Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 7 miesiąc

7 miesiąc, bardzo boli mnie w pachwinach

Polecane posty

Gość 7 miesiąc

idę dziś do lekarza, ale może któraś z Was miała coś takiego? taki ból jakby całe mięśnie bolały w dole brzucha, ledwo wstaję z łóżka lub przewracam się na bok w nocy...w ciągu dnia trochę ciągnie przy chodzeniu. W niedzielę miałam taki jakby silny 1 skurcz, który szybko minął, a od poniedziałku tak mnie boli. Pomijam bóle w krzyżu. Poza tym czuję się bardzo dobrze. Niepokoi mnie tylko czy to aby nie jest nic poważnego. No spa nie pomaga...

normalne, macica sie rozciaga tez mnie bolało, najbardziej przy chodzeniu

Gość 7 miesiąc
a długo to tak będzie bolało?? myślałam, że może zbyt dużo chodziłam, albo coś podobnego lub to po tym skurczu...

"Podczas ciąży, wskutek działania estrogenów, dochodzi do rozluźnienia chrząstkozrostów, którymi w obrębie miednicy mniejszej są spojenie łonowe oraz stawy krzyżowo-biodrowe. Zwiększenie elastyczności aparatu więzadłowego miednicy jest naturalną rzeczą w trakcie ciąży, bowiem w ten sposób miednica „przygotowuje się” do porodu i ułatwienia przejścia dziecka przez kanał rodny. Nieznaczny ból w obrębie dolnego odcinka miednicy może się wówczas pojawiać pod koniec ciąży, kiedy główka zaczyna się obniżać i wstawiać do miednicy kostnej. Ciężarna może mieć wówczas kłopoty ze sprawnym chodzeniem, odczuwać ból przy wstawaniu z łóżka po dłuższym odpoczynku lub nadmiernym wysiłku." więcej: http://www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,111

Gość 7 miesiąc
Lipenka ślicznie dziękuję :)

7 miesiąc ----- Mi ból pachwin dokuczał pod koniec 7 mieisąca aż do samego porodu.Po porodzie bólu już nie było.

Gość 7 miesiąc
nie sądziłam, że mnie też to spotka :) dotychczas czułam się wyśmienicie, a teraz czuję się jakby mnie pogięło.. na dodatek nadal pracuję i przez większość czasu siedzę, próbowałam jakoś to ze sobą powiązać, ale chyba to faktycznie to rozciąganie macicy, tak czy siak, zapytam profilaktycznie jeszcze lekarza... Dziękuję :D a te bóle można czymś złagodzić?

a mnie bolało wszystko , pachwiny biodra,miednica do porodu i po porodzie znowu bo się znów schodziły kości :(

niestety juz do konca... i to nie zalezy od tego ile chodzlas jakos przezyjesz

Gość 7 miesiąc
wiem , że przezyję, ale zupełnie się tego nie spodziewałam i to jest w tym wszystkim takie najbardziej niesamowite...

Gość 7 miesiąc
no i wszystko jasne: mam prowadzić oszczędny tryb zycia, zwolnić o połowę, nie chodzić tak szybko!!!nie schylać się na prostych nogach, tylko ukucnąć, generalnie mam prowadzić dotychczasowy tryb życia w 50%, dużo leżeć, lub półleżeć, nogi lekko w górę...ech, ciężko mi będzie, jestem bardzo energiczna, no ale jak trzeba to trzeba...mam brać nospę w razie silnych bóli, a gdyby brzuch się stawiał to mam jechać na ktg... tak więc właśnie odpoczywam :)