Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Exotic

FRYZJERKA, POMOŻE, DORADZI - ZAPRASZAM !!!!

Polecane posty

Gość sok jabłkowy
mam blond włosy, kawałek za ramiona, dosc cienkie i nie ejst ich zbyt wiele... są idealnie proste, zero loków czy fal...mam przedziałek na boku i włosy sa dość przyklapnięte, jak mogłabym je podniesc zeby wytrzymały ok 12 godzin? dodam ejszcze ze po wałkach czy lokówce rozwalają się (prostują) po około 5 minutach. i jescze jedno: jaką fryzure moge zrobina na ółmetek (jutro) ? chce zeby była bardzo prosta, nie rozwaliła sie i włąsciwie przde wszystkim ma byc praktyczna: utrzymac włosy w trakcie zabawy...

Gość mam pytanie.......
czesc...widze ze tak sobie fajnie tu piszecie, wiec ja tez sie podpytam: 1. czy da sie cos zrobic zeby wlosy szybciej rosły;-(( 2. mam bardzo cienkie wlosy. od 2 lat nosze obciete na tak zwanego boba i to niby sprawia wrazenie ze jest ich wiecej. ale bardzo bym chciala je zapuscic no chociaz do ramion. czy jest jakas fryzurka w ktorej moje wlosy beda wygladaly jako tako??bo normalnie to jest tak ze jak juz je zapuszcze to wiszą mi 3 kosmyki ;-(((i wtedy znow obcinam....;-(

Witam dziewczyny nie bylo mnie nie caly dzien ijuz masa roboty , no to do dzieła :) mala zalamka ---> kup szamponeke jakiegos slomianego lub zloego blondu , musi złapac tym bardziej ze chcesz nalozyc na jasne wlosy ciemiejsza farbe, gdzies Ty do weterynarza poszla hehe ? Długie włosy ---> Jezeli włos jest ciezki i nie podatny na ukladanie to nawet super ciecie tutaj nie pomoze, niestety , mozna cos ulepic na godzinke czy tez dzien ale nie na stale skoro sa naprawde proste i ciezkie to sa trudne do wspolpracy, uwierz mi ... j4esli chcesz podniesc te wlosy to poprosu natapiruuj od nasady cala glowe i kazde pasmo spryskaj lakierem (juz natapirowane) i zaczesz efekt swietny na pare ladnych godzin. a jesli chcesz na stale to trwala podnoszaca nakladaja ja tylko na poczatek wlosow, ale to glownie zdaje egzamin u osob o krotkich lub srednich wlosach . Kochanie nie musisz tylko kucyyka robic, zreszta sam kucyk moze byc fantazyjny , sa rozne upiecia do gory , pasmami itp poszukaj w necie a znajdziesz napewno ! Mikunia000000---> Takiego efektu nie uzyskasz naturalnie ale polecam szamponetki sa delikatne dla wlosow i masz efekt do 10 myc a ten blask rudego zostanie na dluzej , nawet jak farba sie wyplucze ;) Jak Ty chcesz zrobic loczki prostownica hihi? prostownica jest do prostowania nie krecenia :) mozesz zrobic walkami lub lokowka ;) Caira ---> przestawisz sie, ale dobrze sie czujesz tak sama dla siebie sie przyznaj , o i dla mnie :) Sok jabłkowy ---> Proponuje jakies sciecie odpowiednie , wtedy juz na zawsze podniesiesz te wloski np zrob taka fryzurke jak tu na zdjeciu ---> http://ikf.com.pl/fryzury-srednie/fryzura91.htm zeby wytrzymaly 12 godzin natapiruj dobrze od nasady i polakieruj kazdy kawalek od asady dokladie i zaczesz do tylu ;) sama mozesz regulowac jak chcesz miec je podniesione :) Mam pytanie......---> sa niby domowe sposoby na szybszy porost wlosow ale sa to milimetry bo z zalozenia wlos rosnie okolo 16cm na rok wiec rekordowo raczej tego sie nie przekroczy :) jezeli chodzi o fryzurke uwydatniajaca wlosi to jest wiele, ale zreszta przy Twojej dlugosci da sie tez mocniejszy efekt zrobic wyciac wiecej te na samym czubku i puscic jak to mowisz kilka pasemek w dol np --> http://ikf.com.pl/fryzury-dlugie/fryzura85.htm ta kobieta tez ma rzadkie wloski a wcale tak nie wyglada , prawda? poradz sie swojego fryzjera pokaze Ci katalog fryzur i na pewno cos wybierzesz ;)

Hej Exotic:) nie odzywałam sie bo byłam poza domem:) a u chłopaka nie lubie pisać na na kafeteri;) Słuchaj bo jutro idziemy na balety-i sie zastanawiam czy wypada zrobić włoski karbownicą... tak sie zastanawiam i chyba zrobie. bo włosy wtedy fajnej obietości nabierają... co o tym myslisz? wypda 22 letniej dziewczynie karbować włoski?:) w sumie głupie pytanie chyba zadałam:P

Gość mała załamka
Dzięki Exotic>> hmmm może to był weterynarz.. :) kupię szamponetkę i napisze co wyszło. A fryzjerce jeszcze zostawiłam napiwek... szkoda gadać.

Witam, moje włosy bardzo szybko sie przetłuszczaja u nasady głowy,juz na drugi dzien wygladaja nie estetycznie! Przylegaja do skory głowy i sa opadniete!Lubie bardzo gdy mam włoski rozpuszczone(bo mam je do łopatek) i oczywiscie chodze tylko w rozpuszczonych jak mam swiezo umyte, potem je spinam w koka bo nie moge patrzec jak mam takie oklapniete,do tego mam grzywke po skosie czoła a i ona nie wyglada najlepiej szybko sie skleja i brzydko opada.Moje włosy sa bardzo cienkie a do tego od 4 miesiecy wypadaja jak szalone. Nie farbowałam wlosow od 8 miesiecy bo boje sie ze wypadna wszystkie! Ostatnio podciełam koncowki 4cm.(nie mam rozdwojonych koncowek) Prosze Cię o jakies dobre rady,jaki szmpon,odżywka,maska?

Gość dlugie wlosy
Exotic, ja wiem o tym, ale moze bys mi napisala, jak je tapirowac?? i jaki dobry lakier, by choc na 1 dzien nie byly takie oklapniete. Fryzjerki to potrafia:)

Gość dlugie wlosy
oj przepraszam Exotic, nie doczytalam tej drugiej czesci Twojej wypowiedzi:O Wiec tak moja powyzej jest nieaktualna, i bardzo dziekuje za odpowiedz:) Pozdrawiam

D.K---> Ty głupolu a co ma nie wypadac? ja sama karbje bo uwie;lbiam duza objetosc. i ladne sa , takie puuszyste ;) wiec karbownica w reke i do dziela :P mała załamka---> czekam na wyniki :) Morelita ---> nadmierne przetluszczanie sie wlosow ma zawsze podloze hormonalne. musissz stosowac preparatow do wlosow przetluszczajacych sie zaweraja one sustancje wysuszajace wlos co powoduje ze szybciej moga zachowac one swoja swie r zosc, z doswiadcze nia wiem ze wlosy sie nie przetluszczaja sybko kiedy sie zywa prostownicy i wlosy maja wiecej objetosci , unosza sie od nasady ;) moze warto byloby sprobowac? Ssiegnij po glinkowe maski do włosów, pomoga pozbyc się ze skóry głowy wszelkich zanieczysszczen, a stosowane regularnie unormują pracę nazbyt aktywych gruczołów łojowych. Glinka kaolinowa świetnie wchłania tłuszcz, koi też podrażnienia i ssciąga ujścia gruczołów łojowych. a a wypadanie polecam Biotyne (dostepna w aaptece) na wlosy i paznokcie , mi pomogla ;)

Gość zainteresowana .............
witaj, jeśli znajdziesz czas, może mi doradzisz, jak uzyskać czerwone pasemka? mam włosy brązowe, ale ponieważ siwieją, od paru lat farbuję je szamponem koloryzującym na granatową czerń ... i na tej właśnie czerni chciałabym mieć kilka nieregularnych pasemek koloru czerwonego (intensywna czerwień, nie tylko rudawy połysk) ... jak to zrobić, żeby nie zniszczyć włosów? :( pozdrawiam serdecznie

czesc dziewczyny a szczególne pozdrowienia dla autorki:) Exotic, przeslalam Ci maila i bardzo prosze o jakas podpowiedz co do fryzury i koloru, caly czas mam taka sama, nigdy nie farbowalam wlosów (2 razy nalozylam szampon o kolorze zblizonym do naturalnego), wlosy mam strasznie niegrzeczne, nigdy nie chca ulozyc sie tak jak ja bym chciala :P wielkie dzieki i wyrazy uznania!! jestes super ;)

Gość lauraaaaa.....
mam rude wlosy ale one sa takie bardziej pomaranczowe niz te na tym zdjeciu ktore podala mikunia00000. i maja do tego jasny polysk. wiec czy ja moglabym naturalnie je przyciemnic do tego ciemnego rudego?

Exotic bo wiesz niektórzy mówią(zwłasza na kafe-ale wiem,że tu sie nie można słuchać dziewczyn)że to dziecinne i nie modne ;) W sumie już pare razy karbowałam i uważam ,że ładnie tak wyglądam. W sumie skoro fryzjerka mi doradza i sama karbuje:)masz racje:)\' Dziekuje:)

jednak jutro sobie odpuszcze te karbowanko:) wezme po umyciu włosów wetre dużo pianki dodającej objętości potem bede suszyć z głową spuszczoną do dołu. jak wyschną zrobie sobie prostownicą same konce włosów i powinno być Ok:)

Gość Caira
Rano przeszlam załamanie nerwowe zwiazane z nowa fryzura, nie potrafie sie nistety przestawic :( WYWIJA SIE:(nie wiem jak ja jakos ulozyc...nno masakra.... jak ona to zrobila to bylo fajnie, a tera placz :/

Gość laviva
hej moje wlosy sa z natury proste ale nie az tak bardzo. sa miekkie i podatne na ukladanie, koncowki sie troche wywijaja i ogolnie nie sa idealnie proste. mam problem. wieczorem po umyciu wlosow zwiazuje je w kitke i ide spac. rano gdy chce je rozczesac na kitce porobily sie loki takie dosc duze ale ladne. i nic bym z nimi nie robila tylko ze od gory one sa poplatane i nie moge ich tak po prostu zostawic, musze rozczesac ta gore czyli musze rozczesac cale loki. wtedy robi mi sie szopa i wlosy w ogole nie maja blasku bo sa po prostu sianem i wygladaja na suche choc takie nie sa. gdybym spala w rozpuszczonych wlosach na drugi dzien bylyby strasznie tluste. poza tym chcialabym miec te loki ktore mi sie robia wtedy kiedy mam kitke ale musze je rano rozczesac i mam szope. co mi na to poradzisz? jak mam i kiedy ukladac wlosy? dodam ze nie chce ich niszczyc

Gość Chwila Ulotna
A wiec nie moge isc do sryziera przed studniowka;( Musze sobie sama w domu ulozyc fryzure Mam loki czym zrobic by byly ladneijsze?? wlosy mam do ramion lepiej kokowka czy na papiloty?? od razu na mokre zrobic papiloty czy na wilgotne??

Gość adka222222222
Mam problem :( Moje włosy po każdym myciu strasznie się puszą kiedy wyschnął. Jezeli ich nie wyprostuję to wyglądam strasznie. Nie mogę ich wycieniować, bo odstają we wszystkie strony. Nie są ani kręcone, ani proste. Próbowałam różnych szamponów prostujących i wygładzających, ale nic nie pomaga. Potrzebuję porady specjalisty

Witam, poszukuje fryzur typu \"kopuła\" z grzywki -ma ktos może jakieś linki czy zdjęcia do czegoś ładnego??

Gość zalamana ania
lamia mi sie strasznie wlosy jak to powstrzymac?

Gość Kati.....
czy jesli bede uzywac samej maseczki do rudych wlosow to wlosy beda mialy bardziej rudy polysk i uwydatni sie tez kolor czy musze uzywac tez szamponu i odzywki? bo jest tak ze znalazlam juz idealny szampon i odzywke dla moich rudych wlosow ale chcialabym zeby byly bardziej zywe, zeby ten kolor byl taki ladny i nie wiem czy sama maska wystarczy?

Alka 5111 ---> najlepiej odzywki bezz splukiwania albo np fructic sa bardzo dobre :) Zainteresowana....---> naturalnie takiej czerwieni nie uzyskasz. mzoesz rozjasniaczem przejechac potrzymac ze 30 minut te pojedyncze pasemka a pozniej porzeczkowa czerwien np z joanny i masz taka czerwien jak u wisniewskiego gwarantowana ;) wloski az bardzo sie nie zniszcza bo to tylko kilka pasemek ;) Blizniaczka85----> sorki ze dopiero teraz ale mam ostatnoio bardzo ciezkie sni , zajete dosc. moze powinnas bardziej te loki i fale podkreslac ? byly by lepiej sie ukladajace wloski ;) rob to na woilgote bardziej mokre niz suche wloski wcerajac w nie zel (np sredni lub mocny) i gniec je w reku i susz gniecac i wtedy zobaczysz jaki piekny efekt uzyskasz. bo teraz widze ze ten skret taki nieregularny dosc jest i moze sie platac stranie a jak na zel zrobbiosz i wyygnieciesz tak ze cala glowe loczkow bedziesz miala to mozesz ladnie je bokiem podpinac no zawsze cos nowego dla kobiety :) lauraaaa...---> tez jestem rudzielec i kiedyc przyciemnialam je naturalnie pluczac je w korze debu dostanisz w drogerii takie cos i przyciemnily sie troszke w taki kasztan ;) Laviva ---> spojrz na moja odpowiedz do blizniaczki85 i rob identycznie! wiem o co ci chodzi i ten efekt uzyskasz! :) polecam walki i spas nawet noc wczesniej na walkach i jak bedziesz je nosic te kilka ladnych godzin i jak bedziesz je sciagac to kazde pasmo lakieruj i najlepiej spryskaj jeszcze jakims nablyszczaczem. i bedzie ladnie ;) papiloty do smieci hihi ;) zawijaj na bardzo wilgotne wlosy ;) adka222222222----> wlasnie musisz je dobrze wycieniowac i nie bedziesz miala tego problemu , miala tez ten problem itylko fachowe sciecie mnie uleczylo. sa nadal puszyste ale glowa ma ormalny ksztalt i nie wygladam jak czubek ;) a na prostowanie wyprobowalam srebrna linie szwarckopfa jest super , cholernie droga ale efekty cudowne!!!! kitty ---> nie mam na kompie zadnej takiej fotki ale w necie jest ich masa wpisz w google katalog fryzur i pod pierwszym linkiem masz mase fryzur ;) zalamana ania ----> a co zes nakladala na wloski? moze masz rozjasniane :) bo samoistnie lamac sie nie powinny ? katii...----->te szampony tzn preparaty one daja tylko taka poswiate i refleksyjesli zalezy ci na glebszyym odcieniu uzyj zwyklej szamponetki i efekt bedzie naprawde piekny ;) jezeli chodzi o te preparaty to polecam cala serie stosowac czyli szmpon i odzywke wtedy tylkko osiagiesz to czego chcesz i co jest w zalozeniu ;) Sorry dziewczynki ze tak dlugo czekacie na odpowiedz ale mam cholerniee zajety dzien ostatnio. dostalam prace i niedlugo wyjerdzam na szkolenie miesieczne do warszawy :) ale w miare mozliwosci odpisze co i jak.

Gość zainteresowana .............
dziękuję, Exotic 🌻 nie przepraszaj, przecież robisz to z dobrego serca, masz oprócz kafe swoje życie, nikt nie ma prawa wymagać, żebyś siedziała tu 24 h na dobę :) pozdrawiam Cię serdecznie

Gość anteczka
exotic z nieba mi spadlas!!!! jestes moze z Łodzi??? szukam dobrego fryzjera który doradzi mi fryzurę do kształtu twarzy i oczu bardzo prosze chce wreszcie bc zadowolona z fryzury :( odezwij sie prosze !!

Gość anteczka
moze podaj mi maila to wysle ci swoje zdjęcie i mi cos doradzisz będę ci bardzo wdzieczna pisalam do ciebie jak załozyłas 1 topic ale ez odzewu ciesze sie ze cie wkoncu znalazlam...prosze odezwij sie pozdrawiam