minut (beda jeszcze nie rowne) ale to nie istotne bo jak polozysz farbe platyne to pokryje wszytkie na rowno moze i naweet nie trzeba bedzie rozjasniac calosci zalezy na jakich preparatach pracuje Twoj fryzjer ! Nie rob tego sama bo dobrze nie zrobisz a tylko popalisz i bedzie płacz.

Gość Kalea
witam, mam taki problem, od zawsze marzy mi sie ładny brązik taki troszkę ciemniejszy niż karmel, swoje naturalne mam ciemny brąz, niestety zawsze jak coś nakładam sklepowego to wychodzą mi b ciemne, dopiero teraz cos sie ruszylo nałożyłam złoty brąz i się troszkę podjaśniły ale to jeszcze nie to. Włosy farbuje żadko raz na pół roku także nie mam zniszczonych, odrosty nie rażą bo zawsze wychodza mi zblizone kolory do naturalnych. Chciałabym kupić taką farbę żeby wyszedł mi wymarzony kolor, no właśnie, jaką???

sianowata - taka Twoja natura, zreezta moja tez w zasadzie poniewaz z natury jestem rudzielcem mam krecone ale strasznie sianowate wlosy wiec wyprostowalam je sobie chemicznie i o niebo sie lepiuej czuje teraz i nie mam az takiego problemu nie sa proste w 100% ale w 85% czasem sie troszke pusza ale to nie to co kiedys. tylko ze zabieg niszczy te wloski niestety to jest trwała tyle ze prostująca. najlepsze dla Ciebei beda maski i odzywki bez spkuliwania bo ten tluszcz pozostani ena wlosach co sprawi ze je przytrzyma troszke i nie bedzie az takiego siana. olejki z ziarna przenicy kiedyc uzywalam ale kupowalam go w niemczech szczerze moweiac tutaj takiego nie spotkalam nablyszczacze w sprayu rowniez sa okej. albo jesli nie chcesz miec puchu zamien go w loki np na wilgotne wlosy po umyciu wcieraj zel duzo zelu i gniec te wlosy i susz piekne loki powstaja i nie widac puchu ja tak robilam ;)

Kalea slonce ciezko mi odpowiedziec skoro nie znam Twojego koloru wloskow, ja go nawet nie widzialam... a z opowiadan nie ma szans tego wywnioskowac sa kolory karmelowy braz itp probuuj moze Ci sie uda niestety na tekie pytanie nie umiem odpowiedziec, gdybym Cie widziala bym odrazu powiedziala a teraz? przepraszam.

Gość Kalea
ok rozumiem:) myślałam, że może trafil Ci się taki trudny przypadek jak ja;) no nic będę kombinować dalej, pozdrawiam

Gość jaka fryzuraaaaaaaaaaaaaaaaaaa
prosze o dobór fryzuru jakies propzycje i kolor jakis dla mich kudłów http://www.speedyshare.com/892209527.html to ja akutlanie to mój naturlany kolor włosów, mam pociagła twarz i duzy nos jstem wysoka

Gość katjja
Ja mam prośbę,mogłabyś podać jakieś preparaty żeby wosy bardziej błyszczały??(szampon,maska,czy odżywka) moje włosy sa matowe i uzywałam paru środków ale zaden tak dobrze niepomagał. BARDZO PROSZĘ!:)

jaka fryzura - Mysle ze przydaloby sie wypelnic troszke buzke dodac Twoim wlosom troszke objetosci ... jezeli zgodzilabys sie na cos krotkiego to polecam taka fryzurke do ramion ze włosy najdluzsze znajduja sie na karku a najkrotsze na czubku glowy czyli automatycznie gora sie unosii powstaje sliczny ksztalt glowki jezeli chodzi o kolor zdecydowanie polozylabym jasny balezjaz ;) a jesli cos extrawaganckiego to balejazyk plus grzyweczka asymetryczna wycieniowana z pasemkami ciemno - fioletowymi (baklazan) oraz pierwsze wlosy przy buzio ;) jak czujesz sie w loczkach ? jezeli dobrze i chcialabys zostawic dluzsze wlosy to polecam trwala spiralna na srednim skrecie wlosy beda do pasa oraz ez nabiora objetosci (wycieniowac koniecznie!) no i te jasne refleksiki zdecydowanie ;)

Katja - jedwab fryzjerski polecam, piekny polysk i mile w dotyku ;)

Witam. Mam jasne farbowane włosy. (nie są jasne-bardzo) kupiłam sobie dziś szampon koloryzujący (4-6 myć) srebrzysty blond. I sie zastanawiam czy w ogóle coś chwici? i czy nie wyjdą przypadkiem zółte...

Gość taaaka tam
znacie jakis sprawdzony i nie drogi kosmetyk aby mogl uniesc wlosy u nasady ???;/

Zolte nie powinny wyjsc jedyne co to moze Ci taki kolor nie wyjsc, gdyby bylato farba to kolor mogolby zalapac ale szamponetka watpie bo ona nie zawiera rozjasniacza niestety a moze i stety ;) ale czekam co wyjdzie napisz mi bardzo prosze! A co do podnoszenia wlosow u nasady to w nic nie wierze sama wyprobowalam mase rzeczy i wiem ze tylko dobre ciecie i trwala unoszaca zadziala zadne pianki , balsamy itp no chyba ze nie trafilam jeszcze w zyciu na cos odpowiedniego ale podobne zdanie maja moje kolerzanki z zakladow ;) pozdrawiam

Gość Caira
Jak wszyscy to i moze ja poszukuje dobrej dla siebie fryzury, jestem szatynka, mam dlugie wlosy, za ramiona, pocieniowane,problem,ze srednio sie układaja :/ tyl da sie na gładko, ladnie, prosto, ale przod sie okropnie puszy i kreci chce miec dlugo wlosy, bo mam wlosy dlugie i zdrowe, ale jak je obciac

Gość kotimysz
Prosze o doradzenie fryzury dla mnie: Jestem niska brunetka z bardzo okragla buzia;) Leciutka nadwaga. Mam brazowe oczy, ale raczej jasna cere. Wlosy ciemne. Zawsze je prostuje, bo inaczej to sie wywiajaja jak chca i wyglada to strasznie. Jakie sciecie najlepsze byloby dla mnie i jaki kolor?

jutro bede robić to napisze. włosy farbowałam po swietach farbą i kolor spławiał-chcem troche odswieżyć-dlatego sie zdecydowałam na szampon koloryzujący. Żeby włosów nie przesuszać i nie niszczyć...

Jezeli wloski nie sa podatne na ukladanie to nie zdzialasz nic jak stosowanie preparatow do tego przezaczonych np linie ygladzajace, prostjace lub podkreslajace loki i fale nie rozumiem dlaczego sa one z tylu proste i gladkie a z przodu puszace sie czy nie byly w tym miejscu rozjasnione? lub zafarbowane? czy rosna tak juz od zawsze? a co do fryzurki w takim wypadku polecam loczki bo wtedy cala glowa sie ulozy ladnie a jesli bardzo zalezy Ci na prostych to pozostaje prostownica lub trwala prostujaca .

Kotimisz jezeli Twoja bużka jest okrąglą i znajac zycie zapewne chcialabys ja wyszczupilic i trosze zakryc to proponuje mocne wycieniowanie z pazurkami na buzi ktore wchodza delikatnie na policzki sama tak nosze i jestem bardzo zadowolona, bardzo ladny efekt , a moze do tych ciemnych wloskow jakis balejaz w kolorze jakiejs wisienki ciemniejszej? czy lubisz ten kolor?a moze wolalbys miec blond pasemka ? a jezeli juz sie na nie zdecydujesz to tylko grubsze nie cienkie ! albo spod zrobic blond a gore ciemna tez to wyszcupli ladnie buzke ;) co o tym sadzisz? nosisz grzywke?

Gość Caira
Wiesz, nigdy nie farbowałam ani nie robiłam,zadnych trwałych...:) prostowanie za bardzo niszczy.. no ale jak je podciac?moze nie sa idelanie proste z tylu,ale łatwiej je ułozyc...a na wilgoci...makabra :/ mam ładne i zadbane włosy, wole długie...

ale lubisz krecone włosy ? jesli tak to w mokre wcieraj sredni zzel i gniec je i wysusz do suchosci , beda troche sztywniejsze ale bedziesz miala piekne loczki bediesz moga le upinac ladnie i tworzyc fryzurki.