Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcxyz

Czy to prawda, ze

Polecane posty

Gość abcxyz

jezeli mam okres dopiero przez rok to nie moge jeszcze zajsc w ciaze? Jesli mam okres nieregularny to jak obliczac dni plodne?

Gość kalllllaaa
jaka bzdura oczywiscie ze mozesz zajsc w ciaze. a jesli masz nieregularny okres to zapomnij o obliczeniu dni plodnych

Gość refluksik
sluchaj przedmowczyni

Gość abcxyz
czyli nie mozna obliczyc kiedy mam dni plodne?

Gość abcxyz
a tabletki antykoncepcyjne w tej sytuacji to dobry pomysl?

Gość kalllllaaa
idz do lekarza i po sprawie:)

Gość refluksik
nie mozesz. tabletki dobry pomysl jesli nie ma przeciwskazan-nie palic, trzeba sie ruszac, zakrzepica w rodzinie zle widziana itd itd

Gość abcxyz
a jezeli pale? a oprocz tabeltek jaka metoda antykoncepcji jest bardzo skuteczna?

Gość refluksik
no jest to jedno z przeciwskazan ale z lekarzem musialabys porozmawiac. gumki-dobrze zalozone

Gość abcxyz
dobrze zalozone, czyli?

Gość refluksik
no jest tam instrukcja hehe- lapiesz za zbiorniczek zwienieta prezerwatywe, nakladasz na penisa i delikatnie nakladasz. moim zdaniem wiekosc przypadkow pekniec to zle zalozona prezerwatywa-czyli powietrze w jej koncu

Gość kalllllaaa
wspolzyje z gumkami od 1,5 roku wystarczy byc ostroznym

Gość abcxyz
a jak moze zrobic sie powietrze w jej srodku?

Gość refluksik
nie zcisnac zbiorniczka

Gość chwileczke...
czy ja dobrze czytam? MASZ OKRES DOPIERO OD ROKU?? czyli mozliwe ze masz hm....12/13/14 lat I JUZ MYSLISZ O TABLETKACH ANTY?? masz w glowie tyle co w..... jesli zle przeczytalam to zwracam honor!

Gość Jeśli autorka...
dopiero od roku miesiączkuje to znak że jest bardzo młoda i niech sie lepiej za naukę weźmie a nie za seks.

Gość abcxyz
przeczytalas dobrze, ale dostalam okres w wieku 16 lat

Gość refluksik
wg prawa juz 15 latki moga isc do lozka wiec nie demonizujmy inicjacji i nie negujmy a uswiadamiajmy. nawet gdybys miala 15-16 lat wg mnie dobrze z epytasz a nie pozniej zdziwienie skad sie biora dzieci i ja nie chcialam

Gość abcxyz
a czy z prezerwatywa jest duze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze? czy to sposob najlepszy zaraz po tabletkach?

Gość lalalakaks
masz 17 lat i myślisz że przez rok od dostania pierwszej miesiączki nie można zajść w ciąże?????? O kurde... Chyba nie powinnaś brać się za coś o czym nie masz pojęcia też myslałam że masz z 14 lat jak przeczytałam 1. posta ehhh

Gość kalllllaaa
jesli dobrze uzyta to jest dobrym zabezpieczeniem. do tego mozna uzywac globulek ale z tego co wiem sa niewygodne bo daja duzy dyskomfort.

Gość sniadanko
no ja was prosze, dziewczyna ma co prawda 17 lata ale miesiaczkuje dopiero od roku, sama pisze ze cylke ma nieregularne to gdzie tu tabsy??? nie poleca, twoj organizm jeszcze sie nie przyzwyczail a juz ma byc taka drastyczna zmiana hormonalna??? niewiem jaki lekarz jej tabsy da

Gość Jeśli autorka...
No sorki, ale pytanie o to czy po roku miesiączkowania można zajść w ciążę... Przecież tego na biologii uczą. Jak ktoś podstawowych rzeczy nie wie to chyba nie powinien się za takie sprawy brać. Chociaż w dzisiejszych czasach na pewno nic mnie nie zdziwi... Fakt lepiej niech się dziewczyna pyta niż ma "narozrabiać". Polecam jednak wizytę u dobrego ginekologa niech doradzi. Pisze dobrego, bo większość to się nawet nie raczy zainteresować czy są jakieś przeciwwskazania do np brania pigułek.

Gość refluksik
eh znalam dziewczyne ktora idac do liceum myslala ze sika pochwa.... prezerwatywy sa skuteczne- ale jesli chcesz wiedziec cos na ten temat poszukaj wskaznikow Perla. globulek nie stosowalam ale obawialabym sie czy sa skuteczne- dyskomfort jest bo sie pienia i trzeba 10-15 min przed stosukniem zalozyc

Gość sniadanko
pozatym niewiem czy bedziesz w stanie czerpac przyjemnosc z wspolzycia skoro tak starsznie obawiasz sie ciazy osry, ale wedug mnie nie jestes jeszcze gotowa

Gość chwileczke...
fakt. tylko bardzo maly procent dziewczat dostaje tak pozno okres. myslalam ze jestes w tej wiekszosci..... zgadzam sie z powyzszym i wielkie SORRY za niezbyt mile slowa... co do tematu : mozesz zajsc w ciaze zaraz po zakonczeniu pierwszego krwawienia! jak narazie stosuj jak juz wspomniane bylo przezewatywy ale uwazaj..... bo moga peknac zsunac sie byc pekniete zle nalozone nie ta strona itp.... PAMIETAJ ZE GDY ZA PIERWSZYM RAZEM ZAKLADASZ PRZEZERWATYWE NA ODWROT TO ONA JEST JUZ DO WYZUCENIA NIE STARAJ SIE JEJ SPOWROTEM ZALOZYC NA DOBRA STRONE.... choc ja tak serio to byl proponowal zrezygnowac z sexu.... sa inne metody a mniej ryzykowne.... powodzenia!

Gość refluksik
ehem... a ile doroslych kobiet wierzy ze karmiac piersia sa chronione przed ciaza?

Gość refluksik
z tego co mnie uczono to mozna zajsc w ciaze nawet troche przed 1 miesiaczka bo jzu wtedy moze dojsc do owulacji

Gość kalllllaaa
no jasne ze tak mozna. a wiecie ile lat miala najmlodsza matka na swiecie?