Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katar

Ile dajecie pieniędzy księdzu na kolędę?

Polecane posty

Gość płacę w naturze
zresztą ksiądz tak woli

Gość hhhhhhhhhhhh
50 zyla, a ty? :P

ja mam teraz mało, przed wypłatą jestem, 20 zł to nie będzie głupio?

w ogóle nie daje, nawet go nie wpuszczam 🖐️ na pieniądze trzeba zapracować, nikt ich za darmo nie daje

Gość hhhhhhhhhhhh
jasne ze mu wystarczy. przeciez nie ma obowiazku dawac księżulkom, bez kasy tez by sie obeszło :P

Gość vindcit.
jak by 5 zl bylo w papierku to bym tyle dala...

Jarek>>>>> pisałam o księdzu:o za wizyte u mnie się nie płaci,na to trzeba sobie zasłużyć:P

ja nie przyjmuje księdza bo budzą we mnie odrazę ;/ wie ludzi wierzy w boga i dobre intencje kościoła a oni to wykorzystują żeby zarobić pieniądze....a podobno biblia nakazuje żyć w skromności...no już widzę te ich skromność ;/

Floriana...to moze Ty powinnas ksiedzu wystawic fakturke pt....koszty moralne wizyty?;) u nas nie ma okreslonych kosztow wizyty..kazdy daje ile moze...i zdarza sie...ze nie daje nic....proboszcz to rozumie...od niektorych ,znajac ich sytuacje moze nawet i wziałby tych 10 zł...ale to znowu oni poczuliby sie zle.... aha...nie jestem fanka koledy..ost czwartek był dla mnie..traumatycznym przezyciem...ale juz z tego wychodze:D:p

My mamy specjalną księżeczke i tam ksiądz wpisuje cene wizyty. U Was ksiądz śpiewa kolędy?Nigdy się z czymś takim nie spotkałam.

U nas jak się daje księdzu pieniadze to on i tak pyta czy aby napewno, czy poradzę sobie, od samotnych rodziców nic nie bierze

Widze, że lubisz lecieć na łatwize, więc masz rację, tam nie trzeba się niczym wykazywać:P

ojej.kolęda to potoczne okreslenie wizyty duszpasterskiej.... nie ,nie spiewa...i moze dobrze...:D:p modlimy sie wspolnie...kropidło w ruch..i rozmowa.. ze mna akurat o celibacie...żenujace to było...nie wiem dla kogo bardziej:p

czy woda święcona działa na mrówki faraoni? jeśli tak, muszę zamówić wizytę tego gościa z obrożą... Flora, uwielbiam łatwiznę w tej dziedzinie

lubiś>>>>>>wiem, że kolęda to potoczna nazwa, ale dużo osób na tym forum pisało, że ksiądz wchodząc śpiewa kolęde:omyślałam, że tylko u mnie nie śpiewa:P

:D:D:p moze gdybym sama zaczęła spiewac...to kto wie...:p ale...słon mi na ucho nadepnął...to ze wspólnego piania nici:p :D

a czemu sie daje w ogole kase ksiedzu po koledzie? z jakiej paki to w ogole? ;)

U mojej znajomej to ksiądz wieszał na kościele listę z nazwiskami i wyliczeniami ile kto dał. Żeby zawstydzić tych co mało dają. Super no nie?