Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temat testowy

Osiągnięcia rządu Tuska i koalicji PO-PSL

Polecane posty

Dużo jeszcze w kraju moheru. Głosowanie jest od 18 lat. Powinno być też do. A niech tam do 50 ciu. A ostatnie wybory? Dziadek dowód znalazł....

Gość to ja POmogę ...
i wymienię "osiągnięcia" tylko z mijającego weekendu ;) 1. Pitera nosi podróbkę torebki za 240 tys. zł 2. Kontrowersyjna decyzja ABW ws. szefa Polsatu Wkrótce po tym jak Krzysztof Bondaryk objął szefostwo ABW, odsunięto oficera prowadzącego duże śledztwo w sprawie interesów Zygmunta Solorza - ustalił "Newsweek". Przed nominacją do ABW, Bondaryk przez kilka lat pracował w firmach związanych z Solorzem. 3. Pawlak uchylił niemal półmiliardową karę dla J&S Energy 4. Poseł PO dotuje organizację, która mieści się___ w jego domu 5. Newsweek" przyjrzał się kulisom najnowszej akcji skierowanej przeciw byłemu prezesowi PZU Życie. Jej finał zbiegł się z rozmowami nowego ministra skarbu Aleksandra Grada z przedstawicielami Eureko - holenderskiego udziałowca PZU, od lat walczącego o przejęcie kontroli nad największą firmą ubezpieczeniową w Polsce. Były szef PZU Życie jest zapiekłym wrogiem Eureko. Jako właściciel niewielkiego pakietu akcji PZU już raz złożył w sądzie pozew o unieważnienie umowy prywatyzacyjnej firmy. Dokumentowi nie został jednak nadany bieg, bo Wieczerzak nie zadbał o przetłumaczenie go w stosownym terminie na niderlandzki, by mogli się z nim zapoznać szefowie Eureko. Teraz pracuje nad nowym, uzupełnionym pozwem. Przebywając w areszcie, raczej by go nie napisał. 6. Szef rządu: gdybym miał taki guzik, który mogę wcisnąć i granica jest odblokowana, zrobiłbym to kilka dni temu. Mamy premiera od ... guziczków ? 7. Na łapówki wezmą z kradzieży Jak donoszą media, plan partii współrządzącej dotyczący tzw. służby zdrowia polega m.in. na tym, aby przekupić łapówkami w postaci 15 % akcji spółek (szpitalnych) pracowników szpitali, tym samym okradając z tego majątku Polaków, za których pieniądze majątek ten powstawał. ALE ZAWSZE JEST WYTLUMACZENIE ! :D 8. Komorowski obecne kłopoty Polski to wina PiS

Gość nie martw się fredi07
Zanosi się na to, że po wprowadzeniu "reformy" służby zdrowia, ilość moherów w POlsce szybko i drastycznie zmaleje ...

Gość to ja POmogę ...
Samancie lisiczce wdzięczna Platforma gratuluje dobrego samopoczucia :D

fredi07 co do młodych wyborców. Oni zawsze głosują przeciwko partii rządzącej. Ty jeszcze sie nasłuchasz w 2011 od młodych wyborców LiD :-D i (choć pewnie mniej niż LiD) młodych wyborców PiS. ps: ja głosowałem w 2001 na PO (w 2005 i 2007 na PiS) i pamiętam jakie epitety leciały wobec PO. U młodych przeważało wtedy poparcie dla SLD-UP. (PO to byli m.in. "uciekinierzy z AWS i UW" - to były najłagodniejsze określenia) Młodzi zawsze głosują przeciwko rządzącym :-D

do to ja POmoge: szkoda ze to sciema pomaranczy same kaczochody i kaczuchy dookola a samopoczucie mam koorewsko dobre : PIS jest calkiem glupi;mozgu on nie nosi;zeby tylko szczerzy zeby do szkielka sie wprosic;kultury nie ma PIS;porazki nienawidzi;boja sie go Michnik inteligencja i zydzi;wyluzuj sie PISie; daj se na wstrzymanie;co tak znowu kipisz;prawda to przyznanie;przesrales te wybory;jestes zacofany;spadaj do obory;albo-do mamy; wyluzuj sie PISie; daj se na wstrzymanie...

Gość to ci POdpowiem
Samanta lisiczka do to ja POmoge: szkoda ze to sciema pomaranczy same kaczochody i kaczuchy dookola a samopoczucie mam koorewsko dobre ; Te "ściemy" to weekendowe wiadomości z internetu. Niestety fakty są za trudne do zrozumienia przez wykształciuszkę, więc lepiej trzymaj się tego swpjego "koorewsko", bo z wypowiedzi widzę, że "koorewsko" dobrze do ciebie pasuje :D :D

Gość trudno za nimi nadążyć
"Rz": gigantyczna afera z bratem szefa ABW w tle "Rzeczpospolita": czy prokurator apelacyjny z Białegostoku został zwolniony, bo za bardzo interesował się pewnym śledztwem z połowy lat 90.? Chodzi o gigantyczną aferę przemytniczą, w której postawiono zarzuty Markowi B., bratu obecnego szefa ABW. Jak pisze "Rzeczpospolita" na swojej stronie internetowej, sprawa do złudzenia przypomina słynną aferę "Żelazo" z czasów PRL. Złoto było przemycane z Belgii na Białoruś i do Obwodu Kaliningradzkiego za pośrednictwem spółki Sandra, której współwłaścicielem był brat obecnego szefa ABW Krzysztofa Bondaryka. http://wiadomosci.onet.pl/1681066,11,item.html A gdzie tam jeszcze do konca kadencji :o:o:o

samanta lisiczka Co ty pier..... ? ? ? Od kiedy to PiS nie lubi Żydów ? ? czy wyraz temu dał L. Kaczyński w jałmurce pod ścianą płaczu ? ? Radzę ci mieć litośc dla własnego muzgu i odstawić Gazetę Wyborczą. Ja to czytywałem przez dobrych kilka lat. A i przy okazji pisania pracy mgr. trochę poznałem. Dla nich każdy rząd bez środowiska UW to rząd zagrażający demokracji itd. Od lewicy po prawicę. I to samo było z prezydentami Wałęsą i Kwaśniewskim. No chyba że nie lubisz samodzielnie myśleć, to dalej czytuj to kretyńskie pisemko

Samanto lisiczko Super byś się nadawała na rzeczniczke prasową, swego rudego guru. Ta która jest teraz, jest do bani. A ty cała, twoje cięte riposty- to jest to. Jak prasa będzie upierdliwa, to im powiesz: spier.... i problem z głowy. Wreszczie premier przy tobie, będzie mógł się spokojnie zająć kampanią prezydencką.

Kiedy spelnia sie cudy Tuska? 09:32 tak sie tylko pytom 09:45 facet78 (facet.rocznik1978@vp.pl) Ależ cuda już mają miejsce Tydzien po Radzie Gabinetowej opublikowano scenogramy. Akurat dzien po marszu nauczycieli. I efekt został osiągnięty - temat marszu znikł. Opublikował przyjazny Platformie Dziennik i cały następny dzień w PO 24 o tym było. I czyż to nie cud ? ? Był temet marszu nauczycieli i błyskawicznie znikł

Gość samanto lisiczko
napisałaś: osiagniecia koalicji: rozwalenie kaczek w wyborach jak dla mnie wystarczy przynajmniej na razie dorzyciłaś parę bluzg, dostałaś orgazmu i.... ZASNĘŁAŚ w bezruchu. A twój guru ma kłopoty, TIR-y jadą na Warszawę. Budź sią, a może będzie nastepny orgaźmik.

Gość boodek
Przynajmniej nie musimy się wstydzić przed światem, za kaczora leppera i giertycha, wieśniacy!!!!!!

Gość Pokemony chcą cenzury
Wolni i niezalezni publicysci im bardzo przeszkadzają , nawet bloggerów się czepiają. Informacja za Onetem: Knebel w sieci Urzędnicy warszawskiego Ratusza dążą do zdyskredytowania blogera, który na swojej stronie internetowej patrzy na ręce prezydent Warszawy Hannie Gronkiewicz-Waltz Treść bloga „HGW Watch” nie wpisuje się w wizerunek pani prezydent kreowany przez jej sztabowców i utrwalany przy pomocy większości mediów. Po wyborach wygranych przez Platformę autor bloga został za to ukarany niepochlebnymi publikacjami prasowymi. http://wiadomosci.onet.pl/1460590,2677,kioskart.html Demogracja to jest wtedy jak koorwa rządzim my ( motto ludzi z PO)

Gość A za to wstydzimy
się za Tuskomatołka- granice zablokowane.

Gość Nazwę bloga
trzeba zmienić na Bufetowa-Watch. No bo HGW, to sami wiecie ....go wie.

Gość ungaaro666
POmyslcie czasem! trzeba najpierw posprzatac po PISuarach,POnaprawiac szkody jakie wyrzadzili

Gość ungaaro666
granice zablokowane bo POzmienialo sie troszeczke jak weszlismy do Szengen

Gość będzie też sukces z tym
że razem z TIR-ami, tirówki zjadą do Warszawy. Będzie ich dużo, będzie konkurencja, a jak konkurencja to ceny spadną. I pierwsza zasada miłości szalonego premiera, może się odniesie do większej ilości zawsze wdzięcznych za tak skuteczne rządzenie, Polaków. Jak myślisz Samato sprytna jak lisiczka?

Ale i PiS nie obiecywał cudów. Leciały reklamówki ukazujące godne zarobki lekarzy i nauczycieli, przy okazji ukazujące "głodowy" ich stan obecny. Przy okazji przekaz o drugiej Irlandii. PiS obarczono winą za brak autostrad, za śmierć ludzi na drogach, za emigrację. (to co się nie dokonało w 16 lat, miało się dokonać w dwa lata). Czyli z automatu PO ukazała siebie jako antytezę dla tego stanu. To ze teraz są wieksze protesty - nadal podtrzymują swoją tezę. Wyborcy uznali ze PiS kłamał ze Polskę na pewne rzeczy nie stać. Tym razem idealistyczny obraz nie był już kreślony przez błazna Leppera ale przez "poważnego" polityka Tuska. CZYLI TUSK JEST SOBIE SAM WINIEN TYCH PROTESTÓW ! ! !

Gość tak tak te sprzątanie po
pisuarach, będzie trwało 3 lata, do wyborów prezydenckich. I świetnie wygląda to sprzątanie- już Pitera wyrzuciła Kamińskiego, ale tylko w swoich snach erotycznych.

Gość ungaroo ty głupolu
"granice zablokowane bo POzmienialo sie troszeczke jak weszlismy do Szengen" To dziwne że tylko w PL tak się dzieje a na Słowacji, Litwie, Etronii cisza i spokój :)

to ci POdpowiem: sciema byly ironiczne ratulacje dobrego samopoczucia;wyksztalciuszka-tzn ty burak tak?;sugerowanie puszczania sie jest typowe dla sfrustrowanego prawiczka z malym interesem wyzywajacego sie na erotycznych topikach a nie dla ciebie wiec wyluzuj. facet78: nie napisalam ze PIS nie lubi zydow; zgadzam sie co do oceny GW; tez ja czytywalam pare lat przestalam po Rywinaliach; glosowanie na PO nie oznacza automatycznej glupoty, zrytego beretu i braku samodzielnego myslenia. on-warszawa: nawet mnie chcieli ale nie wyszlo bali sie ze bede kopac natarczywych reporterow po jajach i opluwac kamery przez dziure miedzy jedynkami. pomaranczowa samanto lisiczko:pisalam dalej tylko mi post usuneli; koalicje bede oceniac po mniej wiecej poltora roku a nie od razu; moglabym napisac ze ja przynajmniej mam orgazmy ale mi cie zal.

Ja myślę Samanto, że na rzecznika prasowego rządu wciąż masz szansę, niedługo będzie potrzebny mocny akcent. Co do czekania póltora roku, to czekaj sobie, ja nie- tak ja ty nie czekałaś na efekty rządzenia PiS-u. Jak zaś już będziesz rzecznikiem prasowym rządu, to kop po czym chcesz dziennikarzy, tylko z tymi orgazmami uważaj- bo inaczej konferencje będzie można pokazać dopiero po 22.00.

facet78 apropo autostrad to przypomnialo mi sie jak jeszcze za czasow pisu jedne z jego poslow powiedzial ze odkad zaczelo rzadzic pis to zmniejszyla sie liczba wypadkow drogowych. Takie to pis mial sukcesy. Mnie osobiscie strasznie mierzi gdy ktos powtarza jak mantre \"gdzie ten cud?\". Strasznie to infantylne. Nie chodzi przeciez o zadne cuda. W Irlandii nie bylo cudu w faktycznym tego slowa znaczeniu. Byl cud rozumiany w cudzyslowie. Zdarzylo sie to czego nikt sie nie spodziewal a nie to co bylo niemozliwe. Taka mala roznica. A oczekiwanie podwyzek tak duzych tylko dlatego ze zmienil sie rzad jest zenada nie majaca pokrycia w gospodarce. I rozliczanie rzadu Tuska po 3 m-cach pracy jest pozbawione sensu. Pozyjemy-zobaczymy. Dla mnie Tusk narazie wygrywa bo nie slysze juz ze premier strzelil focha, ze wszyscy sasiedzi sie na nas obrazili (mowiac kolokwialnie), ze kolejne aresztowanie w szarej sieci oplatajacej Polske...itd. Teraz tylko musze jeszcze sluchac o naburmuszonym jasnie nam panujacym prezydencie. Ja dale Tuskowi kredyt zaufania. Za 4 lata go rozlicze. Pis moge rozliczyc z ich rzadow natychmiast.

samanta liśiczka \"glosowanie na PO nie oznacza automatycznej glupoty, zrytego beretu i braku samodzielnego myslenia\" Nie twierdzę tak. W 2001 głosowałem właśnie na PO. I wiem ze w elektoracie tej partii są też ludzie , którzy wiedzą na co i po co głosowali.

Ja dale Tuskowi kredyt zaufania. Za 4 lata go rozlicze. Pis moge rozliczyc z ich rzadow natychmiast. Niestety wiekszość wyborców PO, nie będzie czekała na polepszenie 4 lata, to ułuda. Tusk jak napisał facet obiecywał ile wlezie i to się teraz odbija. Każda partia obiecywała, ale Tusk przekroczył wszelkie miary. Nie dane mu będzie teraz spokojnie rządzić- bo miecz ma dwa ostrza.