Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwony ołówek

Do końca 2008 muszę zajść w ciążę!!!

Polecane posty

Witam wszystkich serdecznie! Kamka - nie martw się. Uda Ci się z pewnością - wkońcu mamy założenie - do końca 2008 roku więc głowa do góry. Uregulujesz sobie prolaktynę w tym czasie. Podobno szybko spada po Bromegonie więc spokojnie to nie jest jakieś długie leczenie.Ja tez co miesiąć bardzo przeżywam jak dostaję okres i nie raz zdarzyło mi się mocno popłakać z tego powodu. Teraz też coś czuję, że okres nadchodzi. Jedyną rzeczą ktora mnie zastanawia to spokój (zawsze jestem kłębkiem nerwów przed @) - ach.. zobaczymy co ma być to będzie.

Madu :):):) (przytulanka) take zycie co nie..... ale jakoś tak ciężko wziąć na rozum pewne sprawy, a z emocjami się nie gada....

Kathreen, Kamka - to o prolaktynie było do mnie jak sądzę ;)

Miumiu - rozumiem co czujesz ale myślę że to nawet dobrze, że ta była jest w ciąży.Masz z nią chociaż spokój. Wiesz jak to nie raz jest. Jak byłe żony potrafią nachodzić ex mężów i nakłaniac do powrotu. Myślę, ze pod tym względme czujesz się teraz bezpieczniej? A co do Twojej upragnionej ciąży - z pewnością Ci się uda. Jesteśmy wszystkie w tej samej sytuacji- baaaardzo chcemy. Ja tez mam problem bo mam dużo starszego od siebie męża i okropinie czuję presję czasu, nie tylko z mojej strony....

Kathreen :) no najgorsza jest ta presja... z jakiegokolwiek by nie była powodu. Bo to tylko jest źródlo napięć, nerwów, a w iadomo że najważniejsze jest...nie myśleć....ale to tak jakby powiedzieć...nie oddychać ;) Będzie dobrze... :)

Mam 22 lata i jestem z okolic Rzeszowa. Razem z moim P staramy sie o malenstwo prawie rok, od trzech miesiecy zaczelam sie obserwowoac, mierze temerature i zwracam uwage na sluz. Stosuje NPR i powiem wam ze to jest nawet fajne :)

Miałam koleżankę która tak jak Ty miała za wysoki poziom prolaktyny i co z tym się wiąże - kłopoty z poczęciem dziecka. Tylko, że Ty masz tylko 2 punkty za dużo a ona miała naprawdę mocno zawyżony poziom prol. Leczyła sie Bromegonem (taki lek) i szybciutko zjechała jej prolaktyna w dół i urodziła synka.

Kathreen - to pocieszjące :) Miała jakies skutki uboczne po Bromku? Słyszłam, że może być nieciekawie :O Na samą myśl o zawrotach głowy, mdleniu, rzyganiu już się cieszę...:O

Może pomyliłam osoby ;-) czytałam , ze któraś z Was ma zawyżoną prolatynę i to było do niej sorki

Madu - szczerze mówiąc to nie wiem czy miała skutki uboczne musiałabym zapytac. Wiem tylko, ze naprawdę szybko wyrównała prol. i miała dobre wyniki. Robiłaś prolaktynę po obciążeniu czy normalnie?

dwa razy robiłam normalnie. Za pierwszym razem wyszła idealna: 5,6 (a norma jest od 3,4 do 24). A za drugim razem: 26,4 (przy tej samej normie) ale....mam mlekotok, słaby, obecnie w zaniku, ale czasem się pojawia.

Madu ja zażywalam wiesiloek i MGB6 na lepsza jakosc plodnego sluzu i wiecei ze pomaga jeszcze jest dobre siemie lniane ale nie pije tego fuj :)

Agnieszka ja też łykam wiesiołka :) i slafazin(ma B6) no i kwas foilowy oczywiscie, ale to już na coś innego. A śluz faktycznie super po wiesiołku.

madu z arobiłas może wyniki hormonow tarczycy TSH? Często podwyższone tsh wpływa na nadproducję prolaktyny. Ja własnie zrobiłam w listopadzie tsh i wyszło 8,4 (!!!) przy normie do 4, za miesiąć już było 6 a teraz musze powtórzyć wynik pod koniec lutego. I u mnie to jest prawdopodobnie problemem w zajciu w ciążę. I też w jednym m-cu miałam mlekotok.

Agnieszka - mierzę i tempkę i sluz i szyjkę (mam wykres na 28dni tak na marginesie ;) ). A wiesioł naprawdę pomaga - ja już w 2 cyklu barnia widzialam poprawę śluzu.

madu ja tez mam wykres na 28dni :D jesli mozesz to piknij do mnie na gg 4354048

No to chyba skoczę odebrać poniedziałkowe badania...tyle piszecie, może się okazać, że ja tez mam jakąs prolaktynkę albo inne licho nie w normie... Kwas foliowy biorę już ponad miesiąc, ogólna morfologia dobra, wizyte i gina mam teraz miec 12, bo chce sprawdzic pęcherzyk.... chyba nic innego narzie nie musze zrobić...poza :)... bo to moje piersze staranko bedzie ;)

miumiumiu kochana skoro to Twoje pierwsze staranko to nie mysl tam o badaniach tylko przycisnij mezusia :) co drugi dzien zeby plemniczki byly silne :) zdrowej parze daje sie rok intensywnych staran pozniej wykonywane sa badania :)

Dzięki Agnieszko... ja środków antykoncepcyjnych nie stosowałam, nic złego się nie działo, nie było problemów zdrowotnych. Ale mój M... Boże dziewczyny on pali nawet w porywach do 2 paczek dziennie!!! Wyganiam Go na ganek i pali poza domem, ale pali niestety... Tym się martwię i o niego i na przyszłośc o poczynania nasze ;( Ale susze mu głowę już tyle lat i nic... za nic nie chce nic z tym zrobić :(

miumiu spokojnie - mój tez pali jak smok. Tylko w weekendy kiedy jesteśmy nonstop razem to go pilnuję. A jak u Ciebie było z synami? Za którym razem Ci się udało?

Agnieszka skoro tak zachwalasz ten wiesiołek to dzisiaj lecę kupić i od nowego cyklu zaczynam. Juz kiedyś miałam taki zamiar,ale odpuściłam

Co do papierosow to sama pale i wiem co to za ból :( odmowilabym sobie kromki chcleba a papierosa nigdy, e chyba przesadzam :) nie goncie tych swoich chlopow z tymi papierosami :) (musze troche za nimi obstac) :D

kathreen28 kup sobie jeszcze magnez te dobrze wpywa na sluz kosztuje grosze, a wiesiolek ok 22 zl takze polecam :)