Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna inez 23

Szczupłe dziewczyny!!!Ćwiczymy,ruszamy się

Polecane posty

Spacer - ja już od dziś trzymam kciuki za powodzenie na egzaminie :D Laura - napisz czy daje się na tym ćwiczyć - czy się idzie zabić raczej ;) to wygląda na zdjęciach na alle tak niestabilne, niczego się nie trzyma, dlatego mnie ciekawi jak się kręci :) Salchicha - co drugi dzień ćwicz, żeby mięśnie się nie męczyły. jesli masz trochę do zrzucenia z tej oponki, to jeszcze jakieś aerobowe cwiczenia by się przydały, ze 2 razy w tyg :) u mnie efekty na brzuchu, ale ja oponkę miałam taką "symboliczną" były bardzo szybko, szybko po prostu miesnień reagował na ćwiczenia

Oj, dzielne sportsemnki:) Ja to troche zwolniłam tempa, teraz ciągle chce mi sie spac, albo nic nie robie:P Do tego denerwuje sie sroda. Dzieki, Samanto:) Napisze Wam po fakcie, o ile nie bedzie mi wstyd przyznac sie na czym oblalam:P

ee będzie dobrze Spacerku, zobaczysz :) Salchicha - jakieś bigi, pływanie, rower od biedy może być, aerobiki, maszyny typu orbitrek etc, coś, co angażuje całe ciało i podczas ćwiczeń powoduje wzrost pulsu - mniej więcej tak się określa ćwiczenia aerobowe. no i hula hopem możsęs zpokręcić, większosć kobiet sobie chwali

dziekuje CI,cos zrobie,o hulahop slyszalam ale niestety nie mam miejsca w moim akademickim pokoiku i tak juz z ledwoscia robie Tamilee ale nie poddaje sie:) Pozdrawiam

Samanta, wiem że nie na temat (ale 90% postów na kafe jest nie na temat;) ), ale możezs mi przesłać zdjęcie swojego pieska? Natknęłam się na topik o owczarkach, ale tu chyba łatwiej Cię spotkać:) Mój mail to morticia1@o2.pl. Już postanowiliśmy z moim W., że zaraz po ślubie kupijemy budę, budujemy kojec i postaramy się o nasze pierwsze dziecko - owczarka niemieckiego:-D Mam nadzieję że będzie wiernym kompanem do spacerów po lesie, biegania i wycieczek:)

Gość MODERN ART
DO S_A_M_A_N_T_A ta tasma o ktorej tu napisalas ---------> " taśmę jakąś (a'la thera band) - super pośladki bolą po ćwiczeniach z nią " -- co to jest ?

http://allegro.pl/item338931087_tasma_rehabilitacyjna_czerwona_2_5m_thera_band.html to jest taśma thera band - ja mam jakś pewnie podróbkę tego - ze zwykłego rossmana - ale na początek (bo thera band ma różne "obciążenia") uważam, że może być. można ją używać na rózne sposoby, poszukaj na allegro na innych aukcjach z tym przedmiotem są też inne zdjęcia jak używać, ja zawiązałam żeby była pętla (normalnie oba końce na supeł) i ćwiczę na przykład wymachy nóg - pętla na wysokości kostek - jedna noga na podłodze drugą odwodzisz w bok lub lekko do tyłu, albo leżąc na podłodze jedna noga prosta do góry - na pewno znasz takie ćwiczenia - ta taśma stawia opór i mięśnie mocniej pracują - miałam na początku zakwasy. mi się to podoba, podpatrzyłam w Shape'ie i akurat znalazłam w rossmanie za 10zł (120cm) :)

Gość MODERN ART
aha, juz wiem. tez kupie jutro w rossmanie jesli bedzie. ja tez codziennie cwicze ok 1 godz jesli szybko bez gadania ale przewaznie gadam i zapominam sie i wtedy dluzej ale wogole sie nie mecze tym i juz czje sie jak sprezyna. i uwielbiam to uczucie kiedy rozciagam i napinam sciegna. widziala w jednym filmie cos takiego : dziewczyna siedziala sobie na lozku albo fotelu i pomiedzy kolanami trzymala takie cos male calkiem ,take dwa kolka polaczone jakby drazkiem dlugosci ok. 30 cm i ten drazek zginal sie w polowie na sprezynie ale ta sprezyna rozginala ten dazek i ta dziewczyna siedzac sciskala te kolka kolanami tak ze ten drazk sie zginal w poowie ale ta sprezyna rozprostowywala tern drazek i rozpychala kolana i przy tym praowaly wewnetrzne miesnie ud. po prostu sobie siedziala i przyciskala to. to jest cos swietnego na wewnetrzne miesnie ud. tylko w tym filmie to widzialam ale gdzies jest cos takiego. bardzo chcialabym wiedziec jak cos takiego sie nazywa .

Modern - agrakfa albo inaczej motylek - tak wpisz w wyszukiwarkę allegro i zobacz, prawdopodobnie o to Ci chodzi :) ja kupiłam swoją za ok 20zł w GoSporcie

No i dostałam ten twister. Rozpakowałam, porwał go mój facet, postawił na parkiecie, stanął na nim, zakręcił..... i spadł:-D Strasznie jest ten twisterek ruchliwy, trzeba uważać żeby nie polecieć, ale to fajna zabawa utrzymywać na tym równowagę:) Jak na niego patrzyłam jak balansuje na tym twisterze, macha rękami jak wiatrak, mówię wam - komedia:-P Nasz Spacer w chmurach pewnie odsypia wczorajszą imprezę z okazji zdanego prawka:-D

ha! no właśnie o to mi chodziło - jak się na tym utrzymać i sobie krzywdy nie zrobić :P ale to też wyzwanie dla mięśni wewnętrznych - to utrzymanie równowagi, więc na początek nie cwicz za długo bo jutro nie wstaniesz ;)

Siemka, sportsmenki:D Ja nie piłam, ale za tydzień dopiero idziemy z dziewczynami do lokalu, bo teraz nie mamy kiedy - praca, szkoła itp. ale mam zamiar wychylić w przyszłym tygodniu:P

ja żyję :classic_cool: kompletnie nie miałam jazdy na cwiczenia w tym tyg (anginopodobne coś i antybiotyki) - więc ćwiczyłam tylko callanetics który dla mnie jest takim niewymagającym stretchem i krótkie programy tamille (15min) - muszę się rozkręcić w tym tyg bo znów będę mieć spore zakwasy blee.. ćwiczę z fitball'em i tą taśmą - fajna sprawa :)

Ja rozpracowuję mój twister;) Trzeba przyznać, że kolka mnie łapie jak na tym ćwiczę, czyli mięśnie brzucha pracują:) Za miesiąc-dwa zrobię sobie zdjęcie do lusterka, wrzucę na net i założę topik: mój brzuch, co myślicie:-D

hej dziewczyny tak czytam ten temat i też chciałabym znacząc ćwiczyć ale jakoś nie mogę się zmotywować chciałabym zgubić fałdkę na brzuchu i jakieś 7 cm do tego wyszczuplić nogi tez kilka cm troszkę wagi z 3-4 kg ale nie wiem co robić planuje iść na siłownie ale po jakim czasie będzie widać efekty i jakie ćwiczenia najlepiej żebym robiła na siłownie gdybym wykupiła karnet bo mogłabym przychodzić codziennie na tyle ile chce mam tez pytanie macie może jakieś filmiki z ćwiczeniami ale po polsku bo może to tez nakłoniłoby mnie do ćwiczeń naściągałam już tle tego z neta ale wszystko po innym języku i strasznie mnie nudziło bo nie rozumiałam

Darietto, jeśli chcesz iść na siłownię, to najlepiej żebyć ćwiczyła na jakichś maszynach typu rowerek, orbitrek albo bieżnia na najlżejszym obciążeniu, które pozwolą ci spalić tłuszczyk. Poza tym polecam pływanie, bieganie, szybkie marsze i ogólnie rzeczy, przy których można się zmęczyć, bo to najlepiej spala tłuszcz. Ćwiczenia siłowe nie spalą oponki z brzucha.

a tak mniej więcej w jakim czasie powinnam osiągnac to co sobie założyłam ja chce ćwiczyć na siłowni właśnie na rowerku bieżni no i może siłowego tez coś ale później żeby mi sie mięśnie na brzuszku zrobiły hehe wprawdzie nie wiem jaki sprzęt dokładnie ma tamta siłownia ponieważ jak pani do której dzwoniłam na moje pytanie jaki sprzęt maja odpowiedziała a co mnie interesuje powiedziałam co chce wyszczupli i czego sie pozbyć to odpowiedziała ze maja taki sprzęt na którym to wszystko zrobię i mam pytani czy mogę chodzić tam codziennie skoro karnet na to pozwala

Myślę że już po tygodniu zauważysz różnicę. Biegaj na siłkę nawet codziennie, to nie przeszkadza - ale nie ćwicz nic siłowego każdego dnia, jedynie jakieś aeroby.

lepiej ze dwa dni przerwy w tyg mieć - ciało musi odpocząć trochę. czas kiedy zauważysz zmiany jest całkowicie indywidualną kwestią - zależy id twoich predyspozycji, poziomu hormonów, genów, tempa spalania itp itd. ważne żebyś zaczęła i to polubiła - efekty przyjdą same :)