Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawam

praca lektora jezykow obcych

Polecane posty

Gość eeeee a co jest nie tak
w slowie zaglądnę?

Gość bo mówi się zajrzę
:P

Gość ergot
"zaglądnę" tez moze byc. To dialekt uzywany przez nejtiv spikeruf.

Gość to pszepraszam jakam ja gópia
😭 widotsznie kjepski ze mnie nejtif polskiego jenzyka :P

Gość bitney spils
"lubieć niemiecki" :-o o zgrozo

Gość malllwiśka
a ja sie przymierzam uczyc w szkole jezykowej ale boje sie wystepowc jako lektor/przed ludzmi.co robic?

Gość dddddc
Daj sobie spokój od razu. Bo z taką osobowością nic z tego nie będzie.

Gość kogel mogel wkracza
malllwiśka:wyrobisz sie zobaczysz, jesli do tej pory nie uczylas, to nie mozesz mowic ze sie boisz,kazdy przed swoim pierwszym razem sie boi, zobaczysz kwestia wyrobienia i tyle

sama jestem na studiach filologicznych, zaczynam tez kierunek nauczycielski:P po tym co tu przeczytalam powinnam isc sie wieszac, bo nikt mnie nie bedzie chcial sluchac ani sie ode mnie uczyc () pobytu w Niemczech, tylko jeden wycieczka:P) mimo to i tak bede probowala, bo jak do tej pory jest wielu takich jak ja i jakos ucza i sie sprawdzaja:) uwazam ze ta pani od rekrutacji miala duzo racji, bo szkoly jezykowe sa po to, by uczyc bardziej literackiego jezyka, a nie slangu. poza tym wychodzi, ze tylko w Polsce tak \"marnie\" uczy sie jezyka, ze klient zna tylko \"ksiazkowe slownictwo\" i nic wiecej, a zapytajcie filologow niemieckich, angielskich etc. z Rosji czy z Niemiec, moze oni by sie wypowiedzieli, jakiego ucza jezyka. Jesli slangu to zwracam honor, ale osobiscie wole sie uczyc Hochdeutscha niz Jugendsprache, bo zwrotow typowo mlodziezowych moge sie uczyc chocby z komentarzy na youtube czy roznych stron internetowych, a jak przyjdzie czas to i tak predzje czy pozniej poznam to slownictwo. Co do obaw przed wystepowaniem przed innymi.. Ja tez sie obawiam, ze jak przyjdzie czas moich praktyk studenckich to sie zblaznie czy nie podolam, ale udzielajac korkow poznalam wielu ludzi i mysle ze po prostu stajac nawet przed 25 malolatami (w szkole) czy 10 (na kursie) trzeba pamietac, ze to dzieciaki ktore tu przyszly w konkretnym celu: by sie czegos nauczyc. i albo sobie dam wejsc na glowe albo od razu ustale zasady i bede je egzekwowac. przy wzajemnym poszanowaniu i mam nadzieje, sympatii.

Gość o filologii
trzeba powiedziec, ze poziom nauczania na niektorych filologiach jest bardzo niski, o kursach nie wspominajac i to tez trzeba brac pod uwage. Czesto ucza ludzie, ktorzy, choc znaja jezyk, nie potrafia przekazac zdobytej wiedzy, nawet z jezyka macierzystego. Mysle, ze nie ma nic gorszego od chaosu na zajeciach. Z drugiej strony sa studenci, ktorzy mysla tylko o tym, zeby zaliczyc kolejny egzamin i skonczyc kolejny rok. Nie czytaja lektur w jezyku obcym, tylko streszczenia. Czesto w ogole nie czytaja, co jest bardzo wazne. Nie zmuszaja sie do mowienia. I mimo wszystko udaje im sie przebrnac przez egzaminy. Na moim roku byli ludzie, ktorzy nie zaslugiwali na swiadectwo ukonczenia kursu, a skonczyli studia

Gość kordek stec
absolwentki filologii! nie zalamujcie sie tak! moja znajoma pracuje w szkole jezykoej i zarabia prawie 4000 zł(chyba 8 h dziennie) jako lektorka(nie ma tak jak w panstwowej wywiadowek, konferencji:)wiec uceiekajcie do tych szkolek jezykowych!

Gość malllwiśka
no to widzę, że świetlana przyszłośc mnie czeka:-) dzięki kordek stec za info;-)

ECHTYLKO PEWNIE PO ANGIELSKIEJ. JA PO FRANCUSKIEJ UCZE CZASAMI. BO CHETNYCH NIEWIEKLE. ALE FAKT STAWKA OKM 30-50ZL NETTO/1H NIE ZDARZA SIE CZESTO:)

Gość smerfetka mi
A jak z szukaniem lektora na stronie Need a school ? Szukam kogoś z francuskim, może jakieś rady ?

Gość cukierkowa nata
Szukam lektora języka arabskiego, ktoś może zna ? Słyszał ktoś o portalu Need a School ? Szukaliście tam ?