Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość frttttttty

bardzo sucha skora na twarzy az platy leca!

Polecane posty

Gość frttttttty

co z nia zrobic? :( jest strasznie sucha az odpadaja mi male suche kawaleczki (tylko na twarzy), usta tez suche. usta smaruje wazelina gruba warstwe jak jestem w domu a na twarz? smaruje kremem babydream, boje sie czyms innym bo mam sklonnosc do duzego zapychania porow i musze uwazac a to czego uzywam. moz cos w domowych sposobow?

Gość frttttttty
nikt? 😭

Gość masakraa.
do lekarza sio!:O

Gość ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
krem nivea

jeśli myjesz twarz mydłem - natychmiast przestań, kup żel do twarzy jeśli nie nawilżasz skóry kremami - kup jeden a dobry, na dzień i na noc - polecam Vichy Aqualia jeśli masz suche powietrze w domu - kup nawilżacz

od jakiegoś czasu na programie \"CLUB\" oglądam Dietetyczki na szpilkach\" i one ciągle dają na skórę kapsułki z olejem z ogórecznika :) zakupiłam je sobie w aptece i na opakowaniu pisze że kapsułki zawierają kwasy tłuszczowe(nie chce mi się pisać jakie) i one wywierają korzystny wpływ na układ krążenia, a także pełnią ważną rolę w procesach zachodzących w komórkach skóry, wpływając na jej właściwe NAWILŻENIE i kondycję. też mam problemy z przesuszoną skórą, chociaż mam cerę mieszaną. Od kilku dni zażywam kapsułki i choć za wcześnie cokolwiek pisać to skóra na twarzy wygląda lepiej :)

dodam, że do mycia twarzy używam emulsji LUBEX z apteki :) była tu polecana na jakimś forum i ona też mi bardzo pomaga :)

Gość aaa-nka
zbadaj tarczyce + hormony

Gość lubex jest do tlustej cery
i z tradzikiem

Mnie krem Nivea uczula, moze idz do apteki, popros o probki dobrych kremow nawilzajacych. Iwostin wiem jest dobry .

mi w każdym bądź razie lubex pomógł, a skóra po umyciu nie jest tak przesuszona i ściągnięta jak po innych kosmetykach :) LUBEX Łagodna i dezynfekujaca emulsja do mycia przy chorobach skóry i grzybicach. Zawarte w preparacie substancje posiadają właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwłojotokowe. Mycie skóry Lubex-em jest zalecane przy: - grzybicach skóry; - trądziku; - trądziku różowatym; - wyprysku dziecięcym (także z infekcją grzybiczą i bakteryjną); - zapaleniu sromu i żołędzi prącia. Lubex posiada naturalne dla skóry pH=5,5 i z powodzeniem może być stosowany do mycia i pielegnacji skóry w nastepujacych schorzeniach: - wyprysk; - łojotokowe zapalenie skóry; - ropne zapalenie skóry; - liszajec; - wyprzenie; - łuszczyca. Lubex sprawdził się także znakomicie jako emulsja do mycia skóry w przypadkach: - uczulenia na mydło; - pielęgnacji niemowląt; - higieny okolic intymnych. jest też tej samej firmy emulsja DER-MED, ale po niej skóra na twarzy szybciej mi się przetłuszczała :)

Gość gjgjgffff
do oczyszczenia skóy polecam physiogel (bez wody, na płatkach kosmetycznych) a do nawiżenia krem z mocznikeim - np SVR ma takie - ja używam np balsamu Xerialine na buzię jako krem na noc i fajny jest... ewentulanie masło karite czyste

Gość madalina
wlasnie czytalam o tym karite,ze jest oki.czy ktos moze je jeszcze stosowal?ja tez mecze sie z moja bardzo sucha skora na twarzy

Gość gjgjgffff
karite świetnie nawilża ale dla skóy która się łuszczy lepsze byłby z mocznikiem

Gość frttttttty
teraz mi sie tak przesuszyla okropnie, ale ogolnie mam cere bardzo tlusta, juz w godizine po wyjsciu mi sie swieci :/

a moze warto sie wybrac do dermatologa - moze to luszczyca, apalenie skory itp. na pewno cos Ci doradzi i powie czeg uzywac

Gość tak idz do dermatologa
dobry krem- natychmiastowy efekt- physiogel. ok 30 zł za duza tubke ale skuteczny1

Gość KarolinkaPomocnica
Pij dużo wody, kapiele z oliwką dla dzieci oraz krem nanobase

Gość KarolinkaPomocnica
Pij dużo wody, kąpiele z oliwką dla dzieci, krem nanobase na twarz.