Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracownik spol..eczny

Podam kilka imion dzieci z patologicznych rodzin z oryginalną pisownią

Polecane posty

Gość jbrekv
typowe kurwiszcze wspolczuje tej nikoli takiej mamusi

Gość X_O_X_
Po sukcesie Rosji w E2008 znalazły się rosyjskie mamy, które swoim pociechom nadały imię Guus. GUUS Siemonowicz Aleksiejew :classic_cool:

Gość sruba
to jest wlasnei poziom kafeterianek...! Nic madrzejszego wymyslic nei potraficie? Tylko komus ublizac? ! Załosne!!! Podejrzewam ze bedzie dumna. Ma sliczna mame, ogólnie kochajaco rodzine, mama w zyciu sobie radzi i potrafi zadbac o to aby niczego dziecku nei zabraklo....

Gość sssssssskkkk
No niestety, takie są fakty, statystyki i badania socjologiczne: im wyższy poziom biedy i niższy poziom świadomości, tym bardziej wydziwaczone imiona dzieci. To jest prawie jak piętno społeczne, nazywać dziecko Nikolą albo Dżesiką. A to, że wasze dziecko nie pochodzi z rodziny patologicznej a nazywa się Roksi, świadczy tyllko o poziomie ale głupoty rodziców.

Gość Mama Nadii
sssssssskkkk, nie sądziłam, że po imieniu dziecka można zmierzyć poziom głupoty rodziców. powinnaś to skarbie opatentować. podaj mi proszę źródła, z których czerpiesz wiedzę, chętnie przejrzę te statystyki i badania. jbrekv - zdjęcie na naszej klasie jest już niedostępne, więc nie mogę ocenić wyglądu mamusi, ale wspólczuję twojemu dziecku jeśli je masz lub będziesz miała w przyszłości. i do dziewczyn, które podkreślają w wypowiedziach swoje wykształcenie lub fakt studiowania - bycie studentem nie jest żadnym wybitnym osiągnięciem (no, moze dla kogoś, kto jako pierwszy w rodzinie zdobył tytuł magistra), a poziom polskich uczelni jest faktycznie żenujący, skoro są na nich tak ograniczone osoby. pozdrowienia dla wszystkich mądrych ludzi, dla których nie ma znaczenia, jaki kto nosi imię

Gość chybatak
e, to u mnie w bloku przed chwilą przez okno mamuśka wołała syna po imieniu Alan. Mieszka na stancji, chyba coś jest, podejrzewam, że to samotna matka mająca dziecko z przygód łóżkowych.

Gość Zależy kto gdzie mieszka
Mam na imię Veronika, urodziłam się i dorastałam w jednej z republik postsowieckich. Strasznie cierpiałam w szkole przez to imię, wtedy wolałabym byc jedną z pięciu Sviet czy Tatian w klasie. Dopiero jak wyjechałam "w świat" doceniłam zalety imienia ładnego i międzynarodowego. Myślę że w epoce globalizacji taki Ben będzie miał łatwiej w kontaktach z osobami z innych krajów, niż Zbychu czy np. Mścisław. Aha, pochodzę z rodziny patologicznej z prowincji głębokiej, mimo to teraz jestem w trakcie pisania pracy doktorskiej - więc pochodzenie o niczym nie przesądza :P.

Gość a . A
moj starszy brat ma lgor a mlodszy Olaf.

Gość BywaczAgencjiTowarzyskich
Veronika - piękne imię. Można się z Tobą jakoś skontaktowac? Pozdrawiam i do zobaczenia...

Gość a jak jest z cyganami
qmadeusz ludmiła nadzieja to nie patologiczne imiona tylko rzadkie. patologia to np Szina (np O'connor).

Gość jaka znowu patologia
Prawda jest taka, że w Polsce jest brak tolerancji, dosłownie dla wszelakiego odstępstwa od reguły! Ten topik powinien w ogóle nie istnieć...Ale postanowiłam wejść i się wypowiedzieć, bo drażni mnie takie myślenie!... To żadna reguła, że jak dziecko zwie się Nikola czy Denis to już jest patologiczne...To, że Ty autorko spotkałaś się w swojej placówce z takimi przypadkami, nie znaczy, że możesz uogólniać na cały kraj! Pieprzysz bzdury i tyle...Po co w ogóle to pisałaś? Żeby si ę pośmiać? Czy, żeby ludzie mieli o co się kłócić? Dziecko nie jest winne temu, jak go nazywają rodzice to raz! Znam wiele rodzin, które nie są patologiczne i nazywają dzieci w oryginalny sposób i nie dlatego by się wyróżnić i pokazać, ale dlatego, że mają taki, a nie inny gust to dwa! A po trzecie o gustach się nie dyskutuje prawda? A co do tego, że dziecko będzie wyśmiane to uwierzcie, że przyszły takie czasy, że nie będą się śmiali z Samanty czy Justina tylko prędzej z Franciszka albo Antoniny...A to tylko dlatego, że mieszkamy ludzie w takim kraju! Więcej tolerancji! A jeśli chcecie by Wasze dzieci nie śmiały się z innych to istnieje coś takiego jak socjalizacja wtórna,którą dziecku przekazują rodzice, czyli to Wasza tak na prawdę sprawa jak nauczycie dziecka kultury i szacunku do innych rówieśników! Jessica czy Kazimiera? Czy to ważne? Ważne by dziecko było zdrowe i wychowane na dobrego człowieka! A jeśli ktoś się śmieje lub wrzuca wszystkie dzieci o zagranicznym imieniu do jednego worka= czytaj patologia! to świadczy tylko o jego prymitywizmie, braku klasy, kultury i wiedzy! Bo tak jak pisałam, to tylko zbieg okoliczności, że w patologicznej placówce autorki przeważały zagraniczne imiona! Z tego co mi wiadomo nie przeprowadzono żadnych badań, które wskazywałyby, że patologia i oryginalne imiona łączą się ze sobą! Autorko, zanim napiszesz znów coś głupiego pomyśl 5 razy!

Gość Porąbało Was
Ludzie leczcie się naprawdę, co dziennie powstaja nowe topiki o imionach. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby nie było awantur, ubliżeń itd... Najpierw twierdzicie, ze co druga to Oliwia, Nikola. A potem że rodziny patologiczne nazywają tak swoje dzieci. Wyglada na to , ze 80% rodzin jest patologiczna, bo daja popularne imiona?????? Za 10 lat bedzie modna Madzia, Kasia, Ania i wtedy tez powiecie, że to dzieciaki rodzin patologicznych. Ja mam córeczkę Oliwię. Nie jesteśmy z mężem jakąś patologiczną rodziną. Oboje skończyliśmy studia na AE, pracujemy na dobrych stanowiskach, dobrze zarabiamy. Dodam, ze pochodzimy również z dobrych, normalnych rodzin. A w firmie gdzie pracuję, pracuje 1200 osób i tylko jedna koleżanka ma córeczkę Oliwię. Nigdy się nie wypowiadałam na temat imion, ale to juz przesada . Weźcie się lepiej do roboty zamiast wypisywać takie głupoty!!!!

Gość jaka znowu patologia
popieram Panią powyżej:) I to bardzo! Wreszcie może co niektórzy zaczną myśleć...ale pewnie znając życie nadal będą zakładać te bzdurne topiki...Na dodatek z jakimi wymysłami... Podsumowując opinię ludzi źle wypowiadających się o oryginalnych imionach : Kobieta biedna lub puszczalska to nazywa dziecko imieniem zagranicznym! Bzdura, żenada...to Wy jesteście patologią pisząc takie głupoty! Sięgnijcie po rozum do głowy--> jeśli go macie...i douczcie się, ale życia, ale zasłaniacie się papierkiem ze studiów (co niektórzy, a pisząc takie rzeczy wcale mądrzy to nie są) The End... Sorry, jestem z patologii, bo napisałam po angielsku hahaha:D

Gość hie hie
n-k fota dopasowani j.w. i słów mi szkoda na to więcej! Ciemnogród! Zamiast korzystać z dobrodziejstw internetu i rozwijać wiedzę wysyłają zdjęcia swoich mord i słodzą sobie komentarzami! Toż to próżniactwo i patologia!

Gość krowa mleczna
Żyraf ......... imię dla chłopca ...........??????

Gość lottelita
lolita to piekne imie.z pewnoscia nazwe tak moja corke.

Gość Jebediasz Podyma
To nie chodzi o to, że coś komuś przeszkadza (bo wiadomo, że nie przeszkadza), tylko o FAKT, że w rodzinach patologicznych częściej spotyka sie nietypowe, wydumane imiona. Natrafiłem na ten wątek (i wiele innych w tym temacie na różnych forach), ponieważ chcę się dowiedzieć, dlaczego tak jest.

Gość a mi sie imie Nadzieja
spodobalo :) kazdy niech daje takie imie jakie mu si epodoba :)

Gość Ja pamiętam jak kilka lat temu
na Polsacie albo w TVN był program o adopcjach, coś z cyklu "Przygarnij mnie", czy coś w ten deseń, i pamiętam z jednego z odcinków dwóch braci, którzy byli w domu dziecka i odwiedzał ich ojciec (by the way: taki trochę przygłup i "żul", na co wskazywały jego wypowiedzi i ogólny wygląd). Dzieci nosiły imiona Rodżer i Dżordż z pisownią dosłownie taką jak tu widzicie - zatem jednak musi być ziarenko prawdy w założeniu, że im niższy szczebel społeczny rodziny, tym bardziej cudaczne imiona jej dzieci.

Do mojej szkoły kiedyś chodziła Pamela, o jej rodzicach nic nie wiem, ale margines jakiś społeczny to to chyba nie był. BTW- imię pewnie wymyślał ojciec :)

Także uważam, że nadawanie rzadkich, obco brzmiących imion nie zależy od pozycji społecznej, to kwestia gustu i upodobań rodziców, bądź też, jak w przypadku powyższym- sympatia do serialowej gwiazdki:)

Gość Katarzynka8
Borys i Ludmiła to normalne, słowiańskie imiona

Gość gość
W mojej podstawówce było około 1000 dzieci.był i Samuel i Pamela .Lidia i oktawia.nikt nigdy nie smial się z nikogo ani z imienia.

Gość Maria Nienajświętsza
Eudaiomonia.Imię Noemi nie było raczej nadane na cześć czarnoskórej modelki Naomi. Imię NOEMI jest imieniem biblijnym i pochodzi ze Starego Testamentu. To, że młodzież nie wiedziała i kojarzyła tylko z "przekręconym" imieniem modelki, jeszcze można wytłumaczyć nieskończoną jeszcze edukacją, ale żeby taką ignorancji wskazywali nauczyciele.... Oj, słabe ta liceum musiało być.

Gość gość
Powinnas ta prace stracic,bo nasmiewanie sie z imion dzieci jest niedopuszczalne.Ale co sie dziwic.Skonczy taka resocjalizacje czy socjologie w jakieks koziej wolce i wieeeelka pani hahhahahhahha. Jestem pielegniarka,roznych ludzi spotykam,ale kazdego traktuje z szacunkiem

Gość gość
Moja znajoma nadała córce imie Afrodyta,ma już 15 lat.

Gość gość
Stary temat, ale Ludmiła- piękne imię, a pisownia jak najbardziej poprawna.

Gość gość
Skończyłam ASP i mam butik z ubraniami dla nastolatek.Mój butik ma nazwę-Amanda. A wiecie dlaczego? Nie dlatego,że to imię mi się podoba,bo też uważam,że jest trochę dla patologii i nie nazwałabym tak swojej córki,ale dlatego,że chcę zarobić i stawiam na ilość a nie na jakość.Moje ciuchy sprzedają się super,nazwa przyciąga nastolatki.Prywatnie nazywam się Kazimiera,podoba mi się moje polskie imię, nie umywa się do Amandy,ale gdybym tak nazwała sklep,to pewnie bym zbankrutowała,bo nikt z młodzieży nie był by zaintersowany.Kogo by zainteresowała KOLEKCJA PANI KAZI?Pomimo,że jest fajna,może zajrzałyby tam tylko staruszki,ale one przecież nie kupią młodzieżowych ubrań.Dlatego w naszym zakompleksionym kraju zagraniczna nazwa może wiele zdziałać.

Gość gość
Patola uwielbia imiona takie jak Nikola, Paloma, Dżesika, Alan,

Gość gość
ta Dżesika w zeszłym roku nadana aż 15 razy, Paloma 0,