Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła-studentka

Czy da się znależć jakąś pracę gdy sie studiuje dziennie??

Polecane posty

Gość przyszła-studentka

Czy możliwe jest jedynie łapanie nocnych "fuch" np w supermarketach??Nie wyobrażam sobie żeby tak żyć,ale z drugiej strony chciałabym się w miarę możliwości uniezależnić od rodziców...Jak Wy sobie radzicie?

mozesz pracowac w monopolowym na kasie albo innych sklepach nocnych :) w clubach na barze dawac koirepetycje zeby tak sobie dorobic ...jest wiele obcji tylko trzeba pomyslec...

mozesz opiekowac sie dziecmi po zajeciach :) mysl mysl a wymyslisz cos odpowiedniego :)

Gość przyszła-studentka
No ale czy łatwo znależć taką pracę?Np w Krakowie??

Gość kumpel z wojska
czy nie przyszło Tobie do głowy co się dzieje w biurach po godz. 18 dnia codziennego , urzędniczki kończą pracę i wtedy wjeżdżasz z odkurzaczem , żadna praca nie hańbi :)

hej, ja studiuje dziennie i zyje, fakt, nie jestem w 100% niezalezna od rodzicow, nadal u nich mieszkam itd, ale jestem w stanie dorobic sobie na mojewlasne potrzeby, w stylu ubrania, kosmetyki, wyjscia... ja pracuje na promocjach, ale nie w super marketach, tylko na roznych akcjach w centrach, targach itd, mozna tam zarobic o wiele wiecej niz w sklepie, tylko trzeba sie wkrecic. poza tym, tak jak wyzej, mozesz zatrudnic sie w jakims klubie jako kelnerka, na pewno sporo wyciagniesz z napiwkow :) moja kolezanka prubowala dorobic jako opiekunka do dzieci, ale po przewertowaniu ogloszen okazalo sie ze 80 % z nich podali jacys faceci szukajacy \'opiekunki\' ogolnie ciazko jest sie tak zatrudnic, chyba ze po znajomosci wszystko zalezy tez na jakim kierunku bedziesz studiowac, ile bedziesz mogla czasu przeznaczyc na prace ile kasy potrzebujesz itd

no i mysle ze zawsze mozesz miec jedna prace i jakies dodatkowe zrodlo dochodu...no nie wiem mozesz zrobic sobie kurs paznokci i robic w weekendy u siebie albo moze masazu...ja akurat jestem dobra masazystka i moglabym sobie dorabiac w ten sposob...

wszystko zalezy od tego co potrafisz ...jesli dobrze pieczesz to moze jakas zaprzyjazniona piekarnia bedzie kupowac twoje ciastka ...ale nie to chyba za duzo czasu ....mozesz robic jakies ozdoby nie wiem wszystko zalezy od tego co potrafisz....

Gość sorry....
nie pytaj czy znajdziesz prace....lepiej zastanow sie czy znajdziesz czas!

Gość kumpel z wojska
wiesz , Ciii... coś mnie podpowiedziała , mam taki pomysł, wiele zakładów fryzjerskich ogłasza się że potrzebują zatrudnić uczennice do zawodu fryzjerki lub kosmetyczki , w hipermarketach takie salony są czynne w weekendy do późnych godzin i wiem o tym, że klientki stoją w kolejkach w weekendy w salonach fryzjerskich , więc moze to jest jakiś pomysł , nauczysz się i za chwilę zaczniesz zarabiać :) a może salon kosmetyczny dla facetów otworzysz - obstawiam, że ten rynek będzie mieć powodzenie :)

nie koniecznie...mozesz oferowac po prostu moasaz ujedrniajacy i relakcjacyjny i ewentualnie masaz kamieniami morskimi :D i to wystarczy...przynajmniej w moim przypadku bo umiem masowac :)

Gość przyszła-studentka
Nie wiem jak to będzie z czasem bo jeszcze dokładnie nie wiem na co chcę iść,ale myślę,że będzie to w miarę lajtowy kierunek,na pewno nie medycyna czy fizyka jądrowa :P Ale jak się pracuje popołudniami to kiedy jest czas na naukę???

Gość sorry....
sa takie studia,ze mozesz sie uczyc tylko w weekendy:P tzn.tak mi sie wydaje:P

no mozesz tez np.robic kosmetyki na zamowienie...wiesz kremy maseczki...na probe zrobic pierwsza partie i wyprobowac na sobie czy to nie szkodzi a przepisy rozne znajdziesz w internecie :)

da się :D np. jako ankieterka w jakiejś firmie :D 5 zł za godzinę + premia. mozesz chodzic na 4 h kilka razy w tyg np od 9-13, 13-17 16-20 :D

co do tego fryzjera, to oni sie oglaszaja, ale oni raczej chca dziewczyny z zawodowek, zeby przyszly na praktyki czy cos tam takiego.... no to ty dziewczyno moze najpierw sie zastanow co cchesz studiowac a pozniej mysl o pracy, bo wiesz, mozesz isc na kierunek gdzie bedziesz siedziala na uczelni calymi dniami i nici z pracy, a mozesz trafic tak, ze bedziesz miala jakis dni wolne... poza tym zastanow sie co umiesz / chciala bys robic, tzn jak pracowac

Gość przyszła-studentka
robaczek41 ale w jakiego typu firmach jest coś takiego??

Gość kumpel z wojska
Podejżewam, że przyszła-studentka ma trudną sytuację życiową i chce się ratować , studiować dziennie i jednocześnie pracować na własne utrzymanie , bardzo popieram :)

np z tą pościelą wełnianą ;) tacy co dzwonią po domach i się pytają czy wypełni pałni ankietę, a potem wysylaja zaproszenia ;) musisz sie poputac, znajomych, w necie itd. da sie pracowac ;)

Gość Bigoska
nie cierpie tych ankiet

Gość przyszła-studentka
Nie muszę,ale chcę.Na zaocznych byłoby łatwiej?Przecież wtedy potrzebowałabym dużo więcej kasy i chyba nie ma tam stypendiów

spokojnie...po prostu poszukaj w necie...sa rozne portale jak pracuj peeel itp.

ja bede studiowac dziennie dwa kierunki na raz ...jesli dam rade ale w sumie kierunki zblizone :)