Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotka12121211

ABORCJA

Polecane posty

Gość Katarzyna75
a nóżki długości 5 cm to raczej 16 tydzień i o już zdecydowanie za późno na aborcję

Katarzynka, zgodze się co do 6 tygodnia... ale w 12 tygodniu no nie wmuwisz i ze nie bije serduszko bo ma przed soba zdjęcie z usg. no chyba ze to mmoja ciaza była jakas nietypowa...

6 tydzień - widać mnie gołym okiem; zaczyna bić moje serduszko,

Gość moja kumpela usunęła
6 tydzień od zapłodnienia zaczyna bić serce czyli dwie większe żyły zaczynają tłoczyć krew

dzizas..., radze poczytac kartezjusza nim zaczniesz nas tu nauczac:O wczesniej pisalos, bo plci z twoich wypowiedzi nie da sie wywnioskowac, ze zyje ten kto oddycha, teraz jeszcze musi myslec... moze jeszcze symfonie ma tworzyc... zycie to zycie, jestem wegetarianka, bo nie uznaje zabijabnia dla \"przyjemnosci\", kazda istota ma prawo zyc. jak ktos ma uszkodzony mozg to juz przestaje byc istota ludzka...??? takie sa niestety logiczne konotacje twojego wnioskowania dzizasie.

Gość do tej co pierdoli
wyobraź sobie ze wiedziałam film o aborcji w którym kobieta była podłączona do USG i jakiejś "sondy" przez którą był nagrywany dźwięk (odgłosy tej małej kruszyny którą ROZRYWALI) oglądałam to jakieś 7 lat temu a do dziś słyszę jej PRZERAŹLIWY KRZYK!!!!!!! i nie powie mi nikt że płód nie CZUJE BÓLU.....

Wpieracie tu jakieś swoje chore racje. Jestem za aborcją i za jej legalizacją, żadne filmy mnie nie przekonają do zmiany zdania. Dla mnie zarodek to tylko zlepek komórek, embrionów, to tylko i wyłącznie etap/element tworzenia istoty ludzkiej.

popieram dziewczyny,ze te zylyw 6tc o ktorych piszecie to SERCE NOWEGO ZYCIA

W 12TC TO JUZ WIDAC RACZKI BRZUSZEK NOZKI I RACZKI DZIECKA.WIADOMO,ZE NIE SA TAKIE JAK NASZE,ALE SA!!!!!!!!!!!!!I TIO JEST JUZ MALY CZLOWIECZEK

No cóz. Aborcja to temat morze i wiadommo można się spierac w nieskończoność. Każda kobieta ma prawo wyboru... Czy się z ty zgadzamy, czy też nie. Mam pytanie do tych co są za aborcją: Jakbyś się poczuła gdyby Twoja matka kiedyś Ci powiedziała, że już była gotowa usunąć ten zlepek komórek, ten embrion, którym dzisiaj jesteś Ty?? Podziękowałabyś jej za szansę życia, którą Ci dała?? Czy powiedziałabyś, że mogła usunąć wkońcu jesteś nic niewarty embrionem.... Jak byś się czuła?? Cieszyłabyś się z danej szansy??

Gość masz link do
tego filmu? wpuść go na forum, niech te wszystkie kretynki usłyszą jak umiera rozdzierane na strzępy dziecko!

starasz się we mnie jakieś poczucie winy wzbudzić? Nie miałam/ Nie byłam w takiej sytuacji, więc nie będę się wypowiadała na temat coby było gdyby... W tej chwili jestem za aborcją, ale nie jako metodą antykoncepcji. Uważam, że kobieta ma prawo wyboru i proszę mi tu nie wypisywać bzdur o dojrzałości i odpowiedzialności, podczas wspsółżycia bo to brednie.

Gość liczy się konkretna pomoc
mam pytanie do tych co mówią anty - ilu żeście pomogły dzieciom już zyjącym, które naprawdę potrzebują pomocy. Umiecie tylko wygłaszać swoje ideologie, ale tym niestety nikogo nie można nakarmić. Dlaczego mamy tyle dzieci w domach dziecka, dlaczego nie weźmiecie tych dzieci do wychowania. Przecież możecie zrezygnowac z urodzenia własnych dzieci a zaopiekować się tymi już narodzonymi. Co za różnica, że żeście nie rodziły, tak jak twierdzicie, że można oddać dziecko komuś na wchowanie tak i możecie wziąść ich a nie dyskutujecie, a te dzieci zostają dalej w domach dziecka.

liczy się konkretna pomoc - pracuje w DD a dokladniej mowiac w osrodku opiekunczo-wychowawczym.Z adopcja jest tak ze albo dziecko jest za"stare"niestety albo jest chore albo i najczesciej sytuacja prawna dziecka jest niewyjasniona.To nie wina DD ze adopcje tak kuleja a wina naszych SADOW ktore dla"dobra dziecka"nie odbieraja rodzicom praw:(

To moze lepiej powystrzelać te dzieciaki ?? Co to za roznica czy w wieku 6 tyg czy 6 lat?? Jak mamusia nie moze wchowac dzieciaka to lepiej zeby go zabiła??

dzizas ja pierdole - u nas w DD dzieciaki co rok wyjezdzaja za granice na 2 miesieczne wakacje.Malo tego maja wybor czy chca jechac do Wloch Danii czy gdziekolwiek indziej.Jesli podejmuja dalsza nauke maja zagwarantowane mieszkanie a nauka np.studia sa sponsorowane.Nie ogladaj za duzo TV bo klamia.Moje dzieciw zyciu nie beda mialy tego(pisze o sprawach materialnych)co maja dzieci z DD procz domu rodzinnego ale "bidule"odchodza w zapomnienie.Teraz mamy mieszkania 3 pokojowe...

dzizas ja pierdole - ogladalam dzien swira i co w zwiazku z tym??ty na [prawde pusta panienka musisz byc!zyjesz w swiecie TV filmow i gazet.Dziecko ile ty masz lat??moze juz czas najwyzszy isc sie umyc i podusie poslinic??:(Strasznie pusta jestes!:(Na prawde nie warto podejmowac z toba rozmowy z dziecmi gadam dzien w dzien po 8 godzin wiec daruje sobie dzisiejszy wieczor.Slodkich snow dziewczynko!

do dzizes.... - badz tolerancyjna jak ja i zauwaz ze laska ma parenascie lat krecone wloski nie do konca rowno pod sufitem.Zobacz ona nie ma zadnego konkretnego argumentu pisze nieskladnie wiekszosc jej slow to potok wulgaryzmow bo inaczej nie potrafi bronic swoich przekonan.Jest uposledzona w stopniu umiarkowanym wiec nie dziw sie ze nie bawi sie teraz na prywatce z kolezankami bo ich po prostu nie ma a czas probuje zabic rzucajac blotem na kafe:)

Żyjemy w XXI wieku i jest tyyle metod antykoncepcji, ze kazda kobieta, która zaszła w ciążę przypadkiem jest poprostu głupia..(.No chyba, że mówiy o gwałcie) Przy tylu dostępnych środkach wpadka jest czymś głupim... Na dzień dzisiejszy kobiety mają wybór czy dokonac aborcji czy nie i ja uważam , że dobrze że jest to zabieg płatny. Jeżeli kobieta podejmie decyzję o aborcji to niech chociaż wysili się przy kombinowaniu kasy na zabieg, skoro nie chciało się myslec jak sie rozkładało nogi... Pozatym najczęściej za aborcją są kobiety, które nigdy tego nie zrobiły i nie wiedzą jak po tym czuje się kobieta, a wystarczy przeczytać pierwszą wypowiedz autorki.. Ja osobiście tez nie mam doświadczeń z aborcją, ale mam koleżanke, która nawet nie zawachała się usunąc dziecko, a teraz mysli o nim do dzisiaj i płacze przy tym.. Nawet nadała mu imię.. No cóż, mogę jej tylko współczuć. Więc te co chą usówać dzieci, niech to robią to one będą musiały pózniej z tym żyć.

misiakówna - bratowa mojej bratowej\"wpadla\"majac zalozona najnowsza i najdrozsza wkladke domaciczna!Tez jestem przeciwna aborcji ale nie pisz glupot ze wpadka to glupota bo nie ma 100% antykoncepcji i lekarz powinien ci to powiedziec!\"Usuwac\" pisze sie przez\"u\":)

Może zle się wyraziłam, chodziło mi o to, że niekótre kobiety się niezabezpieczają, a pózniej uważają, że to wpadka i usuwają ciąże (tym raze chyba nie pomyliłam u z ó??). A Twojej bratowej mmożna tylko współczuć, że mimo zabezpieczenia i tak zaszła w ciążę... Ogólnie moim zdanie głupotą jest to że w nasyz kraju zakazane jets podwiązywanie jajników, bo to własnie przy tym zabiegu kobieta decytuje o sobie i tylko o sobie i sama decyduje czy chce miec dzieci czy nie.. i to powinno byc moim zdaniem refundowane.. ale to tylko moje zdanie i nie mmmusicie sie z nim zgadzac..

misiakówna - no niestety nasze panstwo woli utrzymywac domy dziecka niz zapobiegac niechcianej ciazy:(