Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarrraa22

na swoj slub

Polecane posty

Gość sarrraa22

kupie sobie biała suknie za 200 zl na allegro, sama sie umaluje, sama uczesze, sama uplote bukiet kwiatkow, sama zrobie sobie paznokcie. a i tak bede wygladala pieknie, a nie wydam na to kilku tysiecy. to taki moj manifest, po rozejrzeniu sie w cenach usluch i przedmiotow slubnych. studiuje marketing i sama juz dobrze wiem, jak mozna ludziom zrobic wode z mozgu, ze kupia kiecke warta 500 zl za 5 tys. nie dajcie sie ludzie na to nabierac, a tekst, ze to jedyny dzien w zyciu, to wiecie.. kazdy dzien jest jedyny w zyciu:)

Gość Falvit
I bedzie super :) mysle ze roznicy jakos nie bedzie i nie sluchaj dziewczyn co sobie robia manicure za 200zl, kiecka 5000 sretki bzdetki a potem placza ze slub 30 tys....

niestety, ale dla wiekszosci osob slub to nie jest sakrament czy zlozona sobie obietnica na dobre i zle, ale wszystko inne co sie z tym wiaze...i masz racje ma to bardzo wiele wspolnego z marketingiem, ktore niektore dziewczyny nakrecaja same.

Gość sarrraa22
a co w tym dziecinnego? nie lubie sukni bezow, a skromna biala dostane za 200-300 zl. maluje sie od zawsze sama, maluje kolezanki na imprezy,bo umiem to robic, to po co mam dac kosmetyczce za to 100 zl? mam krecone wlosy, ktore wystarczy rozpuscic i pskilnc lakierem i beda ladnie wygladaly. paznokcie tez zawsze maluje sama, a zrobienie francuskiego manicure nie jest czyms niemozliwym do zrobienia samemu.

Popieram:) wszystko co ma w nazwie \"ślubny\" \"weselny\" jest kilka razy droższe.........niestety....Na allegro można kupić sukienkę, moją bedzie szyć krawcowa, paznokcie malować umiem (nawet we wzorki- a jak mnie dopadnie nerwica przedślubna to poproszę kuzynkę). Nie dam się zwariować!

Gość sarrraa22
a co do kwiatkow, to jak gdzies ide na impreze to zawsze kupuje oddzielnie kwiaty i pare jakis ozdobek do nich i sama robie bukiet i zawsze robi on spore wrazenie. mysle, ze jak ktos ma chociaz troche zdolnosci i pomyslow, to moze takie rzeczy zrobic za grosze:)

Gość wrzesien011
ja wyposrodkowalam...suknie mam za 1500 zl, kwiaty-kupie pare roz i sama zrobie prosty bukiet, makijaz-sama, fryzura-mam kuzynke fryzjerke, bizuteria-mam troche starej albo pozycze, zadnego wypozyczanego samochodu, nie bedzie kamerzysty, zdjecia-moj przyjaciel jest w tym dobry a ustawianych w studiu i tak nie lubie, kosciola tez nie ubieram w zadne kokardki i kwiaty, tylko jeden bialy bukiet roz na oltarzu, zadnych balonow i pierdolek, nie mamy zespolu tylko Dj i wodzireja z radia Alfa ( nie to, ze mnie nie stac...po prostu ciezko mi bylo znalezc dobry zespol z dobrym angielskim, bo moj maz jest obcokrajowcem)

Popieram :) ja sukienke kupiłam z drugiej reki, za welon, buty, ozdobe i sukienke zaplacilam 600 zł. Paznokcie zrobi mi kolezanka, wlosy chyba tez. jedynie makijaz bede miec "ze sklepu".

Gość wrzesien011
paznokcie tez nie mam zamiaru nakladac tipsow..i popieram autorke-francuski manicure jest bardzo latwy..a makijaz u kosmetyczki to juz wogole glupota...nie mowiac o limuzynie za 1500 i kamerzyscie za nastepne 1500

Kamerzysty tez nie mam, kosciola nie ubieram, do slubu zawiezie mnie sasiad za flache :) kwiatki bede miec od kolzeanki w ramach preznetu :) i juz jakies 5 tysiecy zaoszzcedzone ;) Tylko wiesz nie wszyscy moja takie kolzeanki, znajomych. niesety.

Gość sarrraa22
kamerzysty tez nie bedzie, zdjecia zrobi kolezanka, ktore studiuje fotografie- za darmo- tzn w formie prezentu dla nas na slub:) samochod pozycze od taty, bo ma ladny, pasujacy na slub, w kolorze jasnego zlota. kupi sie pare bialych kwiatow i bialych"szmatek" i ozdobi za jakies 30 zl:)

Gość sarrraa22
a samochodem naszym pokieruje jakis kolega czy kuzyn- bo jakos nie mam zamiaru placic kierowcy:O

Gość sokkkkkkkkkkk
ktoras napisala ze makijaz u kosmetyczki to glupota, a jak ktos ma cere mieszana, albo inne problemy to samemu nie umaluje sie profesjonalnie, moze sie umalowac dziewczyna sama albo u kosmetyczki z tym problemem bedzie lepiej

no wlasnie moja cera nie jest idealna, i dlatego bede miala makijaz robiony u kosmetyczki, cena to 50 zł razem z probnym.

gagatka85 - o to własnie chodzi, żeby każda wybrała sobie taki exclusive jaki faktycznie potrzebuje. Zauważyłam że ludzie maja zakodowane że cos MUSI BYĆ, a dlaczego?........bo WSZYSCY TO MIELI.Tak samo jak autorka mam kręcone włosy i najlepiej mi w rozpuszczonych, ewentualnie jakieś pasemka się na nie rzuci i kwiata wepnie. Co do samochodu -mam zamiar poprosić o zawiezienie wujka ktory ma optymistycznego, żółtego garbusa:) Zdjęcia będzie robił kolego mojego N który jest na studium fotografii (ma smykałkę- widziałam)

Gość fanka takich topików
czemu sie oburzacie, skoro ktos chce miec wystawne wesele to niech je sobie ma... ja np. bede sie czesac u fryzjera (mam dlugie proste wlosy ktore dosc ciezko jest ladnie 'ulozyc'), pojde na makijaz bo mam problemy z cera i jest to moim duzym kompleksem! I nie szkoda mi bedzie kasy, nawet jak to ma kosztowac 100zl bo na pewno moje niedoskonalosci beda mniej widoczne niz jak bym zrobila makijaz sama. fotografa i kamerzyste tez zamowilismy - chcemy miec pamiatke, co w tym zlego??? ktos napisal ze kazdy dzien jest jedyny - owszem ale NIE TAKI JAK TEN! Wiec podsumowujac - po co komentujecie decyzje innych? skoro chca miec suknie za 3 czy 5 tys. to w porzadku, skoro dzieki temu beda sie czuly piekne to fajnie! jesli ktos nie ma funduszy lub szkoda mu kasy na taka 'impreze' to robi to skromnie i tez jest dobrze!

Nie oburzam sie na wystawne weselicha- jak ktos chce- niech robi. Chodzi mi o owczy pęd- baaardzooooo dobrze go widać...... Najczęściej jest tak, że ludzie nie zastanawiają się co im jest potrzebne tylko biorą fuul service, a potem się dziwią że takie koszty..... Mówię to z doświadczenia- bylam na 7 weselach i były niemal identyczne. Co innego jak kogoś stać i robi wesele marzeń, co innego "zastaw się i postaw". W moim przypadku byłoby niestety to drugie..... a niektórzy się oburzają- jak to? bez kamerzysty, poprawin.........?! Toż to nie wesele...... Pozdrawiam

Gość malinowy bukiet
a ja bym nigdy nie chciała być w takiej sytuacji żebym musiała z czegoś zrezygnować, będę miała wszystko to, co będę chciała. za swoje oczywiście.:) do kosmetyczki nie chodze, do fryzjera tez wiec niby czemu nie isc z okazju wlasnego ślubu;)

wszystko pięknie ładnie i w sumie popieram, ALE trzeba wziąć pod uwagę, że nie każdej dziewczynie podoba się skromna sukienka warta 200zł, nie każda jest mistrzynią makijarzu (nawet smiem twierdzić, że w wiekszości wypadków jest to porażka, poza tym makijarz slubny zdecydowanie dłużej trzyma sie niż ten domowy), nie każda ma piękne włosy przy któych nic nie trzeba robić. Owszem-paznokcie można zrobić samemu, ale jak ktoś nie umie? Ja tez jestem za tym, żeby nie przesadzać w wydawaniu niewiadomojakiej kasy na tej 1 dzień, ale by ograniczyć te koszty, które sa i tak wielkie, zastanowić się, co mozna samemu, gdzie poszukac kieckę niekoniecznie od swiatowego projektanta, wazne by DOBRZE w niej wyglądac. tyle ode mnie.

Gość sekata a ty se do reki słownik
wez i zobacz jak sie pisze MAKIJAŻ :)

Gość sekata a ty se do reki słownik
jasne :P

Jasne, że nie każdemu taki wariant odpowiada. Moja koleżanka zdecydowała się na profesjonalny makijaż przed studniówką bo... tak wychodziło taniej:) Nie malowała sie nigdy- więc nie umiała i nie miała swoich kosmetyków- musiałaby wsio kupic od a-z i nie wykorzystałaby tego. To jest dla mnie decyzja przemyślana. Byłam na weselu które organizowała młodym obrotna ale i tradycyjna mamusia- było wszystko, co na weselu byc powinno. Młodzi natomiast...hmmm wyglądali na speszonych/przerażonych...ale na pewno nie szczęśliwych. Stres ich zjadł, z natury sa nieśmiali. W ich przypadku takie huczne weselicho było nie przemyślane ale dam sobie rękę uciąć, że nikomu nie przyszło do głowy żeby to zorganizować inaczej. Dlatego popieram tych, którzy chcą spedzić ten dzień \"po swojemu\" i maja odwagę się wyłamać.Jeśli komuś pasuje tradycyjna organizacja- wszystko jest ok- też ma tak jak lubi/sobie wymarzył.

Chodzi też o to, żeby forma nie przerosła treści- co się niestety stało z Bożym Narodzeniem, które uwielbiam, ale jak widzę choinki w listopadzie......wrrr... wiele par kłóci się strasznie o duperele związane z weselem i czasem najważniejsze są kokardki, winietki, kolor kwiatów... a sakrament jakoś tak na dalszym planie. Nie mówię, że tak się zawsze dzieje!!! Dla NAS jednak huczne weselicho to trochę za wiele takich dodatków i drobiazgów i fajnie, że na forum nie wszyscy wciskają, że będziemy z powodu braku tamtego czy owego niezadowoleni ( a rodzinka wciska......oj...aż mi się nie chcę tłumaczyć kolejnej osobie...." a czemu nie poczekacie parę lat i nie zrobicie tego PORZĄDNIE"....Dobrze, że rodzice są z nami:) )

nad welonem się pomyśli jeszcze, ale moja sukienka bedzie taka troche wieczorowa (takie mam założenia m.i.n. bez drucianego koła) i niekoniecznie będzie pasować. Mam czas (ach mówię jak przeciętny facet:) )

fotkę chętnie obejrzę:) ślub za rok w grudniu, ale jak każda babka przeżywam dużo wcześniej