Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kłapouchy...

Czy spanie na podwinietym uszku może sprawić że dziecko...

Polecane posty

Gość kłapouchy...

będzie miało ostające uszy??

Gość kłapouchy...
moje dziecko tak sie wierci, że zawsze uszkona ktorym spi jest podwinięte :(

mi pediatra powiedziała żeby tego pilnować, bo u takiego maleństwa małżowiny są miękkie i mogą się deformować!!!! wiec trzeba tego pilnować!!!!

Gość łolek
niestety może, ja mam jedno uszko lekko odstającoe, podobno nie widac ja widze. Mama mówi że to przez to że lezałam na lewej stronie i zawsze sobie uszko podwijałam. Taka byłam niedobra.

Gość kłapouchy...
to musze jednak poprawaiac córke, bo zazwyczaj spi na podwiniętym uszku

faktycznie zdarza się,że powoduje takie spanie deformację uszka. Może przekładaj główkę na drugą stronę jak maluszek zaśnie.

sory ale wiekszych głupot nie czytałam mój syn zawsze spał na podwiniętym uchu- i jakoś uszu odstających nie ma córka urodziła się z odstającymi i pewnie cokolwiekbym nie robiła i tak odstające będzie miała wiekszości dzieciom podwija się uszko- a to przy spaniu, a to w czapce- wszyscy chyba musieliby mieć odstające uszy a pediatra nic nie mówił , że jak wieje wiatr to się nos skrzywia???????

Gość kłapouchy...
to w koncu jak jest? moje dziecko kręci głowa zanim zaśnie raz za razem, wiec juz nie wiem, czy mam odwijac te uszy????

Kłapouchy - zrobisz oczywiście jak będziesz uważać, ale ja widzialam już dzieci nie tylko ze zniekształconym jednym uszkiem - to nawet nie chodzi o odstające uszy tylko podwinięte małżowiny ale nawet bardziej płaską czaszką od spania z głowką w jednej pozycji. Wszystko zależy oczywiście od tego ile ma dzieciak - wszystkiem moje odpowiedzi dotyczyly bardzo wczesnego niemolęctwa, kiedy dziecko potrafi w jednej pozycji kilka godzin leżeć. Ike - nosów od wiatru skrzywionych jeszcze nie widziałam, ale kto wie może jakby się dokładniej poprzyglądać:D:D:D

Gość zielone kupy sa normalne
oczywiscie, że od spania na boczku czy plecach moze odkształcic sie główka, tak samo jest z uchem; jest bardzo miekkie, wiec moze sie podwinąc i zdeformowac

Ja do konca nie jestem pewna czy ucho się może odkształcić, przecież to chrząstka. Główka i owszem odkształca się i trzeba pilnować żeby dziecko spało raz na jednym raz na drugim boczku, i na wprost również. A co do ucha jeszcze to pytałam kilku lekarzy i zdania były podzielone. Mogę tylko tyle powiedzieć że moja ciocia stosowała babciny sposób (czyli przyklejanie uszka plastrem) i to wcale nie pomogło. A mnie to aż bolało jak te plastry mu odrywali potem. Pozdrawiam