Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka jedna z wielu

dlaczego tak wiele facetow jest na tyle pustych ze ocenia po wygladzie ?

Polecane posty

oczywiście, że jest ważny!!!! Głupotą jest twierdzić coś innego, ale nie jest najważniejszy.

wygląd jest takim filtrem (tak bym to chyba porównała), od którego często zależy czy będziemy mieli szansę zobaczyć coś więcej, np. charakter, osobowoość

Gość wygląd jest ważny
to fakt. Ale wystarczy sie rozejrzeć wokół żeby stwierdzić że osoby grube, chude, brzydkie (czasem wręcz odpychające) i inne dziwolągi- też mają partnerów. Więc temat jest przesadzony.Wszystkie potwory jakie znam (i kobiety i mężczyźni)- kogoś mają na stałe! To już częściej samotne bywają osoby atrakcyjne:o

owszem, niestety. Dlatego właśnie jest tak ważny. Ale wiem, że jeśli ktoś ma fajna osobowość to to widać i nawet ktoś "niepozorny" może się spodobać.

wirtualnie, zgadza się, tyle tylko, że do tego muszą już zaistnieć konkretne warunki. "Na ulicy" osoba nieurodziwa nie przyciągnie osobowością - musi miec okazję sie wykazać, a o to nie zawsze jest łatwo wygląd jest ważny ---> bo jest jeszcze kwestia gustu - to co dla jednego jest nieładne, dla drugiego może być piękne

niby tak, jednak miło jest sie podobać (nie tylko temu jednemu, choć oczywiście jemu szczególnie) :)

Ja wiem...? nie zawsze.... Mi czyjeś zainteresowanie czasem sprawiało trudność, nie przyjemnosć:(

Gość właściwie
to chyba każdy tak lubi--to jest normalne

wydaje mi sie, że jeśli sie ma do tego dystans, to naprawde nie ma w tym nic utrudniającego zycie - ale oczywiście to jest już kwetsia osobowosci

Gość skonfrontuj sie z tym uczuciem
wirtualnie , dlaczego u Ciebie taka blokada, przecie to nie jest normalne, ludzkie jest wiazac sie , darzyc zaufaniem kochac ...

Gość ale czasem
trzeba--tak bywa -wirtualnie

nie do końca rozumiem? Chyba mówimy troszkę o czyms innym dlaczego masz sprawiać zawód? Jeśli na przykład masz kolegę, który Ci pokazuje, że mu sie podobasz, to przeciez nie musisz od razu się otaczać murem, mimo ze nie będzie z tego od razu romansu? To są po prostu miłe gesty, można sie nimi cieszyć, odwzajemniać i to wszystko

dopóki koledze nie zależy na czymś więcej i się nie zaangażuje. :( Nigdy więcej takich sytuacji:(

nie no, wiadome jest, że granica istnieje i jeśli zostaje powoli przekraczana, to wtedy sie trzeba z lekka wycofać - ale to wcale nie muszą być jakies ostre cięcia, jesli się tego pilnuje od początku :) no ale to już chyba inny temat ;)

Kochana, nie zrobiłam ani pół gestu sugerującego, ze mam cokolwiek do chłopaka, a on, gdy miałam złamane serce wbił mi dodatkowo nóż w plecy wyznając miłość. Nie dałam mu żadnych podstaw ku temu. W życiu nie czułam się tak samotna. Nie mamy kontaktu 3ci rok, ale on nadal nie może się ze mną kontaktować, bo coś do mnie czuje. Nigdy więcej....

a ja chyba dzisiaj coś mocniejszego zaaplikuję, z mężem sobie we dwoje poimprezujemy :) - czasem trzeba i tak rozładowac sters, a co sobie będziemy żałować :D

Gość Koń kawaleryjski
Nie neguję tego, że strona wizualna jest ważna, tyle tylko, że nie jest priorytetem. Już raz zdarzyło mi się zakochać w jednej młodej damie, która zbytnio mi się nie podobała. Za to ujęła mnie właśnie jej osoba. Gdy miałem 18 czy 20 lat uważałem, że kwestie wyglądu i osobowości są dla mnie równoważne. Dziś już tak nie sądzę, wnętrze jednak przeważa. wirtualnie: "mów tak jeszcze a się rozpłynę i Twoja będę na wieki...." Bądź. Usiądź przed monitorem i poczuj się tak, jak czuje się szlachetne marzenie, którym jesteś.