Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

no to jest na styku wg mojej ksiązeczki. Zbadaj te hormony, ale na pewno będzie ok. a ja wróciłam ze spaceru i mam dość. Częśc odśniezona, część nie - wziełam sanki, ale tak się nameczyłam, bo musiałam zakupy zrobić.... a ta cholera mi ucieka, chce sam iść, kombinezon znowu do prania..... wrrrrrr.

artigiana --> u dziewczynek wzrost doroslej liczy sie srednia rodzicow minus 7 cm. u chlopcow srednia rodzicow plus 7 cm. zrob szybko te badania krwi i mam nadzieje ze okaze sie ze taka jej natura po prostu kruszynka bedzie.. wiesz ollie tez mial badanie hormonow i z tego co mi lekarz mowil to jezeli u dziecka cos jest nie tak z hormonami to odbija sie to tez na innych rzeczach - zachamowanie rozwoju, brak apetetu itd. no ale zrob szybko dla swietego spokoju i nie martw sie na zapas.

hormony to też nieprzespane noce itp. a Blania jest przecież jak aniołek:)

moja kuzynka była takim małym dzieckiem. Ciocia mówi, że jak zaczeła chodzić, to ludzie nie mogli uwierzyć, że taka mała i drobna. Z perspektywy czasu domyslamy sie ze miała refluks, bo straaaasznie ulewała i spała jak Franek. Dzisiaj ma 175 cm, była miss ziemi gdańskiej i w 10-tce miss polonia.

Falsa, Paula - dzięki. No własnie ona wcina jak odkurzacz wszystko co jej w łapy wpadnie, śpi jak susełek :) Zrobie te badania w tygodniu dla świętego spokoju

artigiana-->będzie dobrze zobaczysz! najgorszy ten strach o dziecko! przypomnisz mi swoją dietę? marceli-->super masz tą pracę :) bardzo interesująca! wczoraj była koleżanka i dowiedziała się, że na ten klub przedszkola to dofinansowania dostaje się tylko 18 tyś.pod warunkiem, że masz odpowiedni lokal i musisz się utrzymać dwa lata!!! wcześniej był tylko rok i dawali ponoć więcej pieniędzy. Także lipa! weź tu kup- stoliki- najlepiej regulowane, krzesełka, dywany, zabawki z atestem, mebelki. Kurcze! a wiem ile takie rzeczy kosztują bo jak pracowałam w szkole to przychodziły katalogi i te ceny są kosmiczne! u nas od wczoraj jest Aluś, więc mamy wesoło :)

Kami; śniadanie; 4 kromki pieczywa chrupkiego z dowolnymi dodatkami obiad; dwa dowolne owoce kolacja; do wyboru, gotowane mieso lub ryba z dowolnymi dodatkami

artigiana --> a matko! ale przynajmniej widac u ciebie efekty! ja bym raczej na niej nie wyrobila jednego dnia nawet.. co to jest 18 tys, smiechu warte takie dofinansowanie..

Cześć!!! Ja póki co to chyba mam kryzys jakiś czy coś najpierw net mi nawalał teraz coś jeszcze komp a wczoraj mąż spadł z drabiny i wczoraj jechałam z nim do szpitala bo początkowo nie chciał ale po całym dniu łażenia tak go rozbolało, że zmienił zdanie więc jechaliśmy! Prześwietlili powiedzieli, że tylko opuchnięte, że to maścią altacet posmarować dali opaskę uciskową i do domu! A że potrzebował zwolnienie do pracy to dziś chciał iść do lekarza rodzinnego i teściowa rano poszła go zarejestrować i pogadała z babkami i załatwiła od razu skierowanie do chirurga i po południu poszliśmy od razu do niego! Tam tylko obejrzał nogę i w gips Ja jeszcze poleciałam do domu po kule ( te miał po wypadku 10 lat temu gdzie też prawą nogę miał załatwione) No i teraz mam małe Tornado na głowie i starego kalekę a ja dostałam okres i boli mnie brzuch

kamika-->trzymaj się Kochana!!!! artigiana-->oja malutko tego jedzenia! i tak ciągle dajesz rade? jeju zero słodyczy- to chyba nie dla mnie ;) ale postaram się! falsa-->dokładnie co to jest :( a my dziś zrobiliśmy dziadkowi kolacyjkę i siedzimy sobie :) a kalendarze bardzo się podobały i były też łzy wzruszenia bo listopad jest ze zdjęciami taty :(

oj Kamika.... współczuje. Ja po 2 tygodniach z chorym mezem miałam dość.

cześc kochane :) u nas jakoś pomalutku i do przodu..Oli ma mały katarek ale ogólnie mu nie przeszkadza -nocki trochę gorsze.Z ząbkami stanęliśmy na 16 sztukach i narazie cisza i dzięki Bogu... Dzisiaj wkońcu przyszły nam sanki z allegro :) a ponieważ mam wolny weekend to bedziemy szaleć :) Na dzień babci i dziadka zamówiliśmy takie złoyte medale z napisami dla najlepszej babci na świecie i dla najlepszego dziadka na śiecie do tego słodycze i było ok tzn. się podobało. Ostanio bylismy z miskiem na snowboardzie więc troszkę rozruszałam swoje kości co skończyło się potwornymi zakwasami i w pracy poruszałam się jak jakiś paralityk Z hitów to chcę się pochwalić że wprowadziłam w zycie jedno ze swoich postanowień noworocznych mianowicie młody od 13.01.2010 nie ma smoczka ani na noc ani przez dzień poszło wyjatkowo gładko poprostu zabraliśmy i przetrwaliśmy dwa dni płaczu a można powiedzieć że przez ostatnie ząbkowanie to sie z nim nie rozstawał-tak więc jestem dumna :P artigiana dzięki za maila :) a z Blanią napewno będzie ok,a co do ciemiaczka to Oli ma juz zarosniete kamika25 głowa do góry-napewno sobue poradzisz co do włosków to ja juz kiedyś pisałam ze młodzianka obcinam maszynką i idzie nam to superowo tym bardziej ze młody przyzwyczajony od dawna i nawet to bardzo lubi...włosy ma geste ,mocne i grube Co do samodzielnego jedzenia to jest cos oprócz kanapek co idzie mu doskonale mianowicie danonki ja trzymam mu kubeczek a on ładnie nabiera na łyżeczkę i wkłada do buzi i nic mu przy tym nie spada goja sto lat sto lat -spóźnione ale szczere goa witamy ponownie ...odzywaj sie tak czesto jak tylko dasz radę wisieńka wcale ci sie nie dziwię ze chcesz to sprawdzić ale też mi sie wydaje ze ona poprostu tak ma ..tak czy siak dla własnego spokoju sprawdź o co chodzi s ta goraczką Paula tylko bez dołowania :)

Na dzień dobry ma 2 tyg :( do tego muszę wszystko przynieść, podać, pozamiatać :( No ale nie mam co narzekać bo jak miałam plecy chore to młodym się zajmował! Miłej nocki życzę!!!

Czy ci lekarze nie przesadzaja z tymi hormonami ??? hmmm moja pediatra jakos sie nie czepia a Dominika tez nie ma rewelacyjnych wymiarow : niecale 10 kg i ok 77 moze 78 cm wzrostu . A goraczka znowu caly dzien . Do tego biegunka sie pokazala . Osłuchowo nic . Badanie moczu oczywiscie - jutro wyniki dopiero . Gardlo ma lekko zaczerwienione , ale pediatra powiedziala , ze taka wysoka temp to nie od tego . Powiedziala , ze to moze byc jednak trzydniowka albo cos z ukladem moczowym . Tfu tfu ... oby to 3 dniowka byla . Kamika wspolczuje Paula twoj Franus to nieziemski przystojniak :) ma boskie oczka :)

Gość goa29
cześć dziewczyny, jak przeczytałam od Artaginy ,że ma skierowanie na badania hormonów to się trochę przeraziłam i idę szybko zmierzyć Oliwkę, bo ta kuszyna też nie jest za wysoka... Już !ma 78 cm, więć chyba w normie? wszystkim małym chorowitkom, życzę szybkiego powrotu do zdrowia, u nas na razie odpukac, chorobska nas omijaja od dluzszego czasu szerkim lukiem.

uuuuuuuuuufffffffffffff wyniki moczu w normie :) temp tez juz o wiele niższa . Idzie chyba ku poprawie :) Miłego weekendu :)

widać, że weekend bo takie pustki! Michalina śpi i chwila relaksu :) objadam się słodkim ciachem- tak gubię moje kilogramy ;) ale poważnie o poniedziałku biorę się za siebie! Dam Wam przepis na to ciacho bo szybko się robi i jest mega słodkie :) coś dla łakomczuchów :) 4 paczki herbatników kruszysz, mieszasz z pół kostki masła i to podpiekasz dosłownie 10 min w piekarniku, po ostygnięciu kładziesz na to karmel (to z puszki) ubijasz śmietanę 36 % mieszasz z 4 bananami pokrojonymi w plasterki i kładziesz na karmel! do lodówki na 2-3 godz. i gotowe :) kitka-->świetnie, że wyniki w normie :) super!

kitka super ze wyniki ok kami ale kusisz tym ciachem :( ja wam powiem ze odkad skaczyłam dietę proteinową na której udało mi się w 2 ms schudnąc 8-9 kg to do tej pory się trzymam :) co prawda mój poranek zaczyna się od stanięcia na wagę i od tego zależy na ile sobie moge pozwolić danego dnia :P ale jem już wszystko np.własnie zeżarłam talerz frytek i popijam piwkiem :) jutro bedę miała kaca moralnego ale co tam też nam się cos od zycia należy. Naprawdę się cieszę że udało mi się wrócić do wagi sprzed dobrych kilku lat i dobrze mi z tym więc będe o to walczyć :) u nas fajny dzionek Oli pogodny i mimo mrozu i katarku zaliczyliśmy sanki :) tylko dwa zjazdy bo poliki odrazu czerwone z zimna ale było wesoło a popołudniu skoczyliśmy do galerii młody uwielbia łazić a właściwie biegać po centrach handlowych i udało nam się kupić w 5.10.15 rękawiczki za 9 zł takie cieplutkie z polarkiem wewnątrz na sznureczku hej hej co tu dzisiaj traka cisza...widać że mam wolne ;)

ta dieta proteinowa to jest ta dunkana? co mi słałaś na pocztę? jejku super wytrwała jesteś! :) a Oli super ma tą fryzurkę :) będzie przystojniaczek :) mamamawiny-->co tam u Was? czytasz nas?

dziewczyny, mysle, ze ollie wygrywa poki co na najbardziej niegrzeczne dziecko. otoz dzisiaj mialam nalot policji w domu, przyszli do mnie i przeszukiwali moj dom, zagladali w szafy, pod lozko, do ogrodu, po czym zrobili raport a to wszystko dlatego ze mlody zadzwonil na policje - wykrecil 999 z domu i cos tam belkotal hehe.

falsa ale czad wła snie przeczytałam twój post mojemu miśkowi który jak pamiętasz jest policjantem i oboje kwiczymy ze śmiechu :D tak ta proteinowa to jest ta dunkana

dziekuje, ollie jest z siebie dumny, tesciowa sie pokladala ze smiechu, bo jej syn to co najwyzej dostal zakaz wstep do kilku lokalnych sklepow - podobno byl niemozliwie niegrzeczny, wiec ollie ma dobry start.. zaraz po wizycie policji mlody dostal jakiegos ataku szalu i piznal buzka o stolik pod tv i sobie rozwalil gorna warge po czym zakrwawil mi bluzke, ale juz ok. tak wogole to R wyszedl dzis na piwo, a ja jak widac nie daje rady sama z takim malym krasnalem!

falsa-->:) :) :) Oli wygrał! :) :) :) niesamowity! dzagusia--> to mam na poczcie :) powiedz czy musiałaś dla siebie osobno gotować czy rodzinka też jadła te potrawy? wymyślne są? trzeba kupować nie wiadomo jakie przyprawy np?

kami ja jadłam inne rzeczy niż oni...głównie gotowane albo grilowane mięsko drobiowe...jaja....warzywka...ogólnie łatwo mi to poszło...az sama się dziwię bo ja to ogólnie fast foodowa babka jestem :P

Artigiana sto lat :) spełnienia najskrytszych marzeń :) 🌼 🌼 🌼 kwiatek] 🌼

Falsa to niezły masz ubaw :) niezły numer synuś ci wywinął hehehe A Dominika juz zdrowa . Zero oznak jakiejkolwiek choroby . Wczoraj rano tylko nieco podniesiona temp a potem juz calkiem ok . Poszlismy nawet na maly spacer . Szybko jednak wrocilismy , bo strasznie dzis zimno bbbbbrrrrrrrrrr