Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Patrycja.......

ciąża????

Polecane posty

Gość Patrycja.......

dziewczynki mam do was takie pytanko,ostatnio kochałam sie z chłopakiem( bez zabezpieczeniaskonczył we mnie,to było dokładnie 2 tygodnie po moim okresie.chciałabym sie dowiedziec jakie sa wtedy dni(płodne czy niepłodne)i czy jak zrobie test 5 dni po stosunku to wynik będzie wiarygodny.z góry dzieki.Pozdrawiam i czekam na odpowiedz.

test nawet najbardziej dokladny wiarygodny jest dopiero po 6 dniach, jezeli masz regularne cykle to byc moze wtedy mialas dni plodne ale to musisz sama sprawdzic jezeli chcesz wykonac test to musisz zaczekac najlepiej do 1 dnia spodziewanej miesiaczki i wtedy test bedzie najwiarygodniejszy ale zrob go rano gdy wstaniesz glowa do gory nie takie byly najgorsze przypadki

Gość Patrycja.......
tzn jesli sie okaże że jestem w ciazy to nic sie nie stanie,będe sie cieszyc,okres powinnam miec za dwa tygodnie a az tyle nie chce czekac zeby si e dowiedziec czy jestm w ciazy,nie mam regularnym miesiączek.

patrycja , musisz zaczekac widze ze cieszysz sie to dobrze, najlepsze jest teraz Twoje samopoczucie tak jak juz napisalam nie wykonuj testu bo bedzie niewiarygodny oczywiscie jesli chcesz to spbrobuj ale zobaczysz ze jeszcze zamalo czasu uplynelo zadbaj w tym czasie o siebie i glowa do gory

Gość Patrycja.......
a jakbym poszła do ginekologa na badanie to by wykazało?

Patrycja W ciazy jest sie od momentu zagniezdzenia zarodka w macicy. Droga zaplodnionego jajeczka do macicy to od 6-10 dni po zaplodnieniu. Do tego min 48 h by poziom hormonu byl wykrywalny...wniosek - ciaze mozna wykryc domowym testem najwczesniej 10 dni po owulacji - nie po stosunku !!!! Zaden lekarz nie wykryje 5 dniowej ciazy :o Moze mu sie udac wykryc ciaze 5 tygodniowa ;) Nawet na test z krwi jest za wczesnie !!! Test z krwi jest dodatni szybciej niz domowy test, ale dzieje sie to dopiero po zagniezdzeniu zarodka !!!! Musisz czekac i nie ma spsobu by sie dowiedziec wczesniej.

dokladnie test zrobic gdy : - spoznia sie miesiaczka. dziewczyny dajcie sobie kilka dni dni na jej wystapienie, przeciez organizm to nie zegrarek. zrobcie gdy np miesiaczka sie zpoznia 5 dni. (stres moze np opoznic wystapienie, jak antybiotyki, przeziebienie itp) i ew zrobic gdy minie od stosunku ja bym dala = 14 dni, a nie 10 :) dla pewnosni test wykrywajacy 6 dniowa ciaze- pod warunkiem ze doszlo do zaplodnienia