Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dosyc

płodniość

Polecane posty

Gość mam dosyc

skąd kobieta wie że jest płodna i że w przyszłości będzie mogła mieć dzieci?

Wie dopiero, jak zajdzie :-)nie ma żadnych badań umożliwiających stwierdzenie 100%owe płodności. Istnieją tylko badania które wykluczają najbardziej powszechne problemy (te mniej powszechne też ale cena za nie też jest ładna).

Gość mam dosyc
hmm a jakaś obserwacja śluzu, bóle brzucha czy może długość okresu-może tym się sugerować

To żadna gwarancja tego, że jesteś płodna. możesz mieć wszystkie hormony w normie a problem może leżeć gdzieś indziej. Obserwacja śluzu, szyjki i temp. służy, owszem - wyznaczeniu okresu najbardziej płodnego w całym cyklu.Na pewno pewne problemy można dzięki objawowo-termicznej wykluczyć ale Ty pytałaś o to skąd wiadomo, że kobieta będzie mogła mieć dzieci.Tego nigdy nie wiadomo do czasu aż nie zacznie się starać.

Gość mam dosyc
ng dziki :)

poza tym bywają różne kłopoty - można normalnie mieć owulację, zajść i błyskawicznie poronić np. z powodu uszkodzeń zarodka lub niewydolności ciałka żółtego dopóki się kobieta nie stara o dziecko i nie objawią sie kłopoty to ciężko stwierdzić ze na pewno jest płodna

Gość mam dosyc
up up

Gość Likma1
A wiecie co ja zaobserwowałam ? Że nie mam śluzu. Oberwuję cykl juz od dawna. Nawet robię testy owulacyjne, które mi wychodzą. I kłócie w jajniku też się pojawia. Ale ja nie czuję śluzu. Oczywiście podczas kontaktu z mężem się pojawia, ale tak nie czuję go. Nie wiem czy to nie jest przypadkiem nienalpeszy ojaw ;/ ngLka możesz odpowiedzieć ? Ty widzę jesteś obeznana w tych sprawach.

A w jaki sposób obserwujesz śluz?Są różne typy, np mokry lub suchy. Ja należę do drugiego i śluz musiałam badać przy szyjce (wkładam 2 palce do środka, dotykam szyjki - i to, co zostanie między nimi - to wiarygodny odczycie śluz).Zbadaj estrogeny między 2 a 4 dc by sprawdzić, czy estrogeny są w normie (t może być objaw zbyt niskiego poziomu estrogenów). Jeśli będą w normie, to zaopatrz się w wiesiołek w kapsułkach (nie tabletkach) i zażywaj 2 kapsułki 2 do 3 razy dziennie. Od 1 dc do skoku.

Gość Likma1
Ja nigdy nie badałam tak jak Ty piszesz. Muszę sobie to sprawdzić przy następnym cyklu. Później już wyraźnie czuję śluz niepłodny. Tylko z płodnym miałam problem. Ale teraz sobie zbadam tak jak mówisz. Dzięki.