Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tośka_28

PAŹDZIERNIK 2008

Polecane posty

goja - moje gratulacje!teraz porządny odpoczynek Ci się należy:) ja1210 -no to teraz się zaczną wielkie przygotowania, super, że ustaliliście datę! no i gratuluje kolejnej wygranej - a ostatnio zupełnie przez przypadek wpadł mi w ręce numer "Dobranocnego ogrodu " ze zdjęciem Aleksia! kamika - nie wiem jak u Ciebie ale ja ma stary samochód i u mnie jest tak,że jak się zamknie centralnym to klamką się od środka nie otworzy tylko trzeba ten guzik do góry najpierw podnieść a do niego jeszcze młody nie dostaje mnie truskawkobranie w tym roku ominęło bo dopiero teraz mam urlop a truskawki już skoszone.... dziś mój pierwszy dzień wolny i pierwszy dzień Czarka bez pieluszki z rezultatem na koniec dnia:4 pary majtek, 2 pary spodenek, bodziak, 2 koszulki zasikane a w jedne majty zrobił coś jeszcze.... my ćwiczyliśmy na podwórku i próbowałam go namówić np .żeby nasikał na krzaczek ale ani razu się nie udało on wie kiedy będzie robił- woła siu siu, ja mu ściągam gatki a on nie sika tylko przechodzi w inne miejsce, znów w inne(szuka jak pies hehe)trwa to długo, ja rezygnuję,zdążę założyć mu majtki i za chwile są mokre... niby się skrzywił jak się oblał ale za chwile już mu to nie przeszkadzało

dzagusia - ja idę jutro na maraton i już nie mogę się doczekać! Właśnie kończę czytać trzecią część sagi i pod koniec robi się coraz ciekawiej. Mam tylko nadzieję, że wytrzymam. A ile u was to trwało godzin? Z tym siusianiem to u nas tak często się nie obsikuje Wiktor, ale sama go często wysadzam. Dzisiaj jeszcze się nie obsikał i kilka razy sam wołał - a to już duży sukces! Upał u nas znowu okropny, zaraz jadę do mojej mamy, bo już dawno wnuka nie widziała. A najchętniej zaszyłabym się gdzieś z książką...

Goja gratuluję!!! mnie czeka w te wakacje rozmowa na dyplomowanego więc wakacji nie planujemy bo nie wiem kiedy wyślą maila z terminem. No i cały czas lekki stres Z racji wakacji również zaczęłam z Marysią ćwiczyć sikanie do nocnika. MA ubrane pieluchomajtki ale co chwilę jej mówię, że ma usiąść na nocniki zrobić siusiu raczej działa ale wczoraj np nie chciała w ogóle siadać na nocnik. Taka zmorka moja Poza tym jest bardzo gorąco więc rano wychodzimy na spacer potem drzemka (właśnie śpi) obiadek i drugi spacerek dopiero wieczorkiem po18 Jakaś zmęczona cały czas jestem. Na minimini leci taka bajka noukie i przyjaciele.MArysią ją uwielbia cały czas się śmieje nagłos jak na jakiejś mega śiesznej komedii pozdrawiamy Was

goja maraton zaczynał się o 19.30 a zkina wyszłyśmy o 2.30 :) doczekasz napewno ...ja muszę ją zobaczyć jeszcze raz tzn tą 3 część a m,ój kochany mąż kupił mi na imieniny które będę miała 13 książke Meyerowej która jest powiązana z trzecią cześcią sagi pt"drugie życie bree tanner" więc jak tylko skończę fallen to się za nią zabiorę kochany jest że pomyślał o takim prezencie :) no i uwaga kupilismy dzisiaj młodemu chomiczka roborowskiego max wielkość 5 cm ma piękną dwupoziomową ,kolorową klatke z domkiem ,rurką i kółkiem do chodzenia a Oli ochrzcił go KUKI :) i w ten oto sposób kuki robi am am ,hlip hlip i kulu kulu kręci się w kółeczku

Dzagusia - drugie życie Bree Tanner jest swietne. Ja już czytałam 3 dni przed premierą.

A ja właśnie wróciłam od gina i nie ma nic piękniejszego jak zobaczyć bijące małe serduszko :) Jak na razie jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie :) Ale dla mojej pewności za jakiś miesiąc lekarz chce mnie wysłać na badania plenaterne - nie wiem jak dokładnie sie nazywają! Jedyny minus to mam grzybicę ale tego niestety się spodziewałam :( Teraz jestem w 8 tyg ciąży a termin na 17 lutego! Tyle z wieści a teraz zmykam coś robić co matka nie będzie zła :)

o rany! Kamika! jeszcze raz gratuluje i strasznie sie cieszę, że wszystko ok! az się wzruszyłam:) Październikowa mamo, gratuluje zdolnych uczniów i Tobie. Franek nadal daje czadu, ale cycek jest tylko rano i wieczorem, w dzień zasypia grzecznie sam, czasami narzeka, ale nie jest źle.

No to teraz jeszcze dostałam listę badań :( niestety za nie będę musiała płacić bo chodzę prywatnie ! Do tego na dzień dobry mam obciążenie glukozą i to 75g :( nie jestem pewna czy za pierwszym podejściem dam radę :( Ale w przyszłym tygodniu jeszcze nie będę robić badań tylko w następnym i może jakoś to będzie :) No to ja zmykam spać :)

Kamika - super, gratuluję. Jak sie sprężysz to moze będzie w walentynki :)

Kamika - super, gratuluję. Jak sie sprężysz to moze będzie w walentynki :)

kamka- ja też tak od razu pomyślałam jak Artigiana,że wymarzony prezent walentynkowy mężowi sprawisz.... a badania prenatalne bez jakichś szczególnych wskazań trochę mnie dziwią...przecież młoda jesteś...no nie wiem chyba ,że taki lekarz,że na wszystko dmucha... ja miałam tylko test Pappa w 12t.c. my już bez pampersa fajnie sobie radzimy młodemu spodobało się sikanie na trawkę i na podwórku ciągle woła w domu woli na sedes niż na nocnik...tylko kupska drugi dzień nie robi bo chyba mu czasu szkoda na siedzenie, stęknie dwa razy i leci dalej... pewnie bedzie mega zaparcie:(

No jeszcze wiekowo się nie łapię na to badanie :) Ale lekarz chce je zrobić dla mojego spokoju ze względu na sterydy i inne leki co brałam na astmę!!! To ja bym mogła się jeszcze bardziej sprężyć i w mojego taty urodziny :) 12-go Też jako prezent ;P

kamika cudowne wieści :) nie ma jak śliczne bijące serduszko :D:D och dziewczyny ja dzisiaj wyciągłam znowu nakładkę na sedes i jedyny sukces to taki że z chęcią na nią siada i nic po za tym :( jak tylko go pytam czy chce si to tak strasznie się denerwuje że aż piszcyjużsama nie wiem co mam robić ...zazdroszcze wszystkim odpieluszkowanym

kamika-->super wieści! nie martw się niepotrzebnie :) i też pomyślałam o Walentynkach, że cudowny prezent byście mieli :) paula-->myślę, że kilka dni i odstawisz cycusia :) tzn. Franek odstawi :) pazdzeirnikowa mamo--> gratulacje! zdolna nauczycielka jesteś :) asiurka--> to super już sobie radzicie z nocnikiem :) goja--> gratulacje! super! :) Miśka wczoraj sama usiadła na nocnik i zrobiła kupę! chodziłam za nią, moja siostra i co jakiś czas mówiłyśmy żeby siadała na nocnik jak chce siku albo kupkę i się udało :) ale jak zrobiła i spojrzała to takie obrzydzenie miała na twarzy, że szok ;) śmiesznie to wyglądało :) A!I Miśka dziś 1 raz jechała z mamą autobusem! taka przejęta była, siedziała dumna, a ja niestety musiałam jechać w drugą stronę na szkolenie dotyczące wyborów!

Kami, Franek to dziecię miasta - uwielbia autobusy, tramwaje, samoloty. Raz na jakis czas jade z nim autobusem (darmowym do carrefura), dwa przystanki do piekarni. W autobusie ma minę zwycięzcy. A wczoraj staliśmy przy pętli i liczyliśmy autobusy i tramwaje. Jeden kierowca wyszedł na papierosa i zagadał do Franka, że ma takiego wnuka itp i zapytał czy chce usiąść na jego miejscu. Ale był szczęsliwy! Kiedyś byłam na stacji pkp nadac paczkę. Jak zobaczył pociągi, to myslałam, że nigdy nie wyjdę!!!. A dzisiaj z drugiego spaceru wróciłam po godzinie, bo był tak niedobry, że wziełam go za rekę i wrócilismy do domu. kazałam isc do kąta i tlumaczyłam co źle zrobił. Jaką miał podkówkę..... ale już nie daje rady:( Rano jedziemy do aquaparku - do 9,30 jest promocja z 28 na 12 - czyli niezła róznica. Poza tym to rycze od słońca! i mam dość!

Hej ja własnie wróciłam do domu po nieprzespanej nocy. Ale maraton był super, wyszliśmy z kino o 5.10:) A teraz byliśmy w tesco na zakupach, ja sama z młodym. I biedulek zsikał mi się w wózku przy kasie:( Tak to przezył strasznie, płakał, pokazywał na mokre ubranie, aż mi go szkoda było! Ale ostatni raz takie zakupy w pojedynkę bez pampersa! Nie ma szans żeby dolecieć z dzieckiem do toalety. A już dziś tak ładnie wołał...

goja- no to miał bidulek przeżycie.... ja tez byłam dziś na zakupach ale nie odważyłam się zabrać Czarka bez pieluchy bo to w sumie 3dzień dopiero ale wyobraźcie sobie ,że po powrocie do domu po 3,5h pielucha była sucha a do nocnika nasikał tyle ,że jeszcze tyle nie widziałam....:)

asiurka - u nas po popołudniowej drzemce jest taka sucha pielucha. To dobry znak, nasze dzieci powoli uczą sie zatrzymywac same siusiu. A moje dziecko dzisaj za cholerę nie dało się uspać. Ja o 16 padłam ze zmęczenia i wstałam o 18:) Wzięłam prysznic, piję kawkę i zaraz szykuję się na następną imprezę. W sumie to wolałabym zostać w domu, ale to bardzo bliscy znajomi i rzadko zdarza nam się spotkać. A robimy ognisko, kiełbaski i te sprawy:) Lupie takie imprezki na luzie. A pochwalę się, że moja gadula powtarza już wszystkie slowa! No może z hipopotamem ma problem:P Dogadujemy się już super, a dzisiaj doszły magiczne słowa "chcę sikać"!

paula-->czemu ryczysz??? od słońca? nie lubisz słonecznych dni? doła masz? Filmik na fb super, Miśka dziś też tak plusnęła i powiem, że się szczerze przestraszyłam! tym bardziej, że na basen nie chodzimy i nie umie nurkować. Ogółem nie chciała wyjść z wody! niby tak gorąco a nad samym morzem strasznie wiało. My dziś drugi dzień grillujemy :) wróciłam z Miśką bo nie spała cały dzień i zasnęła mi jak tylko weszłyśmy do domu, ja poszłam nalać wodę do wanny, a Michalina w tym czasie zasnęła w łóżeczku! Jutro wybory, a ja znowu w komisji, więc chyba zaraz poczytam książkę w łóżku i spać ;)

Kami, płaczę, bo mam uczulenie:/ masakra. Franka tez nie mozna było z morza wyciągnąć. Cały dzień nie spał, tylko 20 minut w samochodzie, ale po kąpieli odzył i jeszcze lata. Rano jedziemy na plażę do Sobieszewa.

Hej u nas o rana upał! No i zaraz idziemy na nasz basen się kąpać. Kupiliśmy taki o średnicy 366cm i dzieciaki wariują:) A Wiktor mi zrobił dzisiaj niespodziankę - po 12 godzinach snu obudził się z suchą pieluchą i ładnie zawołał że chce siku! Nasikał chyba z pół nocnika! Ależ jestem z niego dumna! Wydaje mi się czasem, że to za łatwo idzie:P A imprezka wczoraj była udana, siedzieliśmy do 1.30, trochę wypiliśmy i było bardzo wesoło:)

kurde, Franek przyleciał do mnie o 6 z temperaturą. Ma 37,8, poza tym zero oznak choroby, jak myslicie? może byc od słońca? zębów?

już ma 38:( na 10,30 ide do lekarza, takie pustki ponoc w przychodni, że nic nie stoi na przeszkodzie żeby go słuchać. Mój mi się wczoraj w tesco obsrał:) akurat miałam pieluche przy sobie....

no osłuchowo czysto, jakby trochę zaczerwienione gardło, ale temperatura trzyma. Na razie mam podawac 3x dziennie ibuprofen i tantum verde na gardło. Jak coś się zmieni, to z powrotem do niej. Franek rozrabia jak zwykle.... w ogole Pażdziernikowa mamo to mi sie śniłaś - byłas na spacerze w Sobieszewie:), a kilka kroków przed Tobą szedł Twój maz z drugim wózkiem - gondolą:P - idziesz w ślady Kamiki?

oj nie ma szans. Chyba, że go wreszcie wezmę w swoje ręce i zgwałcę:) Mój małżonek pracuje tyle, że go prawie cały czas nie ma a jak już jest to pada na pysk:( więc nie ma raczej szans na drugiego dzidziusia. A moja mała jest niegrzeczna.Piszczy z całych sił jak czegoś nie dostanie tak, że ma żyły na wierzchu normalnie.