Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szine

Zmotywujcie mnie! Chce skonczyc toksyczny zwiazek

Polecane posty

Mam już serdecznie dość, nie wiem co sprawia, że jeszcze z nim jestem. Chyba dlatego, że mam 25 lat i boję się samotności :o

Gość pudeleczko
Nie bój się, dasz radę. To Twoje życie więc go nie marnuj. A odpowiedniego faceta znajdziesz pewnie w jakimś niespodziewanym momencie

Gość najpierw policz biorytmy
i powinowactwo i podejmij decyzje

Gość pudeleczko
Jak długo trwają Twoje rozterki to zrezygnuj, co innego jakby to był chwilowy kryzys.

Moje rozterki trwają już od ładnych paru miesięcy i jest coraz gorzej. Cuda na kiju działy sie w tym związku. Odkryłam jego drugie, bardzo nieciekawe oblicze :o

to rozstan sie z nim, po co sie meczyc... zwiazek polega na tym zeby obdarowywac sie szczesciem itd itp a nie chodzic i byc niepocieszonym i miec wszystkiego dość.

Gość tratata123
weź sie nie męcz, tylko zakoncz to. nie wiem co przezyłaś ale na pewno były to ostre cyrki, bez sensu jest marnować czas w toksycznym związku. im predzej sie z tego układu wymiksujesz, tym wiecej czasu zyskasz na poznanie kogos nowego:) po jakims jakims czasie bedziesz załowała, że nie zrobilaś tego wczesniej. Powodzenia!

A tak własnie jest niestety :o Tylko jak ja zniosę samotnosc? Powroty do pustego domu i samotne wieczory? Bo ile mozna imprezowac i włóczyć się ze znajomymi? Oni w końcu rozchodzą się do swoich domów, a ja zostaję sama jak kołek :o

Gość pudeleczko
Ale za to zobaczysz jaka ulgę odczujesz. Będziesz cię od nowa cieszyć życiem. To tak jakby Ci kamień z serca spadł :)

szine, nie daj się niszczyć. Jeżeli na prawdę jestes w tym związku tylko ze strachu przed byciem samym, to nie ma sesnu. Na pewno parę nocy przepłaczesz po rozstaniu, na pewno poczujesz się samotna i wieczorki w pojedynkę dadzą Ci się we znaki, ale to nie potrwa wiecznie.. W końcu na pewno spotkasz kogoś, kto zamista Cię unieszczęśliwiać sprawi, że urosną Ci skrzydełka i na nowo poczujesz motylki w brzuszku:) Spróbuj sobie zrobić taką listę zysków i strat w związku z rozstaniem. Plusów na pewno będzie więcej, bo wolny czas można poświęcić na swój własny rozwój, zrobienie czegoś na co zawsze brakło dnia:) Trzymam kciuki za Ciebie🌼

zostaw go !!! jak już jesteś nieszczesliwa to odejdz po co sie meczysz napewno dasz rade ja odeszłam po 5 latach mając 23 i szybko znalałżm miłosc zycia ty tez możesz byc szczęsliwa

Gość a ja odeszłam
nie znalazłam miłości i dalej jestem nieszczęśliwa

Z tą listą to dobry pomysł, to samo zasugerował mi psycholog :)

Do a ja odeszlam: A dawno odeszłas? żadnych pozytywów nie było z rozstania?

Gość a ja odeszłam
pozytywy? no może taki że nie czuję już że robię coś wbrew sobie pół roku temu mniej więcej

Moja kumpela po pol roku z hakiem znalazla niespodziewanie miłość swojego życia, a była w znacznie gorszym stanie niz ja teraz.

Gość no jasne że też
eeeeeeee, mycha, odeszłaś rok temu, a ponad rok temu zaszłaś w ciążę:o biedny ten twój mąż :o wmawiasz mu że podobne?

Gość a ja odeszłam
well... dzięki za pocieszenie ;) u mnie wszystko się wali niestety każdy milimetr mojego życia więc może nieco demonizuję to roztsanie generlanie - nie zmieniałabym tej decyzji ale lekko nie jest

Gość sandra 11111
szine, czy ty oszalalas, w tym wieku, boisz sie samotnosci??? a co maja powiedziec tacy po 50 ??? nie zartuj, twoj przyjdzie, ale koncz toksyczny zwiazek, to nie ma przyszlosci, a ty sie wykonczysz. Jezeli to zonaty facet, to nigdy zony nie zostawi, pamietaj, a ty marnujesz tylko swoje piekne lata:)))

Przez ten "związek" moje poczucie własnej wartości sięgnęło dna. Boję się, że nikt mnie nie zechce i że wszyscy fajni faceci są już zajęci :o

Gość a ja odeszłam
u mnie syt. wygląda tak, ze mieliśmy ciągle kontakt po rozstaniu wyszła potem dziwna stytuacja, kłótnia i ja zorozumiałam ze nie jest mi do końca obojętny - niestety teraz postanowiłam definitywnie już zerwać kontakt i cierpię na nowo

Do a ja odeszłam : to co napisałaś na końcu jest chyba najważniesze i jest dla mnie dużą motywacją.

Gość podsumowując
to z lęku przed samotnością jesteś w związku z psycholem?:o baby to jednak głupie są:o

Chodziło mi naturalnie o to, że nie żałujesz... Własnie zastanawiam sie czy zrywac kontakt definitywnie czy nie. W sumie ze swoimi poprzednimi byłymi mam dobre relacje, ale to tez przyszło z czasem

Tylko problem tkwi, że ten psychol czasami ma dobre dni i jest wtedy do rany przyłóz, gorzej jak znów popada w odmęty swojej apatii. Wtedy jest tak oziębły emocjonalnie, że ciężko z nim żyć. On nawet nie próbuje pracować nad sobą, to tylko ja się ciągle staram, biegam na terapie, robie różne rzeczy, a on ma wszystko głęboko w dupie :o