Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość darulka

porod naturalny przy niskim wzroscie

Polecane posty

Gość darulka

hej, prosze napiszcie oswoich doswiadczeniach z porodu,zakladajac ze jestescie bardzo niziutkie,ja mam 1.51m i bardzo sie boje ze nie dam rady, no i prosze tez o info dotyczace pologu pozdrowionka

Gość hhhhhhhhhhhhhhrrrrrrrrrrrr
a co ma wzrost do porodu?. moja mama ma 1,55 i urodzila naturalnie szóstkę dzieci

Gość Blublum
Moja babcia była malutka - jakieś 153 cm i urodziła 5 dzieci, w tym większość ponad 4 kilo ważyła (mój tata - pierworodny 4,5 kg). Lekarz powiedział jej (czym ona się oczywiście oburzyła), że: "Pani to tylko do rodzenia dzieci, gdyż duże dzieci i szybkie porody". Z kolei mam wysokie koleżanki, które miały naprawdę cieżkie porody, więc wzrost chyba nie ma tu żadnego znaczenia. Pozdrawiam!

moje tesciowa ma 158 i urodzila naturalnie 4 dzieci, do tego jest bardzo szczupla w pasie mowila ze do porodu z kazdym miala 90 cm i przytyla po 7 kg, za to podczas porodu miala problemy bo za kazdym razem rozwarcie nie postepowalo :-/ - ale to wina budowy jej macicy, miala jakas wade- tak mowil jej lekarz podobno jezeli gin nie widzi problemu to czemu samemu go stwarzac :) wg mnie jezeli dziecko nie jest jakies mocno duzo do Twojego wzrostu typu 3,5 kg to czemu nie rodzic naturalnie?

Gość wzrost nie ma nic do rzeczy
predzej budowa miednicy no i ogolna kondycja. Ja rodzilam normalnie, a mala jestem

ja mierze 156 i ważę 42 kilo- mimo to przy dwóch porodach kazali probować naturalnie- mimo , że miednica była na granicy normy oczywiście 2x skończyło się na cc

moja mama 146cm! troje naturalnie, jedno cesarka, ale przez niewłaściwe ułozenie płodu i każde z nas sporo powyżej 3kg! czasem wysokie kobiety mają węższe miednice niż te niższe, zmierzą rozstaw kości specjalnym cyrklem położniczym :p