Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gwiazdeczka 78

kto mial pierwsze dziecko po 30 tce?

Polecane posty

mam 29 lat, ale chcialabym dopiero zajsc w ciaze jak skoncze 30, bo teraz pracuje w dobrej firmie i nie moge sobie pozwolic na ciaze, ale jestem ciekawa, czy ciaze kobiet po 30 tce sa takie same jak kobiet po 20 tce. prosze, piszcie!!!

Ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 31 lat. A co do przebiegu ciąży, to przecież sprawa indywidualna, komplikacje mogą przydarzyć się i dwudziestolatce i trzydziestolatce. Jedne kobiety lepiej znoszą ciążę, inne gorzej. Ja tym się wcale nie przejmowałam, bardzo chcieliśmy z mężem mieć dziecko i całą ciążę wspominam jakko najlepszy okres w moim życiu - mimo typowych dolegliwości ciążowych :)

najbardziej dobija mnie taka wiara jak kuzynka mojego meza typowa kura domowa, ktora zawsze mi dosrywa i mowi, ze jezeli nie urodze do trzydziestki to bede miala komplikacje, dlatego jestem ciekawa jak to jest...piszcie, prosze o swoich zmaganiach w ciazy po 30 tce.

Gość 36______
36 i zdrowe dziecko urodzone siłami natury.

Gość mama Majki
ja urodziłam w wieku 32 lat, co prawda wcześniaka , ale wszystko jest ok.Koleżanka rodziła w wieku 37 lat i wszystko było książkowe. Ciąża i poród.Natomiast druga w wieku 22 lat 3 razy poroniła i dopiero za czwartm sie udało. Moim zdaniem to nie jest kwestia wieku...

ja też urodziłam w wieku lat 30, ciąża i poród bez żadnych komplikacji, dzieciątko zdrowe...A samą ciąże też wspominam bardzo miło:)

Gość ja miałam 35 lat jak urodziłam
I zero komplikacji

Gość go2007
moja siostra w wieku 36 lat urodzila zdrowe dziecko sn bez komplikacji i porod i cala ciaze. ja w wieku 33 lat z zajsciem w ciaze zero problemow. ciaza i porod cc z problemami, ale mam ogolnie gorsze zdrowie od mojej siostry i wiedzialam, ze ryzykuje jeszcze zanim zaszlam w ciaze. wiec wszystko zalezy od ogolnego stanu zdrowia kazdej kobiety

Gość tak się nie robi kobieto

Gość czemu służy coś takiego
o co chodzi tej mądrej inaczej osobie, ktora zrobiła te kropki?

Gość lepiej przed 30 tka
ale jeśli wcześniej nie mogłaś to nie widz e problemu teraz urodzić nie jesteś znowu taka stara 29 lat ok.ja będę mieć 26 lat jak urodzę pierwsze nie jestem też młodziutka ale zdecydowałam się w najbardziej dla mnie odpowiednim momencie każdy ma taki moment i niema co naciskać. wiadomo że po 30 tce jest strach większy, organizm gorzej może znosić ciążę ale nie musi! poza tym organizm gorzej znosi ból. wiem że co młodszy organizm to lepiej niż starawy

Gość Ale za to
Starsza lepiej przygotowana na dziecko

Gość no taka prawda
"starawy" jak piergdole - taki tekst o 30 latce :D:D Tylko w polsce takie komedie są możliwe :D Dla waszej wiadomości - w takiej Irlandii na przykład pierwsze dziecko rodzą kobiety w 32 albo 33 roku życia (średnio), a przyrost naturalny to oni tam mają największy w Europie :D