Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amdara234

czy lewatywa to to samo co tabletki przeczyszczajace...

Polecane posty

Meg,nie proponuj już żadnej chemii.Dziewczyna powinna przejść psychoterapię,zacząć jeść a i jelita zaczną pracować.Co ona ma do strawienie?Ja będąc(AŻ 3 dni na zupie z kapusty )nie byłam w kibelku.No bo po czym???

Gość przybyli ułani pod okienko
Ogólnie mówiąc lewatywa to sama przyjemność a pigułki na przeczyszczenie to jedynie ból i upokorzenie :P .

amita>> Wiesz na jakiej zasadzie działają jelita?? Przedstawię na może głupim przykładzie: to tak jakbyś w rurę od spryskiwacza do trawy włożyła pakę, najlepszym sposobem żeby się tego pozbyć byłoby stopniowe naprzemienne przeciskanie coraz niżej, tak też działają jelita. Po spożyciu środka przeczyszczającego przetrawiony pokarm po prostu przez jelito przelatuje. Po dłuższym czasie brania środków przeczyszczających, jelita się „rozleniwiają” i przestają wyciskać kupę. Środek który proponuje amdarze przywraca prace jelit nie działa on wcale jak środek przeczyszczający. Zresztą ten środek zalecili lekarze mojej ciotce której również przestały pracować jelita.

Raczej mi chodziło o to,żeby już dziewczynie nie dawać żadnych tebletek,bo najwyraźniej lubi"połknąć" coś czasem.

Gość Mieszana
Katar kiszek na bank! Do lekarza po skierowanie do praktologa i trzeba się leczyć, bo niedługo tylko woda z Ciebie wyleci! Zacznij jeść ciemne kasze, pij letnią wode z cytryną.

amita>> też to zauważyłam, ale póki jelita nie zaczną pracować ten lek może pomóc amadrze odstawić środki przeczyszczające. Z naturalnych metod proponuje siemie lniane. Oczywiście namawiam na wizyte u lekarza.

do meg.czy mogla bys mi przeslac nazwe tego leku....byla bym bardzo wdzieczna.wiem ze dam rade sie wyleczyc.mysle ze nie jest za pozno.podaje ci jeszcze raz adres meilowy i z gory ziekuje za pomoc. anna9317@wp.pl

Środek nazywa się ”jeliton” producentem jest Polska firma. Zastosowanie: leniwa perystaltyka jelit. Przede wszystkim środek ten nie powoduje uzależnienia. Jeżeli nie znajdziesz tego leku we Włoszech, zapytaj w aptece o środek o takim działaniu.

Gość aaa-nka
amdara234 - zdrowie i miłość to w życiu 2 najważniejsze rzeczy. - jeden posiłek dziennie to za mało żeby jelita pracowały normalnie, powinnaś jeść przynajmniej 3x dziennie, jeżeli się boisz że przytyjesz zastosój dietę wegetariańską (napewno służy zdrowiu) i nie tuczy. - SIEMIĘ LNIANE możesz pić: 1/ rano gotowane 3 min i przecedzone 1 szkl. naczczo, 2/ później możesz dodawać do pokarmów suche nasiona siemienia ok. 1 łyżki - do obiadu i kolacji (nasiona pęcznieją w jelitach, wydzielają śluz i ułatwiają wypróżnianie). 3/ pij kefir i jogurt naturalny

Gość aaa-nka
Lewatywa jest bardziej skuteczna od tabletek bo działa natychmiastowo. Lewatywa z tłuczonego siemienia lnianego: (bardzo skuteczna) do 1 1 gorącej wody dodać 1 łyżkę siemienia lnianego, doprowadzić do wrzenia, przecedzić, dodać 1 - 2 łyżek oleju, wprowadzać do odbytu ciepły płyn (37 st.C). Można też robić z wywaru z rumianku i z dodatkiem soku z cytryny.

Gość do aaa-nka
Jeden posiłek to nie jest za mało! Ja jem tak od kilku miesięcy (praca mi nie pozwala inaczej - wstaję o 5 rano, a wracam o 16), ale mój posiłek ma 2000 - 3000 kcal. I tutaj jest problem, że Amdara je po prostu za mało! 1700 - 1800 kcal to absolutne minimum dla osoby, która nie chce dalej chudnąć, a ona już teraz waży za mało...

\"Jeden posiłek to nie jest za mało!\" Jesz bardzo niezdrowo :O i jeden posiłek to jest zdecydowanie za mało. Ten pokarm który spożywasz w jednym posiłku powinnaś przynajmniej rozbić na 4 posiłki

chcialam wam wszystkim bardzo podziekowac za rady.mysle ze z wasza pomoca wszystko bedzie ok.do meg.postaram sie o ten srodek.jezeli nie dostane go tutaj to siostra w polsce z pewnoscia mi pomoze.

Gość MyśŚ ..
Czyy mogłabym sie dowiedziec jakiie tabletkii brałysciie .?????????? jesli tak to dziekuuuje .;]]

Gość aud23
Mam pytanie do Amandry: jaki środek przeczyszczający zażywasz (tzn. mam nadzieję że zażywałaś)? Bo ja piję czerwona herbatę i już teraz nic na mnie nie działa z rzeczy które ja brałam. Mam wielki problem z wypróżnianiem się... :/ Może chociaż nieraz wzięłabym to, co ty, przed imprezą... ;)

Gość priczeska88
biore bisacodyl od jakieś pół roku wcześniej się odchudzałam potem nie dawałam rady pojechałam do apteki po xenne aptekarka poleciła mi bisacodyl to miało być jednorazowo a niewiadomo kiedy po prostu miusiałam brać reguralknie..... OSTRZGAM WSZYSTKICH PRZED TYM GÓWNEM I NIENAWIDZE TEJ APTEKARKI KTÓRA MI GO POLECIŁA.. BOJE SIĘ ŻE JUŻ NIGDY NIE BĘDZIE JAK DAWNIEJ!!!

Gość patrium
wydaje mi się, że lewatywa jest lepsza, zresztą z tego co wiem, to się ją bardzo często zaleca, ale lekarze wprost mówią, że lepiej lewatywy w domowych warunkach nie robić - najlepiej przyjść do specjalisty. W niektórych klinikach np. w Vimedzie wykonuje się hydrokolonoterapię - coś takiego pomoże o wiele bardziej niż tabletki przeczyszczające. I nie ma się co bać ingerencji, bo tak naprawdę to tylko mity i uprzedzenia.

Gość gość
Co za idiotka ! Skad się biorą takie durnowate laski , 29 lat ma a zachowuje się jak 13. Musisz jesc jeszcze więcej tych tabletek bo masz nasrane w bani.