jestem deską przegrałam życie 0 Napisano Styczeń 30, 2008 :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Styczeń 30, 2008 na śniadanie piłam kawę, na obiad zjem kopytka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak ajedna Napisano Styczeń 30, 2008 na śniadanie wypiłam melisę , zjadłam kanapkę z pasztetem ...na obiad zrobię kotlety z piersi indyka ( jak fajnie bo już mam przygotowane ) i chyba usmaże do tego frytki bo taką mam ogromną ochotę na nie ...a wieczorem robię pączki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak ajedna Napisano Styczeń 30, 2008 i dzisiejsze zajęcia fitnessu szlag trafił:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość białą kiełbaska upieczona Napisano Styczeń 30, 2008 i sałatka z papryki i pomidora i ciemne pieczywo.... to na sniadanie było....i kawusia oczywiście :P a na obiad....zupa warzywna na kości schabowej z grysikiem.....a na drugie....jeszcze nie wiem..... kolacji nie jadam.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem deską przegrałam życie 0 Napisano Styczeń 30, 2008 Ej, ale dzisiaj jest środa popielcowa?????????????????????? Bo podobno to jest ścisły post. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stoprocent 0 Napisano Styczeń 30, 2008 sniadanie; herbata z cytryna i bułka-pizza obiad spaghetti bolonese i woda z sokiem malinowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tak ajedna Napisano Styczeń 30, 2008 i co w środę popielcową nie można jeść mięsa ani smakołyków??tego nie wiedziałam....hmm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Styczeń 30, 2008 Głębia intelektualna pytania tytułowego mnie przerosła.... :o nie wiem co powiedzieć. :P A Popielec jest za tydzień. Jutro tłusty czwartek! :D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość białą kiełbaska upieczona Napisano Styczeń 30, 2008 ej, ale ja mam post gdzieś :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mort 0 Napisano Styczeń 30, 2008 :D popielcowa jest dopiero za tydzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem deską przegrałam życie 0 Napisano Styczeń 30, 2008 Nie wiem, nie znam się:O Myślałam, ze środa popielcowa jest przezd tłustym czwartkiem, a dowiedziałam się, z eon jest jutro:P Wszyscy o tych pączkach....................:O Ale zastanawia mnie fakt, ze ludzie, którzy ogólnie niby sa katolikami nie wiedzą, że w środę popielcową obowiązuje od rana do następnego dnia całkowity i ścisły post... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ladna_laska_wawa 0 Napisano Styczeń 30, 2008 2x all butter croissaint Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość białą kiełbaska upieczona Napisano Styczeń 30, 2008 za tydzień też będę jeść mięsko, bo lubię :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plyna ryby plyna 0 Napisano Styczeń 30, 2008 Nie rozumiem idei scislego postu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wulgarna_sucz 0 Napisano Styczeń 30, 2008 Śniadanie : Kawa obowiązkowo :D Jogurt naturalny +mussli Obiad: nie mam pomysłu a w lodówce tylko światło... no i musztarda Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość białą kiełbaska upieczona Napisano Styczeń 30, 2008 eee, posty już zniesione, to nie średniowiecze...... w temacie nie jesteś..... katolicy wiedzą i w piątek i w wigilie....post jest wyborem a nie nakazem, już od kilku ładnych lat..... grzechu za zjedzenie mięsa nie ma!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
robaczek41 0 Napisano Styczeń 30, 2008 może wiedzą ale udają że nie wiedzą ? :D na śniadanie: 2 pączki i 3 kromki chleba ciemnego z szynką z kurczaka obiad: 6 małych kotletów z ziemniaków i twarogu. w chuj głodna dziś jestem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lanzarotka 0 Napisano Styczeń 30, 2008 A mnie sie temat podoba sniadanie: kawa i parówka bez pieczywa II sniadanie: barszcz czerwony obiad: barszcz biały z kiełbaską Kolacji nie planuję, jesli juz to : czerwone wytrawne wino. Smacznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ill_ 2 Napisano Styczeń 30, 2008 Ja dzisiaj wpieprzam co tylko pod ręką (no tak, kobiety tak mają raz w miesiącu :P) Nawet już nie pamiętam co zjadłam, tylko intensywnie myślę, co zeżrę w domu Chyba pożrę też mojego faceta, bo mi ślinka na samą myśl też cieknie. Argggghhhhhhh raz w miesiącu zamieniam się w potwoooraaaa łaa :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*poziomka 0 Napisano Styczeń 30, 2008 desko-popielcowa środa jest dopiero za tydzień Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość leeeeelou Napisano Styczeń 30, 2008 śniadanie pół małej makreli,gotowane jako,dwie kanapki z masłem oraz herbata czerwona. obiad ryż gotowany plus groszek kukurydza i buraki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem deską przegrałam życie 0 Napisano Styczeń 30, 2008 Ludzie, ja wczoraj chyba zjadłam całą paczkę makaronu, tzn, dwie gigantyczne porcje spaghetti i myślałam, ze umre:O A dzisiaj tak skromnie- tosty z serem i pomidorem, jogurt banan, zaraz sobie upiekę kurczaka:p To, że kościół znosi posty dowodzi tylko tego, ze jest instytucją komercyjna, dopasowuje się do ludzi tak, żeby się im przypodobać, bo jest częścią kultury popularnej oraz instytucją komercyjną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plyna ryby plyna 0 Napisano Styczeń 30, 2008 A ja od 2 tygodniu coddziennie pol sloika burakow. Wszyscy mysla ze jestem w ciazy ;P (i sie ciesza). Na moje protesty odpowiadaja glupim usmieszkiem. Dzis tez buraki bede szamac :)sesesese Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jestem deską przegrałam życie 0 Napisano Styczeń 30, 2008 Bal, bla, bla, już myślę o żarciu i dlatego tak piszę nieskładnie:P idę po czekoladę:P :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Styczeń 30, 2008 Ze wzgledu na swoją ogromną (acz nie nieodwzajemnioną :P) sympatię do autorki topiku wyjasniam: - tłusty czwartek(31.01) to ostarni czwartek przed Środą Popielcową - wtorek (5.02) przed Środą Poielcową nazywany jest Ostatkami. To ostatni dzień karnawału - Środa Popielcowa - potocznie popielec - (6.02) to pierwszy dzień Wielkiego Postu W nawiasach podałem daty tych dni w tym roku. Są to oczuwiście dniu ruchome i kazdym roku wypadaja inaczej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uważaj dechaaaaaaaa Napisano Styczeń 30, 2008 bo takie żarcie + siedzenie przed kompem = dópa jak u hipopotama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość białą kiełbaska upieczona Napisano Styczeń 30, 2008 niby komercyjną..... ale seksić bez papierów dalej się nie można, ani zabazpieczać normalnie, bez dziwacznych obliczeń.... a na tym by mi bardziej zależało.... bo niż na mięsie w piątek :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lanzarotka 0 Napisano Styczeń 30, 2008 A co konia obchodzi jakis popielec czy tłusty czwartek. babcia z beretem jesteś czy co??? Mnie środa popielcowa wali.... Rozmawiamy o jedzeniu, nieprawdaż?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość leeeeelou Napisano Styczeń 30, 2008 buraki rzondzom! ja buraki mogę spozywać bez przerwy i komponowac ze wszystkim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach