Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ann_

Bardzo proszę o pomoc doświadczone panie !!

Polecane posty

Witam. ostatni raz współżyłam w sylwestra ... ostatnią miesiączkę mialam 19 grudnia, od tamtej pory nie dostalam okresu. Dodam ze w pazdzierniku opdstawilam tabletki antykoncepcyjne i teraz mam nieregularny okres, jednak tak duzy odstep czau bardzo mnie niepokoi :O Dodam ze od prawie 2 tygodni czasem pobolewa mnie brzuch tak jakbym miala dostać miesiączke, ogolnie czuje się wtedy tak jakbymn miala okres. Prosze o pomoc, czy mozliwy jest tak duzy odstep czasu, i czy jest mozliwosc ze jestem w ciąży ... dodam iż w sylwestra kochalismy się z prezerwatywą i moj partner skonczyl poza mną.

a moze zamiast sie zamartwiac nalezy zrobic najpierw test a potem umówic sie na wizyte u ginekologa?

Gość mkmkmkmkmkmkmkmkmkmkmkmkmkup
up

Gość do ann
Ann no pomyśl: jak możesz być w ciąży jak kochałaś się z prezerwatywą i na dodatek partner nie skończył w Tobie?

Ja mialam ostatni okres 23 grudnia. Tez myslalam,ze jestem w ciazy, bo test wyszedl pozytywny, ale we wtorek dostalam okres, po 38 dniach, wiec takie opoznienie jest mozliwe

Gość aparatka na całego
Majek jeżeli test wyszedł pozytywnie to raczej oznacza ,że byłaś w ciazy i poroniłas samoistnie.

Gość kobieto odstawiłaś tabletki
więc organizm przestawia się na normalne funkcjonowanie @ możesz nei mieć nawet 3 miesiące, ale nei radzę tyle czekać tylko szybciej iść z tym do gina oto skutki całkowicie bezpiecznych tabletek antykoncepcyjnych:O

aparatka tez tak myslalam,ale lekarz wykluczyl ciaze. Kreska byla blada, wiec z tego co powiedzial to o niczym nie swiadczy. Badal mnie i powiedzial,ze to opozniony okres.Poza tym gdybym poronila to nie wygladaloby to tak jak moj skapy okres.

No wlasnie dla mnie to tez jest dziwne ale nie mam okresu juz ponad 40 dni !! mam nadzieje ze po tabletkach zdarzają się takie sykle. No tak, kochalam sie z prezerwatywą itp, ale boje się ze np, sperma mogla zostać np na mojej bieliznie ... Na innym forum czytalalm ze taki bol brzucha moze oznaczac ciąze, ale nawet jesli bylabym w ciązy to juz czulabym jakieś objawy, w moncy bylby to już pierwszy miesiąc

Gość to już było

Gość Majek niestety ale prawda
jest taka, że kobiety ronią samoistnie nawet i 15 razy w życiu zupełnie o tym nie wiedząc:O a ilość i jakość krwawienia niewiele ma tutaj od rzeczy:(

niestety w tym tygoniu nie mam czasu na wizyte u ginekologa, za to idę w nastepnym :(

Gość do majek
Kreska nie może sie pojawić od tak.... Po prostu poroniłas bardzo wcześnie, że nawet lekarz tego nie zobaczył

nie wiem , zrobilam dzisiaj bete, bo podobno nawet jesli sie poronilo to do 2 tygodni wyjdzie,ze bylam w ciazy. Po porodzie okres mialam bardzo nieregularny, pozniej bralam hormony i chyba za bardzo lekarze mi nimi namieszali. Zobaczymy za 4 godziny jak maz przywiezie mi wynik bety. mam nadzieje,ze jednak wyjdzie negatywny, bo nie chce miec swiadomosci,ze stracilam 2 dziecko..

Gość Majek niestety ale prawda
kurde Majek, no jasne mam nadzieję, ze beta wyjdzie niska:) daj znać co i jak:) pozdrawiam:)

majek - mam nadzieję że to jednak nie była ciąża!a tak się ucieszyłam że ci się udało (nie pamiętam na jakim topiku, ale gdzieś o tym pisałaś) ann - kup test i sprawdź.po tabletkach przez długi czas organizm dochodzi do siebie więc spokojnie. najważniejsze to nie denerwować się bo stres w ciąży nie jest wskazany (poza nią też) :)

Mozesz miec calkowity zanik miesiaczki nawet, jest duzo chorob w ktorych takie cos wystepuje , nie bede tutaj ich przytaczal ale jest zdecydowanie to mozliwe i w kazdym wywiadzie internistycznym bardzo wazna sprawa jest wywiad ginekologiczny w przypadku kobiet - takze ja proponuje isc do lekarza/kupic test za tydzien 2 bo dopiero wtedy chyba wynik jest obiektywny + ewentualnie zrob OB (odczyn biernackiego) w ciazy jest bardzo podwyzszony. E.

Podnoszę, moze ktoś jeszcze wypowie się na temat mojego problemu ... proszę. Do gina bede mogla isc dopiero w nastepnym tygodniu !!

Gość ZRÓB TEST
DO APTEKI CHYBA PÓJŚĆ MOŻESZ ... SZUKASZ TU JASNOWIDZA? MOŻESZ BYĆ W CIĄŻY ALBO I NIE! ZRÓB TEST I WSZYSTKO BĘDZIE JASNE! TERAZ BĘDZIE JUŻ WIARYGODNY WYKONANY O KAŻDEJ PORZE DNIA; NO CHYBA, ŻE ... SZKODA CI KASY ... NO TO ZAMARTWIAJ SIĘ DALEJ KOBIETO BARDZO PRZEPRASZAM, ALE WYMIEKAM JAK CZYTAM TAKIE POSTY - BEZ URAZY. MOJA DOSADNOŚĆ WYPOWIEDZI WYNIKA Z FAKTU, ŻE DELIKATNE SUGESTIE CHYBA DO CIEBIE NIE DOCIERAJĄ.

ok, ja sie wypowiadam. skoro nie bylo pelnego stosunku wnioskuje ze nie jestes w ciazy - to nie tak łatwo zajsc... poza tym wg twoj opozniony okres to skutek zmian hormonalnych po tabletkach antykoncepcyjnych. uwazam ze wizyta u gina jest wskazana, ewentualnie zrob test zeby sie upewnic. Test mozesz zrobic nawet teraz!!!!!! wynik bedzie prawidlowy po takim czasie. Mozesz tez zrobic test zkrwi beta hcg - 100% pewnosci! poza tym objawy ciazy NIE ZAWSZE występują!!!!!!!!!!!!!!! to ze boli cie brzuch moze znaczyc duzo wiecej niz ciaza.... Tak wiec wrozkami nie jestesmy :O Chyba wolisz miec pewnosc i opinie kogos kto cie zbada ,a nie jakies przypuszczenia!!!!!!!

jesli Ty nie wiesz czy jestes w ciazy - to jak mamy wiedzieć to my??!! :O

42,82...jednak poronilam;( mam juz dwojke dzieci w niebie:( jest przypuszczenie,ze to ciaza pozamaciczna..w sobote mam wizyte u innego lekarza a w poniedzialek ide na konsultacje jeszcze do innego, ktory zalatwia mi klinike i wszystkie mozliwe badania.