Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natka900

Czy znacie grupe krwi swoich dzieci?

Polecane posty

Ja znam :) Oczywiście że mozesz.Idziesz to przychodni/labolatorium i pobiorą z paluszka.

Aż wstyd się przyznać, ale nie :O u Nas też nie robili. Pewnie można prywatnie zrobić.

ja jestem ciekawa bo lekarz mi powiedzial tylko nie wiem czy do pierwszego czy do drugiego roku u dziecka nie wiadomo jaka grupa.czy to prawda?

Tyna----Pierwszy raz o tym śłysze :) Mojemu synkowi zrobili jakoś na 2 dzień po porodzie.

powaznie a mi nawkladano bzdur?ty i ja w to wierzylam mimo ze troche nieprawdopodobne ale co w dzisiejszym swiecie jest zrozumiale?

mnie tez powiedzieli ze do roku dziecku grupa sie może zmienić i dlatego nie robią ale dla mnie to trochę bez sensu

mnie tez powiedzieli ze do roku dziecku grupa sie może zmienić i dlatego nie robią ale dla mnie to trochę bez sensu

Gość lekarzzz
tyna o matko co to za głupoty! gdzie Ty do lekarza chodziłaś? średniowiecze normalnie...

jak ci sie może grupa krwi zmienic ??? ja miałm wpisane 25 lat temu wpisaną i jak do tej pory mi sie nie zmieniła co za brednie

powiedzieli mi to w szpitalu po urodzeniu małe i naprawdę wtedy w to uwierzyłam

po pierwsze jak masz grupek krwi 0+ to na całe życie nie moze ci sie zrobić A+ bo jak ????

położna na szkole rodzenia do której chodziłąm takze mówiła, że do roku grupa krwi moze sie zmienic

Gość Mamunia córuni
"Grupa krwi może się ona zmienić po przeprowadzeniu u chorej osoby przeszczepu szpiku kostnego od członka rodziny lub dawcy niespokrewnionego." "Naukowcy już wiedzą, jak zmienić grupę krwi" " Pierwsze oznaczenie grupy krwi następuje zaraz po urodzeniu do badania jest pobierana krew pępowinowa i tu może być przekłamanie bo w czasie porodu krew matki miesza się z krwią dziecka i w oznaczeniu może być krew matki dlatego osobne badanie juz tylko krwi dziecka jest jego grupą na stałe"

Julcia miałą robioną - ustalaną grupe krwi w 3 dobie ...A rh - grupa taty ... a wiec profilaktyka konfliktu u nas była jak najbardziej wksazana .:) mam zamiar powtórzyc gr.krwi dla upewnienia poniewaz nie chce byc odsetkiem który nie wiedział ze znalazł sie w grupie zmiennej grupy krwi .. to zbyt ryzykowne.

Mi nikt o grupach nic nie mówił a ja sie nie pytałam bo komu by to przyszło do głowy???? Ale co mi szkodzi sprawdzić?

mi w szpitalu powiedzialy (ale w ksiazeczke nie wpisaly)jaka dziecko ma grupe pytali tez o grupe meza bo mala miala mocna zoltaczke i okazalo sie ze my z mezm mamy grupy plusowe a corka ma minusowa, lekarka powiedziala ze przy tych grupach tak sie zdarza. smuci mnie to bo w razie jakiegos nieszczescia zadne z nas jej nie pomoze....

Gość mojej mamie nie
powiedzieli jaka mam ;) Do dzis nie wiem, bo takie info nie bylo potrzebne. Grupe oznacza sie bardzo szybko ;) Moj brat wie jaka ma, bo zaraz po urodzeniu mial tranffuzje. To jakby nie bylo - musieli zbadac.