Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamjuzdosc

CO ROBIC, JAKIE LECZENIE- TRADZIK

Polecane posty

Gość mamjuzdosc

Jakieś 3 lata temu kiedy byłam w ciąży pojawił się trądzik. Po zakończeniu karmienia wybrałam się do endokrynologa, aby zbadac hormony. Wyniki były prawidłowe. Po jakimś czasie ponownie wykonałam badania i też było ok. Wybrałam się do dobrego dermatologa i przeszłam 7 miesięczną kuracje Tetralysalem. Dostawałam także rożne maści i antybiotyki jak np Duac. Pare miesięcy po zakończeniu kuracji trądzik wrócił i nie wiem już co robić i jak się leczyć. Dermatolog zaproponowała peelingi kwasami. Byłam na dwóch i jest po nich znacznie gorzej. Znowu cere mam wysypaną ropnymi krostami. Co może być przyczyną trądziku i jest na to jakiś lek? Wolałabym nie brać znów antybiotyków, bo bardzo źle czułam się podczas kuracji mimo brania probiotyków

Gość mamjuzdosc
pomocy

Gość Gosiaczekxxxxx
bardzo ci wspolczuje obecnie sama mam straszne zmiany na twarzy,nie moge sie na siebie patrzec. Bylam dzis u lekaza i powiedzial mi,ze mam tradzik :O Przeciez nie jestem nasoletnia dojrzewajaca dziewczyna tylko juz kobieta. Bralam Diane przez 3 lata,cere mialam sliczna,ale zrezygnowalam w kwietniu zeszlego roku,bo chcialabym w bliskiej przyszlosci zalozyc rodzine. Przez pol roku nie mialam okresu...a jak sie pojawil to zawsze mi sie spoznia o 2tygodnie. Poprosilam lekarza o badania hormonalne,mam nadzieje,ze to maly problem,bo z tego co lekarz mipowiedzial,ze raczej mam tradzik i czeka mnie roczna kuracja antybiotykowa....:( Narazie czekam na wyniki badania krwi...dam znac...

Gość Na pewno trzeba zmienić
dietę i zastosować jakąć kurację oczyszczającą organizm. Jest tu taki topik o diecie z książki dr med. Ewy Dąbrowskiej pt. "Ciało i ducha ratować żywieniem" http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3536018 "A więc rzeczywistą przyczyną chorób są rozmaite toksyny, które muszą ulec eliminacji m.in. z żółcią do jelit i przez nerki z moczem, Gdy wątroba i nerki są "przeładowane" tymi substancjami, wówczas toksyny przedostają się do krwi i wydalane są drogą zastępczą przez płuca i skórę. Stąd często obserwuje się nieżyty oskrzeli, zapalenie płuc, czyraki skóry, trądzik, łuszczycę itp..."

Gość AgnieszkaJ
Jest skuteczny sposób na trądzik.!!!!!!!! Zachęcam do zajrzenia na www.bioptron.org Dla zainteresowanych mam zdjęcia osób leczących trądzik przed i po kuracji. Pozdrawiam

Gość AgnieszkaJ
Jest skuteczny sposób na trądzik.!!!!!!!! Zachęcam do zajrzenia na www.bioptron.org Dla zainteresowanych mam zdjęcia osób leczących trądzik przed i po kuracji. Pozdrawiam