Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blizna po cc

Kiedy zblednie blizna po cesarce?

Polecane posty

Gość blizna po cc

Minęło juz ponad pół roku, a moja blizna wciąż czerwona. Czy w ogóle zblednie?

blizna zbledniecie zajmuje okolo roku, po tym czasie dopiero mozna cokolwiek wiecej na temat tej blizny powiedziec. radze kup sobie cos do smarowania, ja mam prawie pol roczka blizne na twarzy, smarowalam veradermem, to jest sylikon, wygladalo coraz lepiej, teraz smaruje kremem noscar i z dnia na dzien ejst ladniejsza i blednie

Gość blizna po cc
ja smarowałam tointexem, ale efektów nie zauwazyłam, wiec przestałam

ale smarowanie trzeba kontynuowac przez dluzszy czas. ja smaruje 3 miesiace, na poczatku nic sie nie zmienialo,ale teraz widze poprawe. chirurg plastyczny mi powiedzial ze do roku to on i tak nic nie moze powiedziec

moja przyjaciolka jest prawie rok po cc i blizne ma jeszcze dosyc czerwona ale ostatnio kupila sobie polecany cepan i mowila ze jest juz dosyc zadowlona :)

contratubex jest dobry i naświetlanie lampą bioptron choć mnie wyszła ziarnina potem gronkowiec i dalej sie wszystko paprze

tez chcialam stosowac cepan, ale lekarz mi odradzil na korzysc wlansie veradermu. jak go nie bylo w aptece to kupilam tne noscar i jestem zadowolona, chyba glownie z tego ze sie nie klei i moge go czesciej stosowac

Gość chlupcia
Ten cepan to chyba nie zaciekawie pachnie co? Ale smaruj się czymś koniecznie. Może kremem Gerbera na rozstępy? Bo jak karmisz to chyba lepiej jakiejś strasznej chemii nie używać

cepan smierdzi ponoc cebula - relacja kolezanki poza tym jest wychwalany w necie dosyc na blizny warto wydac dobry krem i uzywac go regularnie wiadomo ze nie bedzie cudow po paru dniach

polecam contarctubex, taki jak cepan, tylko nie capi ;) u mnie po roku po bliznie w zasadzie nie ma sladu, jast jasna jak cialo, tylko w jednym miejscu, na odcinku ok 2-3 mm jest ciut ciemniejsza od naturalnego koloru ciala - taka lekko rozowa

tylko cepan w porownaniu z contratubexem ma jedna przewage- kosztuje o ponad polowe mniej... chociaz w porownaniu z syliconami (niby najbardziej skuteczne) to i tak contratubex jest taniutki

ja jestem 5 miesiecy po cc i z jednej strony mam już bladą a dalej już nie :( smaruje cepanem

mika, no wlasnie, silikony drogie bardzo, mozna np. raz cepan, raz contractubex, ja stosowalam 2 mce i to nieregularnie, bo noworodek/niemowle i wolny czas to dwie wykluczajace sie sprawy ;)

ogolnie cepan i contratubex to to samo, tyle ze cepan to polski odpowiednik. postaw sobie krem w toalecie, zeby smarowac za kazda wizyta;) to chyba jedyny sposob zeby zapamietac;)

mika, no dokladnie tak stal, teraz to juz nie uzywam, bo blizna bialutka, jak bylam u innego niz moj gin na kontroli to zapytal, czy juz rodzilam, ja na to ze co, nie widac, ze mam blizne po cc, a on, o pardon, nie zauwazylem :D

:)to gratuluje:) szczesciara:) w stosowaniu tych preparatow najwazniejsze jest zeby robic to regularnie i przez dluzszy czas..o zoc zwykle najtrudniej

no i wlasnie tu jest najwiekszy problem ze stosowaniem masci klejacych (sylicony) czy brzydko pachnacych (cepan) bo czasami ich nei stosujemy bo to neiwygodne;/

Gość gość
Mnie czekanie bardzo denerwowało bo blizna była bardzo widoczna. Znajoma poleciła mi wizytę u dr Jędrys. Po kontroli zdecydowałam sie na usunięcie blizn laserem frakcyjnym i jestem bardzo zadowolona z efektów. Nie ma juz po niej śladu.