Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Motylek*

Operacja oczu

Polecane posty

Go艣膰 Miszka9
A w takim razie czy w tym okolaserze robi膮 jeszcze t膮 metod膮 PRK? Jak mam sprawdzi膰 gdzie maja najlepsz膮 kadr臋 i sprz臋t. Wszyscy m贸wi膮 ,偶e maj膮 wszystko najlepsze!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Refiina
witam wszystkich. Widze ,偶e mo偶ecie mi doradzi膰 w kwestii zabiegu na oczach. Mam wad臋 -6 OP i -6,75 OL i od kilku lat si臋 zastanawiam nad zrobieniem zabiegu na mojej wadzie tylko nie wiem co i jak.Najwa偶niejsze pytanie kt贸re mnie nurtuje to czy musz臋 mie膰 skierowanie od okulisty do takiej specjalnej kliniki?Czy tam si臋 idzie z ulicy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maj1234
witam ja mam zamiar zrobi膰 sobie korekt臋 w Warszawskiej klinice ale nie wiem co wybra膰.By艂am na badaniach w klinice Krakowie i specjali艣ci powiedziali,ze mam za cienkie rog贸wki i musz臋 miec jaki艣 zabieg , kt贸rego tam nie robi膮.Nie wiem co to oznacza ,ale prawdopodobnie wykonuj膮 go w Warszawie. Prosz臋 o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 strucha
je偶eli jest to zabieg na cienkiej rog贸wce to pewnie chodzi o epi-lasik. Faktycznie robi go tylko kilka klinik w Polsce.Pewnie Ci臋 skierowali do Warszawy bo maja tu najnowszy sprz臋t i najlepszych specjalist贸w.Zadzwo艅 sobie do kliniki lub napisz maila i wszystko si臋 wyja艣ni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maj1234
no w艂膮艣nie tylo ja nie mam 偶adnych bli偶szych informacji o klinikach z Warszawy.S艂ysza艂am kilka nazwisk znanych lekarzy , ale nie wiem gdzie przyjmuj膮 i czy mo偶na si臋 do nich jeszcze w tym roku dosta膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MartaGa
hej ja mia艂am zabieg w maju u dr Gadomskiej.Nie zna艂am 偶adnego z lekarzy wcze艣niej i nie mog艂am wybra膰.Tak si臋 po prostu zapisa艂am w ciemno.Ona okaza艂o si臋 jest bardzo wyrozumia艂a i spokojnie mi wyt艂umaczy艂a te wszystkie niejasno艣ci zwi膮zane z zabiegiem.Przyzwyczai艂am si臋 do mojej okulistki, kt贸ra tylko wypisywa艂a recepty i nic nie m贸wi艂a , nawet jak mia艂am jakie艣 pytania to tylko mrucza艂a cos pod nosem.Tej przynajmniej mog艂am si臋 wypyta膰 co i jak.Badanie trwaj膮 tak d艂ugo ,偶e jest na to czas.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 michalir
Witam ponownie. Napisa艂em do kliniki, gdzie pracuje prof. Szaflik, teraz czekam na odp. Ale je艣li b臋dzie negatywna (mam nadziej臋, 偶e nie :(), to chcia艂bym spr贸bowa膰 jeszcze w kilku. Jakie jeszcze bardzo dobre kliniki, specjalist贸w mo偶esz mi poleci膰? Nie musz膮 by膰 z Warszawy. Chodzi mi o prawdziwych specjalist贸w w dziedzinie okulistyki, kt贸rzy maj膮 dost臋p do najnowszych osi膮gni臋膰 itp. (bo bez tego chyba nie da si臋 rozwi膮za膰 mojego problemu...) Wiem, 偶e prof. Szaflik jest jednym z nich, ale czy jest kto艣 jeszcze opr贸cz niego? Dzi臋kuj臋 za szybk膮 odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maj1234
dzi臋ki za odp . Dosta艂am si臋 do dr Liberek na koniec miesi膮ca. Czyli nie by艂o a偶 tak 藕le. Jestem tyko ciekawa jak to wszystko wyjdzie i czy wylecze si臋 do rozpocz臋cia roku akademickiego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MAX PAINE
Dzieki wam marzenia sta艂y sie realne.w 艣rode mam wizyt臋 kwalifikacyjn膮 w klinikce.Zobaczymy jakie b臋d膮 szanse na moj膮 korekt臋.Badanie b臋dzie mi robi艂a jaka艣 nie znana mi lekarka,ale ju偶 co艣 o niej pisali pozytywnego na forum wi臋c mo偶e nie b臋dzie 藕le.Mo偶e nied艂ugo do艂acze do grona tych widz膮cych normalnie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maj1234
Napisz Max koniecznie jak by艂o na badaniach, bo ja ju偶 w przysz艂ym tygodniu id臋.Ale najlepsze jest to 偶e zapisa艂am si臋 tel i nawet nie wiem jak tam trafi膰.Ale mo偶e jako艣 dam rad臋.A w jakiej klinice Ty b臋dziesz mie膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lukrecja12
witam powiedzcie mi prosz臋 czy jako艣 si臋 trzeba specjalnie przygotowa膰 do takiej wizyty kwalifikuj膮cej i czy to si臋 odbywa w tej samej klinice? u tego samego lekarza? Powiedz Max czy ta sama co ci臋 zbada to b臋dzie ci robi艂a zabieg?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MAX PAINE
hej hej A ja jestem juz po zabiegu. okaza艂o si臋 ,偶e w srod臋 mnie zakwalifikowa艂a a w czwartek mia艂em zabieg!mam jeszcze zaklazane siedzenie przy kompie, bo to dopiero kila dni i oczy dosy膰 suche s膮 ,ale musia艂em si臋 podzieli膰 t膮 wiadomo艣ci膮.Lukrecjo ta sama babka bada i robi zabieg i u niej te偶 by艂em juz na wizycie kontrolnej. Nie widze jeszcze super ale czytam z minitora bez okular贸w. Troch臋 ostro艣c jeszcze ucieka i du偶o kropli co chwil臋 trzeba zakrapla膰.ale widz臋 ,偶e z ka偶d膮 godzin膮 jest lepiej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lukrecja12
ooo! to gratuluj臋! Czyta艂am gdzie艣 ,偶e nie wsz臋dzie ten sam lekarz co decyduje o zabiegu ten robi go p贸藕niej.Mi to chyba nie odpowiada.Dlaczego do jednego pacjenta tyle ceregieli.I ci膮gle od nowa t艂umaczy膰 trzeba co i jak?A jak my艣lisz kiedy wzrok ju偶 b臋dzie ok?du偶o masz wizyt po zabiegu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 MAX PAINE
ju偶 prawie 4 tygodnie po korekcji widzenie wydaje mi sie ,偶e bardzo dobre, juz nie ucieka ostro艣膰 i troch臋 mniej kropli.W przysz艂ym tyg id臋 na wizyt臋 kontroln膮 i si臋 dowiem czy mi jaka艣 wada zosta艂a. to mo偶e dziwne ale nie potrafi臋 tego sam oceni膰. Wydaje mi si臋, 偶e jest super tak jak jest.Nigdy nie porusza艂em sie po domu bez okular贸w i jeszcze nie mog臋 si臋 przyzwyczai膰 do swojego odbicia w lustrze.Mam tysi膮ce pyta艅 do lekarki.Dobrze,偶e babka ma cierpliwo艣c:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anik12
Witam. Mam pytanko... Planuj臋 zrobi膰 korekt臋 wzroku. Czy kto艣 mo偶e mi podpowiedzie膰 gdzie znajd臋 najlepsz膮 klinik臋 wykonuj膮c膮 te zabiegi???

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milu
no widzisz. ka偶dy zachwala t臋 klinik臋 w kt贸rej mia艂 przeprowadzany zabieg. jak by艂o om to powie,偶e klinika ok. ja nie mog臋 zachwala膰 czego艣 czego nie spr贸bowa艂am.Mia艂am robiony zabieg w Laserze w Warszawie bo wydawa艂o mi sie ,偶e tam jest najlepiej. Nie mam komplikacji i nie narzekam to znaczy jest ok.A wybra艂am t臋 klinik臋 przypadkiem bo do wyboru mia艂am kilka w Polsce.Tylko cz臋艣c z nich nie robi najnowszych zabieg贸w albo nie maja sprz臋tu do bada艅 i nie jestes cz艂owieku pewien czy cie dobrze zdiagnozuj膮. poszukaj czegos albo popytaj ludzi w necie gdzie robili i co s膮dza o tym co tam sie dzieje w tych klinikach.powodzonka

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 korollo
anik12 (anik12@interia.eu) Witam. Mam pytanko... Planuj臋 zrobi膰 korekt臋 wzroku. Czy kto艣 mo偶e mi podpowiedzie膰 gdzie znajd臋 najlepsz膮 klinik臋 wykonuj膮c膮 te zabiegi??? pytanie za 100pkt. dobra klinkia to ta gdzie maja najwi臋cej udanych zabieg贸w i najlepszych specjalist贸w.Ka偶dy si臋 chwali swoim sprz臋tem a c贸偶 mo偶e zwyk艂y laik oceni膰?. Ja robi艂am sobie w Warszawie 1 oko bo nie mia艂am kasy na 2 i nie wiedzia艂am jak to b臋dzie. okaza艂o si臋 ,偶e mog艂am oba na raz bo by艂o ok.Teraz ide na drugi zabieg w pa偶dzierniku i ju偶 inaczej patrz臋 na to ca艂e zamieszanie wok贸艂 korekcji.uszy do g贸ry. Mog臋 ci napisac ,偶e b臋dzie mi robi艂a dr Izdebska w okolaserze bo ta sama si臋 mn膮 ca艂y czas zajmuje.Mo偶e nie jest zbyt gadatliwa ale dobry fachowiec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anik12
Korollo a mo偶esz mi napisa膰 ile kosztuje tak orientacyjnie taki zabieg??? Ja te偶 planuj臋 najpierw na jedno oko bo boje si臋 偶e mi co艣 spierdziel膮... Mo偶esz mi poda膰 adres tej kliniki bo nawet nie mam czasu poszuka膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 korollo
jak robisz epi lasik to zap艂acisz 2800za oko ale ju偶 z kosztem badania kwalifikacyjnego.Lasek jest ta艅szy chyba 2300 . tyle,偶e to lekarz zdecyduje co mo偶e ci zrobi膰. Poczekaj do po艂owy pa藕dziernika bo w Laserze zmieniaj膮 sprz臋t na nowszy. Tak mi moja lekarka m贸wi艂a. Ja nie by艂am tam przed kwalifikacjami ani razu tylko si臋 mailowo umawia艂am i dzwoni艂am z pytaniami.Ju偶 gdzie艣 na forum czyta艂am ,偶e to popularne si臋 staje.jak chcesz cos poczyta膰 to polecam forum O2 i http://www.okolaser.com.pl/korekcja-laserowa-wad-wzroku.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anik12
Dzi臋ki za info. Ja jak na razie nie mog臋 zrobi膰 tego zabiegu bo karmi臋 c贸rcie, a czyta艂am 偶e to jest jedno z przeciwwskaza艅. Podziel si臋 wra偶eniami jak zrobisz drugie oko. Powiem szczerze 偶e my艣la艂am 偶e to dro偶sze jest, s艂ysza艂am 偶e oko艂o dziewi臋膰 tysi臋cy na obydwoje oczu plus jeszcze badania. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokrotka38
hej milu! ja te偶 b臋d臋 me膰 zabieg w Laserze. Powiedz mi czy mog臋 sobie zmieni膰 tam lekark臋? m贸j brat by艂 u dr Liberek. Bardzo profesjonalnie go zbada艂a i zadowolony z zabiegu ale ona jest taka rozlaz艂a, 偶e hoho. Juz przy pierwszym spotkaniu mia艂a op贸藕nienia 2 godz!!!!ja raczej nie mam ochoty czeka膰 tyle za ka偶dym razem. Przecie偶 tych wizyt b臋dzie jeszcze troch臋 po zabiegu!Zapisa艂am sie do niej na kwalifikacj臋 ,ale si臋 zastanawiam czy nie zmieni膰. Mam jeszcze troch臋 czasu do wizyty.Tylko czy to nie g艂upio tak si臋 wycofywa膰? Co mam im powiedzie膰, 偶e mojego brata wnerwi艂a jej rozwlek艂o艣膰? to troch臋 g艂upia sytuacja dla mnie. prosz臋 o rad臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 milu
hej My艣l臋 ,偶e nie powinna艣 si臋 szczeg贸lnie jako艣 usprawiedliwia膰.Po prostu dzwonisz do nich i si臋 zapisujesz do innej lekarki.W ko艅cu za to p艂acisz. Ja nie wiem nic o tej Liberek bo by艂am u Archackiej i by艂o ca艂kiem ok. fakt ,偶e te偶 d艂ugo ale chyba dok艂adnie.Teraz jak sz艂am na kontrole po p贸艂 roku to s艂ysza艂am ,偶e maja nowy sprz臋t do diagnostyki. Tyle ,偶e jeszcze jaka艣 inna babka nim robi . Mo偶e warto spr贸bowa膰 ? w sumie najwa偶niejsza jest diagnostyka.Jak zrobisz idealne badania to sam fakt korekcji przerzuca sie ju偶 na sprz臋t. Wa偶ne 偶eby go dobrze zaprogramowa膰 i ju偶. Nic si臋 nie martw. Mo偶e to jest jakie艣 wyj艣cie ? powiedz w klinice ,偶e chcesz mie膰 badanie tym Orbscanem i b臋d膮 Ci臋 musieli zapisa膰 do tej lekarki:Uszy do g贸ry.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokrotka38
wiesz co milu - dzi臋ki zmieni艂am lekark臋.strasznie mnie stresuj膮 takie sytuacje ale by艂am akurat w klinice jak ona przyjmowa艂a i znowu by艂o to samo. My艣l臋 ,偶e to tylko mnie utwierdzi艂o w przekonaniu ,偶e musz臋 j膮 zmieni膰 .Wiem ,偶e to mo偶e nie grzeczne takie traktowanie ludzi ale w ko艅cu to renomowana i znana klinika.Du偶o p艂ac臋 za zabieg i mam chyba prawo wymaga膰?prawda? Acha no i zapisa艂am si臋 do dr.Gadomskiej. Nie wiem jak to b臋dzie ale mam nadziej臋 ,偶e ok. pozdrawiam i jeszcze raz dzi臋kuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jadd2008
czy jest ktos na forum kto mial korekte polegajaca na wszczepieniu soczewki wewnatrz galkowej przy duzej wadzie wzroku (-17, -15) z objawami zacmy oraz astygmatyzmu. Slyszalem iz w/w zabieg likwiduje wade prawie do 0. Cena za jedno oko jest bardzo wysoka. Czy NFZ moze cos zrefundowac. Prosze podajcie namiary klinik gdzie mozna to zrobic w Warszawie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chomikuser
witaj w艂a艣nie szuka艂em w necie info na ten temat.:-)Ja mam podobny problelm bo moja wada to -12,5 i -14,75. Czyta艂e na innym forum ,偶e laska zrobi艂a sobie taki zabieg i nawet napisa艂em do niej na gg. Ona robi艂a to w Laserze.Tu dziewczyny tez widze ,偶e tam sie leczy艂y ,ale to inny kaliber zabiegu. Wszepienie soczewek fakijnych daj臋 wi臋ksze szanse na poprawe wzroku i w艂asciwie dla nas jest jedynym rozwi膮zaniem.Taka soczewka pozwala juz zapomnie膰 o astygmaty藕mie ale co do za膰my to nie mam poj臋cia.I szcze偶e watpi臋,偶e NFZ sie kwapi do refundowania zabiegu.Ale niech sie wypcha.Ja wezm臋 sobie pewnie kredyt i zaczn臋 nowe 偶ycie bez niczyjej 艂aski.Jak cos jeszcze znajdzieszw necie to daj zna膰. Ja napisz臋 zaraz do Lasera kilka pytan co i jak to tez si臋 podziele info. pozdro

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 selva
do stokrotki38 Ja mia艂am korekcj臋 kr贸tkowzroczno艣ci u dr. Gadomskiej w styczniu, wszystko jest ok, mimo, 偶e wada by艂a do艣膰 skomplikowana i przed zabiegiem gwarancji, 偶e korekcja b臋dzie na "0" nie mia艂am, a do pracy potrzebuj臋 100% ostro艣膰. I ju偶 mam takow膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokrotka38
bardzo dziekuj臋 za info na temat Gadomskiej.Poszpera艂am troch臋 po necie faktycznie znalaz艂am du偶o pozytywnych opinii na jej temat.Ju偶 teraz z wi臋kszym spokojem poczekam na rozw贸j wydarze艅.Jak b臋dzie po wszystkim to napisz臋 co i jak. pozdrawiam i jeszcze raz dzi臋kuj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Szymon22
witam czy kto艣 zrobi艂 sobie laser przy du偶ym astygmaty藕mie? czy to jest mo偶liwe?Ja ma -4,74 i - 5,5 i astygmatyzm stwierdzono u mnie dosy膰 du偶y ale dopiero niedawno.Nie wiem dlaczego ale jako艣 mi tak przeoczyli. Czy to mo偶e by膰 przeciwwskazaniem do korekcji? Jak to zbada膰 偶eby by艂o wiarygodnie?No i gdzie si臋 takie badanie wykonuje- najlepiej w woj mazowieckim?

Udost臋pnij ten post

witam ponownie .Ja jestem ju偶 2 tygodnie po zabiegu. Przy okazji redukcji wady usuni臋to mi te偶 astygmatyzm. Badanie faktycznie by艂o robione bardzo d艂ugo .Ze wzgl臋du pewnie na te moje nier贸wno艣ci astygmatyczne konieczne by艂o badanie topografii rog贸wki jakim艣 cud-sprz臋ciochem, ale nie wiem dok艂adnie o co chodzi艂o.W ka偶dym razie jest ok i mam nadziej臋 ,偶e tak zostanie. Na pierwszym badaniu po zabiegu wada wynosi艂a 0.25. dla mnie to raczej niezauwa偶alna wada bo wszystko widz臋 i tak wyra藕niej niz przed zabiegiem.Sam zabieg trwa tak kr贸tko ,偶e nawet si臋 cz艂owiek nie zd膮偶y obejrze膰 a juz wychodzi z sali.Chyba najwi臋kszy kryzys by艂 pierwszego dnia wieczorem.Ale to z przedawkowanie ch臋ci obejrzenia wszystkiego na nowo. Juz po 2 dniach by艂o ok.Znaczy widoczno艣c by艂a ca艂y czas dobra tylko zacz臋艂o troch臋 szczypa膰.Uprzedzano mnie ,偶e krople trzeba co godzin臋 zakrapla膰 i faktycznie trzeba. Teraz juz w艂a艣ciwie stosuj臋 krople w razie uznania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stokrotka38
hej kalait a jak tam z ostro艣ci膮 . Masz juz wszystko ok. S艂ysza艂膮m ,偶e mo偶na nie miec ostro艣ci przez jaki艣 czas. Jak tam u ciebie? No i czy mia艂a艣/艂e艣 to s艂ynne halo?I gdzie by艂 tw贸j zabieg robiony?

Udost臋pnij ten post