Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basiatdi

CERAZETTE - JESTEM PRAWIE ŁYSA......................

Polecane posty

Gość basiatdi

Dziewczyny wiem ze o cerazette duzo tu napisane ale nie znalazlam odp na nurtujace mnie pytania. jestem 4 miesiace po porodzie, karmilam piersia i dostalam cerazette. koncze 2 opakowanie. ale juz w 2 tyg pojawily sie skutki uboczne. wystapily dosyc silne bole podbrzusza z nasileniem na prawa str., silne bole glowy, zawroty glowy, mdlosci, zle samopoczucie, wahania nasstroju, libido spadlo do zera - gdzie po porodzie osiagalo szczyt! I doznania byly nadzwyczajne! nie jestem panikara wiec bralam je dalej. do momentu kiedy obudzilam sie rano a na poduszce i nie tylko byla masa moich wlosow. wlosy zaczely wypadac pasmami... jestem przerazona. i tak do dzisiaj. krwawie juz poltora miesiaca i niezapowiada sie by ustapilo. bylam u lekarza. powiedzial ze to nie od tabletek prawdopodobnie. kazal zrobic testostero. wynik ok. zrobilam jeszcze tarczyce i prolaktyne bo przed porodem mialam z tym problemy. tarczyca ok. prolaktyna 2 razy ponad norme. kazal brac bromergon jak wczesniej. bo niby wlosy od prolaktyny. na krwawienie zapisal cyclonamine. mija drugi miesiac- nic sie nie zmienilo. dziewczyny co robic? chcialabym zmienic na inne ale jakie? nie mam pojecia! ktore zatrzymaja wypadanie wlosow. JESTEM PRAWIE LYSA. DODAM ZE JUZ NIE KARMIE MALEJ. A moze spirala? Boze, pomozcie..............

Gość kokolinka
a moze powazny, inny, fachowy specjalista?? dziewczyno, chryste.. a ile masz lat jesli moge zapytac??

Gość basiatdi
Pytanie zabrzmialo tak jakby historia tyczyla sie osoby niedojrzalej. Mam 28 lat. Mam bardzo dobrego specjaliste. jednego z najlepszych w trojmiescie. wierze mu, bo dzieki wlasnie jego leczeniu zostalam matką! Problem jest innej natury. Ja wiem, ze musze je zmienic jednak wizyte u niego mam dopiero 1 lutego i postanowilam sie wywiedziec o waszych doswiadczeniach. Zmienic lecz na jakie by zatrzymac wypadanie włosow? I jezeli mialyscie podobny problem to kiedy mniej wiecej minol po odstawieniu tych tabletek lub przejsciu na inne. Czy przejscie na inne zatyrzymalo wypadanie jezeli wypadaly przy cerazette? Chcialam je odstawic odrazu lecz przy takim krwawieniu nie wiadomo ile bym musiala czekac by zaczac inne. Wiec lepszym zlem jest przeczekac do wizyty i poprosic o nowe tylko jakie by sobie pomoc i tak sie nie meczyc...

1. Cetrazette to jedyne tabletki dla karmiących2. To, że wypadają Ci włosy po Cetrazette nie znaczy, że nie będą wypadać po innych bo przecież to, że tobie wypadają nie znaczy, że ypadają i innym, prawda? To działa w obie strony3. Tabletki dobiera sie na podstawie poziomu hormonów w organizmie więc nic ci nie da rzucenie konkretnej nazwy bo to, co jedne dla jednego - szkodzi drugiemu i odwrotnie. W związku z czym pytanie \"po jakich tabletkach nie wypadają łosy\" jest nie na miejscu.To tak, jak byś spytała \"jaki kolor ubrania spodoba się mojemu mężowi\" - nikt Ci na to nie odpowie, bo nikt nie zna twojego męża.Nikt nie napisze jakie tabletki będą dla Ciebie odpowiednie, bo nikt nie zna Twojego organizmu. Wstrzymaj się do wizyty, to tylko tydzień.

Gość ja tak powiem
Na wypadające włosy doraźnie spróbuj odżywki Wax (ale tej angielskiego producenta!, do kupienia w aptece) - mnie nie raz uratowała włosy po trwałej, stresie itd.

O ile mi wiadomo, wielu kobietom wypadają włosy jakiś czas po porodzie, bez związku z antykoncepcją.

Gość basiatdi
mialam znieczulenie. przy porodzie przezylam koszmar bojac sie o zycie mojego dziecka. a po porodzie przez znieczulenie przeszlam zespol popunkcyjny. przez ktory wszyscy panikowali. okazalo sie ze moglam sie przekrecic. ale nikt mi nie powiedzial ze od tego pozniej wlosy wypadaja. tymbardziej ze zaczely wypadac przy stosowniu tabletek. wiem ze kazda z nas musia sama sobie dopasowac tabletki ale moze mialyscie podobnie? wiele kobiet wypowiada sie o wypadaniu wlosow po cerazette ale nikt nie pisze jak sobie z tym poradzil pozniej.

Autorko, na wahania hormonów środki typowe niewiele Ci pomogą, bo nie usuwają przyczyny. Możesz spróbować cynk chelatowany (przy hormonoterapii trochę go brakuje), on odpowiada za stan włosów, ale sukcesu Ci nie wróżę. Znieczulenie raczej nie powinno mieć wpływu, ja bym jednak stawiała na rozchwianie hormonalne. A poza tym popieram NgLkę :)

Gość basiatdi
ja tez popieram ngLke jednak mialam nadzieje, ze ktorejs sie udalo ... zobaczymy jak bedzie w moim wypadku... dziekuje za odpowiedzi...

Gość 888
hej,ja tez bralam cerazette ale z innych powodow.mam wyzsze cisnienie i nie moge brac zwyklych hormonow.bralam je ponad 3 miesiace i wlasnie od tego samego czasu wypadaja mi wlosy...tragedia!!!przeczytalam ze 1 na 1000 kobiet ma takie skutki uboczne.nie biore ich wiecej.starcilam 1/2 obietosci moich wlosow,dzieki bogu mam-mialam ich duzo.przez to musze sciac je na krotkie-a mam do pasa.jestem przerazona.nie mam okresu od grudnia,na moich polczkach pojawily sie podskorne krostki,wagry...nie wiem co robic.bylam u lekarza,kazal mi zrobic badania na poziom hormonow,i czekac 2,3 miesiace az organizm sie oczysci.mam nadzieje ze to pomoze.