Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutno mii

Bede musiala utrzymywac rodzicow.

Polecane posty

Gość smutno mii
miasto zawiercie

Gość nie macie zielonego pojęcia
opieka nad starszymi osobami z rodziny, schorowanymi umierającymi mogła ją wpędzić w depresje, i całkiem wyizolowała sie z normalnego życia, z kontaktu z ludźmi, prawda?

autorko moge tylko powiedziec ,ze wiem co czujesz..niektorzy myla tu dwie rzeczy...mnie tez czeka ten los...z tym ze nie mam ojca zmarl nagle 5 lat temu..on utrzymywal rodzine moja mama opiekowala sie nami nie pracowala..teraz sytuacja sie zmienila..jest nas 4 rodzenstwa( renta 500 zl na wszystkich) nie jest lekko...moja mama nie jest zaradna zyciowo...juz bedac w szkole sredniej pracowalam by zarobic na ksiazki a teraz w kazde wakacje charuje najczesciej w polu za granica by zarobic na studia i obkupic do szkoly mlodsze rodzeństwo...gdybym tego nie musiala robic juz bym miala uskladane na wesele a tak konto puste bo stale na cos kasy potrzeba..tak to jest ze zycie bywa niesprawiedliwe i starsznie smutne:( Jestem z toba..

Gość batalia baxis
wiem, ze jest trudno o prace w tym wieku....ale to nie jest nie niemozliwe..przeciez jak tu ktos wspomnial, moze isc do kiosku pracowac, sprzatac, niech piecze ciasta na zamowienie, pomagda przy weselu..niech opiekuje sie straszymi ludzmi..na depresje ma albo miec bedzie bo caly czas siedzi w domu ....dziewczyno przestan swoich rodzicow tak usprawiedliwiac..bo wychodzi teraz ze zrobili urodzilas sie tylko po to, zeby im starosc zabezpieczyc...problem jest, ze oni nie sa jeszcze starzy i moga pracowac..wystarcza checi i 2 zdrowe rece..

Gość smutno mii
nie macie zielonego pojęcia mysle ze to mialo duzy wplyw i to ze ciagnelai ja po sadach za cos czego nie zroila prawie 10 lat i to bylo w okresie tym kiedy przerowadzilismy sie na nowe miejsce. norlanie jest bardzo madra koieta uczyla sie trzech jezykow sama, ale z tego pracy nie moze miec bo to sama dla siebie sie uczyla niema zadnego certyfikatu, a korpwtycji tez nie moze udzielac bo uczyla sie tego 25 lat do tylu i zupelnie inaczej niz ja jestem teraz uczona jezyków. poprosttu nie ma juz sily teraz tez ma problemy bo zostala napadnieta przez osobe ktora mieszka z jej ciotka i ta ciotke tak pobila ze ciotka znalazla sie w szpitalu i znow problemy:O grasias a ja jestem z Toba 🌻 ja chociaz tyle ze jeszcze musialam tak pracowac ale boje sie o przyszlosc. bo marne perspektywy

Gość smutno mii
batalia baxis mialas kiedys taka sytuacje? chyba nie bo bys inaczej iala, nie usprawiedliwiam tylko dziwie sie ze jeszcze funkcjonuje ale dziwie sie tez ze mama nie chce isc do pracy, o pieniedzy w domu nie wysiedzi:(

u mnie tez marne perspektywy...zreszta moja matka nie jest ani zaradna zyciowo..ani gospodarna..wogole szkoda mi slow..wiekszosc czasu spedzam na studiach bo jak wracam do domu i widze co sie dzieje to serce mi pęka..a jak staram sie jej cos przetłumaczyc to ze jak narazie to jeszcze ona jest matka i decyduje w tym domu..ale mam dorastajace rodzenstwo..w domu konieczny jest remont i gdyby moja mama troszke sie postarala miala by na to srodki..ale jej to nie interesuje ona moze mieszkac jak w chlewie..takie ma podejscie..a ja mojego faceta po prsotu nie potrafie przywiezc do domu bo mi wstyd:(

potrzebna jest jej jakaś fachowa pomoc chyba a wasze rady, że w kiosku, że szukają emerytów, ale ona nie jest e m e r y t k ą, a pracodawcom chodzi o niepłacebnie ZUSu i tylko dlatego skłonni sa zatrudniac starsze osoby a gdzieś w sklepie? w dużych marketach na kasach zatrudniają w kazdym wieku, fakt, że praca marna

Gość smutno mii
fakt w sklepie ale czy ona zdola sie nauczyc obslugi kasy jak ona nawet pralki nie umie obslugiwac i fakt jak ja czasem nie posprzatam to brodu jts troche ale to zalezy od jej dnia czasem ma tyle energi ze pomyje wszystkie pdlogi cala kuchnie, a czasem siedzi w tonie kurzu.

Zaprowadzać Mamę do psychologa.....bo to taka na początek pomoc jest Jej potrzebna.

wiesz to od siedzenia w domu się taka zrobiła

a obsługa kasy jest bardzo prosta, szybko by się nauczyła

a moze opika nad dziecmi?? to dla kobiety nie bedzie trudna praca i warunki tez nie sa niewiadomo jakie wiec jesli mieszkacie w wieksyzm miescie to nie bedzie problemu -moja mama ma 51 lat i tak wlasnie zarabia po tym jak stracila prace