Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcę się rozsądnie opalić

używając kremu z wysokim filtrem można się opalić?

Polecane posty

Gość chcę się rozsądnie opalić

muszę uzyć kremu z dużym filtrem i nie wiem czy nie przeszkodzi mi to w tym zeby się opalić:O przeszkodzi?

skoro musisz go użyć, to zapewne nie wolno Ci się opalać, więc nie rozumiem sensu pytania... zależy od czasu ekspozycji, jeśli spędzisz na słońcu 10 min., to nie opalisz się, jeśli 2 tygodnie, to tak.

Gość sdbfuvna
i wiekszy filtr przeciwsloneczny tym wieksza blokada przed sloncem. Zacznij od opalanie sie stopniowo z filtrem SPF15 i powinno wystarczyc..jak juz bardziej bedziesz opalona to mozesz zmniejszac filtry.

a na jakiej podstawie polecasz konkretne SPF, nie znając czyjegoś fototypu (np. I a IV ogromna różnica) i miejsca opalania? (np. tropiki, bo o tej porze roku to raczej nie nad Bałtykiem) ;) a tak niskich filtrów to ja nie używam nawet w kremie na dzień ;P

Gość sdbfuvna
masz racje justa...ale uzywajac wiekszych filtrow nie opalisz sie wogule,nie wazne jaki kolor karnacji masz. Jestem typowa biala jak sciana...i chcac sie kiedys troszke tylko opalic uzylam SPF30 w upalny letni dzien...i niestety...nic mnie nie wzielo,wiec wiec na wlasnym doswiadczeniu wyrazam wlasne mysli...

no jak chciałaś się opalić w jeden dzień, to nie dziwię się, że nie było żadnych efektów :D