Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratujcie bo sie zalamalam

Jak się uczyć żeby się nauczyć i pamiętać na długo?

Polecane posty

To są oczywiście patenty na więcej nauki np na studiach, bo materiał na maturę (jeszcze tą podstawową) to można do matury spokojnie opanować... Jeszcze jak chodziłaś w miare regularnie do szkoły i masz własne zeszyty z poprzednich lat (uzupełnione), to to juz jest połowa sukcesu, bo zawsze się coś tam z lekcji pamięta (no chyba że nie chodziłaś zbyt regularnie)...

Gość OLCIAAA .
aszka3- ja mam tak samo hehe:) tez sobie robie SAMA notatki, podkreslam ,zazxnaczam, rysuje, potem na egzaminie smiac mi sie chce, bo przypominam sobie-aaa to bylo zielonym kolorem zaznaczone :) ps. w ksiazkach tez nie zaznaczam bo po 1 ksiazka to moj przyjaciel, a po 2- tez mnie rozprasza czytanie ,,nie swoich zdan,,.

memoria, "pamięciówka" może nie... Ale żeby np załapać jakiś przedmiot (zwłaszcza ścisły) to od teorii trzeba zacząć, bo jak inaczej wogóle rozwiazywac zadania. Owszem teorię zawsze można sprawdzić w książce, ale jeśli masz coś w glowie, to łatwiej kojarzysz różne fakty...

OlCIAAA Dokładnie tak samo mam - szkoda mi w książce pisac nawet ołówkiem, a co dopiero długopisem czy markerem. :-) No i jeszcze nie znosze się uczyć z czyichś notatek, a juz tym bardziej kserówek... :-)

Gość gość
Ja mam taki problem przed każdą sesją :D

Gość gość
No ja to dużo czytam i powatarzam, ale powiem Wam ze kiedys moi rodzice byli na takiej terapii jak odrabiac z dzieckeim lekcje w http://terapia-adhd.waw.pl/warsztaty-dla-rodzicow/ i oni sporo ze mna siedzieli za mlodu i nauczyli mnie jak sie uczyc szybko i skutecznie:)