Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o tym myslicieeee

za stara na studia??

Polecane posty

Mam 25 lat. Pracuje jako kelnerka. kiedys studiowalam ale jakos tak wyszlo ze rzucilam szkole. Chcialabym pojsc w tym roku na studia. I marze o tym zeby isc na dzienne. Jestem w stanie rzucic prace i utrymac sie podczas nauki ale czy nie jestem na to za stara? Czy moze zostac w pracy i isc na zaoczne tylko po to zeby miec dyplom?

Gość nie jest za pozno

moim zdaniem powinnas isc na studia jesli masz sie za co utrzymac, to mozesz i rzucic prace powodzenia

Jestem na pierwszym roku, przekrój wiekowy 18 - 24 lata. Nie jesteś za stara, to już nie te czasy, gdzie klasa = odpowiedni wiek. Będzie dobrze, startuj na dzienne. ;)

za stara zwariowałaś!!!!!! ja jestem w bardzo podobnym wieku i jestem dopiero niedawno zaczęsłam studia. Nie wiem skąd biora ci się wątpliwości że jesteś za stara???? W mojej grupie mam koleżanke która ma prawie 50 lat

tylko możesz sie utrzymac to pędź czym prędzej na studia :D to piękny okreś w życiu. Życzę ci powodzenia :)

hehhe nieźle ale moja grupa cię pobiła u mnie przekrójwiekowy to 19 - 32 no i jedna koleżanka duuuuużo starsza :P

dzieki za odpowiedzi :) tak bardzo o tym maze przez ostanie 3 lata pluje sobie w brode ze wtedy tak zawalilam sprawe. Z drugiej mam w glowie ze moze jestem juz za stara na takie fanaberie i moze lepiej zajac sie rodzeniem dzieci :(

Telma pocieszylas mnie! Najbardziej sie boje ze trafi mi sie grupa ze wszyscy beda duzo odemnie mlodsi :)

tak kup sobie od razu zestaw pampersów :P idź na studia jeżeli tylko masz możliwość i chęci to nie powinnaś zbyt wiele nad tym zastanawiać tylko działać:)

Gość ergot
Za stara napewno nie jestes. Jezeli isc na studia to tylko na dzienne. Przygotuj sie jednak na to, ze po kilku latach przerwy jest bardzo trudno wpasc w 'rytm kucia'.

ja tez tak myślałam i powiem ci że przeważająca część jest młodsza ale wierz mi sa w dechę wcale nie czuć różnicy, ale teraz ludzie w różnym wieku na studia idą :)

co o tym myslicieeee-na nauke nigdy nie jest za pozno :) Moja siostra ma 36lat, we wrzesniu poszla do szkoly do....liceum!!!! Ma tylko podstawowe wyksztalcenie a mimo to przemogla wstyd , strach i prosze pierwsze egzaminy za soba - oceny 5 i 4 :) Jestem z niej dumna Autorko nie szukaj pretekstow-masz ochote miec wyzsze wyksztalcenie to do dziela :)

Ergot a dlaczego mówisz że jak iść to tylko na dzienne studnia? Jest cos złego w zaocznych??

Gość ergot
od biedy studia zaoczne tez moga byc ;-)

Kurcze podbudowaliscie mnie , wielkie dzieki :) Wiem ze bedzie trudno sie przestawic ale nie chce za kilka lat zalowac ze nie sprobowalam

Gość mmmm......

hehehhe ;) od biedy faaaajnie:P no fakt że to nie to samo co dzienne ale...wszystko ma swoj plusy i minusy

Kurcze podbudowaliscie mnie , wielkie dzieki Wiem ze bedzie trudno sie przestawic ale nie chce za kilka lat zalowac ze nie sprobowalam - i tak trzymaj autorko :)

Gość oszalalas na studia
nigdy nie jest za pozno :) Ja studiowalam z kobieta ktora miala lat 55 i zdala z bardzo dobrym wynikiem

jest się trudno przestawić ale jak ci zależy na tym do dasz radę :D

Gość a ja mam 28 lat.........
i też chcę i też się boję:(

Gość ergot
studia dzienne to zupelnie inne doswiadczenie. No ale jak ktos ma rodzine i musi ja finansowo wspierac, to dla takie osoby dzienne odpadaja. 25 letnia singielka powinna probowac na dzienne. Koledzy z roku docenia.

Strach jest zlym doradca- o ilez nasze zycie byloby latwiejsze gdybysmy nie znali tego uczucia :/ Coz za dobrze by bylo ;)

no węc jeżeli tylko ma mozliwość iść na dzienne to właśnie takie powinna wybrac bo to fajna sprawa :D

Gość ergot
Dokladnie. Niestety masa ludzi robi wszystko nie po kolei. Najpierw maja dzieci, potem wychodza za maz. Najpierw ida do pracy, potem zaczynaja studia. Najpierw mowia, potem mysla. Najpierw buty, potem skarpety. Przez takie zachowania sami strzelamy sobie gola.

Gość finki
ja mam 25lat i w tamtym roku zaczelam studia(drugi kierunek) tez dziennie jest ciezko bo to ciezkie studia ale jakos idzie;)