Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotka12121211

ABORCJA

Polecane posty

Gość idiotka12121211

dziewczyny jezeli myslicie ze ABORCJA ulatwi wam realizowanie dalszych planow zyciowych to naprawde sie mylicie no chyba ze sa juz to kobiety o nieposiadajace jakichkolwiek uczuc ja bedac mezatka i mama juz starszego syna nie sprostowalam tak wspanialemu zadaniu jakim jest radosc z maciezynstwa tylk poprostu je odrzucilam nawet po takiej przerwie bo minelo juz 1,5 roku nie ma dnia zebym nie myslala o mojej kruszynce wiem wiem zaraz znajda sie odzewy ze niektozy wrecz walcza o zajscie w ciaze ja nie szukam usprawiedliwienia na to juz za pozno kruszyni nie ma a mogla juz mi latac po domciu i tulic sie w mych ramionach szeptajac mamo mamo Bogu musze dziekowac ze dal mi jeszcze raz sprobowac mamy wspaniala coreczke niestety nie potrafie rowniez zapomniec o tak malenkiej istotce ktora dalam wyrwac z siebie dzis wydaje mi sie ze bylam w rekach diabla co tez mnie nie usprawiedliwia rozmawiajac z ksiedzem naprawde poczulam sie tak jak to co mi powiedzial "zrobilas cmetarz ze swojego ciala" dla wszystkich myslacych o tej drastycznej metodzie mowie nie nie nie i jeszcze raz nie a dla mojego ANIOLKA ❤️🌼od zwyrodnialej matki

a czemu usunełas a z drugiej strony ja ksiedzu bym nie powiedziała , bo ksiadz jest ostatnią osobą która moze mnie zrozumiec , sami mają panie na boku i jak sie zdarzy wpadka to sie pozbywają " klopotu " , znam takie przypadki

Gość waga22
ej darujcie sobie juz ten temat aborcji,tylko zaraz tu klotnie beda i poco???Zaraz kazda bedzie wyzywala sie od najgorszych,wiadomo juz ze ten temat jest sprzeczny,bo swiat jest duzy i duzo jest roznych ludzi,ten temat juz byl zaczynany milion razy i zawsze konczyl sie tak samo wyzwiskami i klotniami.Autorko swiata niezbawisz i niezmienisz paroma postami,ten kto jest glupi i pusty taki juz bedzie,obojetnie jakie dasz argumenty.

a dlaczego przepraszasz swoje dziecko na forum internetowym? nie oceniam cie choc jestem przeciwniczką aborcji tylko nierozumiem po co ten post? jestes osoba wierząca wiec moze warto isc do kosciola pomodlic sie i tam nawiązac kontakt z dzieckiem a nie w internecie...

Gość myślęże
autorka postu szuka i potrzebuje W S P A R C I A ....

idiotka12121211 - waga22 pewnie pisze o mnie poniewaz nieeden raz na forum potepialam aborcje w dosc ostry sposob.Nie chodzi mi o to by kogos zdeptac czy zgnoic ty masz przynajmniej wyrzuty sumienia doswiadczenie czegos cie nauczylo zalujesz a sa laski ktore pisza na forum o usunieciu ciazy jak o zwyklym zabiegu.Porownuja usuniecie ciazy do wyrwania zeba.

Gość waga22
ja tez potepiam aborcje,jednak wiem ze takie topicki moga tylko doprowadzic do klotni,czy wam naprawde malo emocji w zyciu codziennym???

Gość i nie mam pytan juz
I zas ta MaMani !!!! no nie mam pytan

Gość idiotka12121211
oj na wsparcie juz u mnie tez za pozno wydaje misie ze emocjonalnie sie za bardzo zwiazalam z dzieckiem ktorego nie ma

idiotka12121211 - staram sie ciebie zrobiec ale przykro mi NIE POTRAFIE.Ja tez stracilam dziecko- ciaza obumarla i mimo tego ze w kwietniu minie rok to za kazdym razem gdy wejde na cmentarz zapale znicz za dusze malenstwa i placze.

Gość dla tych które mysla o aborcji
idiotka - dla Twojego dobra, nie czytaj tego wiersza. Wklejiłam go dla dziewczyn, które mysla o aborcji. Coś się stało, ja żyję! Ja naprawdę żyję. Dar życia otrzymałam. O, braciszka z boku poznałam, On też prawdziwie się raduje i świata oczekuje. Dzięki Ci mamusiu i kochany Tatusiu. Braciszku patrz, coś się stało, jakieś światło się tu dostało, jakieś narzędzie błyszczące. Ała!!! Jakieś kłujące. Braciszku co oni Ci robią? Dlaczego dziurę w brzuszku Ci skrobią?! Mamusiu!!! Braciszka rozrywają, rączki mu wyrywają!!! Właśnie wykłuli mu oko i serduszko rozdarli głęboko. Jestem krwią braciszka zbryzgana, Mamusiu moja kochana. Już nie ma nas dwoje - zostałam sama, jak ja się Mamusiu boję! Pocę się w kolorze krwi! Mamusiu nie pozwól umrzeć mi. MAMUSIU!!! Ten potwór paluszki mi obcina! Już jest kaleką Twoja dziecina. Mamusiu, co ja takiego zrobiłam? Ja tylko się życiem cieszyłam. Mamusiu! Ja jestem miłością Boga do Ciebie, On naprawdę chce mieć nas w niebie? Jego miłość nigdy się nie kończy, nawet po śmierci się sączy. Ratunku Mamo!!! On urwał mi już kolano. Tatusiu! Ja będę Twoim skarbeczkiem, Będę Twoim aniołeczkiem, ale pomóż mi Niech nie wyrywa drugiej rączki mi Tatusiu, Mamusiu!!! Ja mogę być głodna, nie potrzebuję pieniędzy! Kochani ja mogę żyć w nędzy, ale nie pozwólcie aby mnie zamordowali i życie mi zabrali. Mamusiu, ja jestem jeszcze mała, Ja będę zawsze Cię kochała, w Twojej starości będę promyczkiem słońca, będę miłością Cię obdarzała do dni Twoich końca. Mamusiu!!! Jakiś błyszczący nóż gardło podrzyna mi, już nawet nie wiem jak Wy wyglądacie i dlaczego mnie nie kochacie?! Mamusiu! Czy ja umieram dlatego, że Tatuś Cię dręczy? Że Cię nie kocha i męczy? Ja Cię tysiąc razy mocniej będę kochała, Ja Twoja córunia mała. Ja będę Ci buzi na dobranoc dawała, Ja będę się z Tobą bawiła i śmiała. Mamusiu kochana! Nie pozwól żebym została zmasakrowana. MAMUSIU!!! On teraz szczypcami oczy mi rozdusi, Nie będę widziała mojej Mamusi, ale Ty mnie Mamusiu będziesz widziała. Spójrz do śmietnika, tam będę leżała. Mamusiu!!! Dlaczego życie mi dałaś i tak okrutnie je odebrałaś? Mamusiu patrz! Twoją córunię w krematorium spalili, ale duszy jej nie zabili, ja w Twoim umyśle będę żyła, będę po nocach Ci się śniła i będę po nocach do Ciebie wołała, Ja Twoja Córunia mała. Mamusiu, dlaczego zatykasz uszy? Przecież nikt Cię nie ogłuszy. To przecież ja, Twój skarbek kochany, ten co miał brzuszek rozerwany. Mamusiu, pamiętasz jak się bałam? Jak o pomoc do Ciebie wołałam? A pamiętasz mamusiu oczy tego lekarza? Co śmiercią dzieci obdarza? Kto mu dał prawo, by zabił Twoja dziecinę? Twoją niewinną kruszynę, Mamo, czy ta powolnej śmierci porcja nazywa się ABORCJA? Zapytaj rządzących o nazwiska, poznaj tych ludzi z bliska; sprawdź, czy oni tez swoje dzieci zabijają, czy tylko Ciebie w pogardzie moją? MAMUSIU. W naszym kraju mordercy chodzą na wolności, a niewinnym łamie się kości. Ustawy ludobójcze podejmują i Tobą się wcale nie przejmują. Mamusiu moja kochana, dlaczego cierpisz i jesteś załamana? To przecież ja, Twoja Córunia Twoja, Mamusiu moja, gdybyś wtedy mnie ocaliła, MAMUSIU! W Twoim sumieniu, będę ciągle żyła i będę za Tobą bardzo tęskniła, że Twoja córeczka najbardziej by Cię kochała. Mamusiu moja, ja nawet teraz jestem Twoja!"

Gość dla tych które mysla o aborcji
wkleiłam

Gość Katarzyna75
Autorko postu, jeżeli usunęłaś i sobie z tym nie radzisz to do psychologa. Dokładnie określ wszystkie "ZA" aborcją, czyli jaki miałaś główny motyw do tego by to zrobić. Nie krytykuję, nie oceniam i żaden psycholog również tego nie zrobi. Oceniają ludzie słabi. Nie zamartwiaj się, nie rozpamiętuj sama tego wszystkiego. Mów co czujesz swojemu mężowi. Poproś go, by wspierał Cię i pomagał żyć dalej. Dokonałaś trudnego wyboru, którego nie powinnać teraz rozpamiętywać w kategoriach "czy aby dobrze zrobiłam, czy źle". Po prostu wygadaj się jemu i pomyśl, by również podzielić się bólem z psychologiem. Nie daj sobie wmówić, że jesteś morderczynią, bo nie jesteś.

Katarzyno, tez tak myslalam, tylko sporo ludzi mowi ""kochana nie daj sobie wmowic, to zadne morderstwo"" Kobiety, te dzidziusie to naprawde male czlowieczki, maja juz wszystko, malutkie paluszki. I rozrywanie konczyn, miazdzenie glowki, to nie morderstwo????? W takim razie CO??!! Niech mi ktos odpowie, Kasiu?

Gość Katarzyna75
glitzy, oglądałaś film z aborcji ciąży w wieku niedozwolonym do aborcji, więc rozumiem Twój żal i smutek, natomiast usunięcie embrionu w 6 czy 8 tygodniu ciąży nie można porównać do filmiku, który od jakichś 15-stu lat pokazywany jest w szkołach. Proponuję poczytać artykuły o ciąży i jej przebiegu tydzień po tygodniu. Nie bez powodu dopuszcza się usunięcie do 12 tygodnia ciąży (do 10-tego od dnia zapłodnienia). Później jest to niedopuszczalne.

Gość Katarzyna75
sama mam 4 dzieci, więc to nie tak, że NIC nie wiem, poza tym troszkę medycyny "liznęłam"

To jak medycyna wyjasnia, rozczlonkowywanie tych malych istotek?? Widzialas dziecko w wieku 8 tygodni? ale nie takie na usg, bo takie jest troche nierealne. Mowie o takim wyciagnietym z lona matki po aborcji. Z nozkami, raczkami, glowka? Jak medycyna to wyjasnia?

No cóż. Ja też mam dzidzie i powiem szczerze, że w 9 tygodniu ciąży oglądałam na usg jak bije jej serduszko, więc wątpię, żeby dziecko w 12 tygodniu było tylko embrionem...

Gość idiotka12121211
doczytalam do polowy narazie nie dalam rady wiecej kasiu to jest morderstwo kazdy dzidzius ma serduszko to jest juz od pierwszych dni poczecia ZYCIE .

Moim zdaniem to jest nie ludzkie. Dlaczego ludzie wcześniej nie pomyślą za nim coś zrobią. Nie ważne w którym tygodniu czy też miesiącu jest się w ciąży bo to dziecko rośnie w nas od chwili zapłodnienia i to czy ma główkę czy też nie ma jej jeszcze to nie znaczy, że to nie jest człowiek i można ten płód zabić. Bóg dał mu życie i widocznie nie chciał mu ktoś dać szansy na to żeby urosło i żyło. Uważam to za morderstwo i nic więcej.

pisalam w swoim temacie, ze zobaczylam wczoraj film o aborcji, usg to jedna sprawa, a zobaczyc jak lekarzy trzymaja szczypcami malutkie wiotkie raczki, cialka bez brzuszka, bez glowki, nozka 5 cm oddalone. barbarzynstwo. tak to wyglada naprwde. jaki embrion? przeciez to dzidzius!

idiotka... No cóż chyba już do końca życia będziesz to pamiętac i myśleć.. Dobrze, że dostałaś drugą szansę i mmasz córeczkę :) teraz oddaj jej całą swoją miłość :) Nie wiem czy jesteś osoba wierzącą, ale jezeli tak to pomysl ze tam u góry wybaczono Ci i dano Ci drugą szansę, bo widocznie potrafisz być wspaniałą matką. :) a może ta dzidzia którą kiedyś usunełas to była Twoja córeczke, i ona postanowiła uparcie do Ciebie wrócić bo wybrała sobie właśnie Ciebie na mamusię :) Ważne ze zrozumiałas swoj błąd. Trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość idiotka12121211
takie stawianie wszystkiego za i przeciw mialam stawiac predzej jak wchodzilismy do lozka teraz nic juz nie tlumaczy mojego czynu kompletnie nic.............................. wiecie co stalo za chyba tylko strach paniczny strach ze po tylu latach znowu wszystko od poczatku ale na szczescie mam coreczke taka malutka bezbronna ...........ja naprawde nigdy nie zapomne

ja pier... jestes glupia i naiwna, zeby nazywac istotke z calym cialkiem, konczynami, glowka ZYGOTA. sama jestes zygota

idiotka na pewno nigdy nie zapomnisz ty bardziej, że teraz już wiesz czym jest maciezyństwo, ale patrząc na swoja córeczkę nie patrz oczami pełnymi bólu. Niech ona wie ze ją kochasz za to że jest :) wierzę ze jestes dobra mamą pomimo tego co było. Jak napisałas nic nie tłumaczy twojego czynu, ale teraz trzeba z tym życ. glitzy nie reaguj na jakies durne wypowiedzi, widocznie ta osoba nie jest matką i nie ma pojęcia o tym czym jest aborcja...

Dlaczego wcześniej nie pomyślałaś o tym?? dlaczego się na to zdecydowałaś?? kto dał ci takie prawo?? Nie potrafię tego pojąć na żaden sposób. Dlaczego się nie zabezpieczyłaś odpowiednio?? Czy chwila przyjemności ( sexu ) musi więcej znaczyć niż dziecko- człowiek. Ludzie zastanówcie się!!! Uważam, że Bóg jest nie sprawiedliwy w obdarowywaniu człowieka płodnością. Tyle małżeństw nie może mieć upragnionej istotki, a ci co mogą to nie chcą. Czy to jest sprawiedliwe?? Nie!! Dla mnie kobieta, która usuneła ciąże nie jest nic warta i trudno mi ją wogóle nazwać kobietą...

widać odrazu człowieczku, że nie masz pojęcia o niczym. Nie wiesz jak dziecko rosnie w brzuszku podczas ciąży skoro rusza rączkammi i bije mu serduszko no to chyba żyje?? Mmimo tego że Ty się ruszasz i bije Ci serce t ojestes zygotą i kazdy ma praw iCię unicestwić??? a przepraszam TY ODDYCHASZ wiec tylko dlatego mmozemy uznac ze zyjesz....

Gość Katarzyna75
nie wiem kto wam nagadał, że embrion po zapłodnieniu ma serce, ale ten ktoś gadał bzdury :O jest możliwość obejrzenia embrionów w formalinie i w szóstym tygodniu ciąży jest to twór komórkowy, który jest na takim etapie rozwoju, że jeszcze nie wiemy czy rozwinie się z tego człowiek czy po prostu obumrze (tak ginie co czwarta ciąża), więc... cóż co innego 6-8 tydzień a co innego płód cztero czy pięciomiesięczny. Doedukujcie się a nie kierujcie wyłącznie żalem i tym, co wam powie palant z ambony, który sam namawia do aborcji swoje kochanice. http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek/big/w4a.jpg