Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojonaa

Może Wy, bedziecie wiedziec od czgo zacząc w leczeniu...

Polecane posty

Gość pchlasachrajka
tak :)

Gość zaniepokojonaa
witaj, dzieki za linki.przyznam ze niezle sie maz wystaraszyl... nawet biedak sie poplakal... umowilam go na srode do dermatologa weenrologa prywatnie.Na nfz w godzinach po pray nie ma co liczyc. nie wiem, co mu jest, z opisu wynika ze niby to objaw raka zoladka, ale by zyl z tym 6 lat? maz ma idealna wage na 183 cm .wazy 80 kg, nie ma objawow cukrzycy,(chodz jego ojciec choruje i jest mega gruby, a jego matka miala problemy z watroba,i operowany woerczek)wiec moze to cos z watroba? Ma takie zadrapania do krwi i pecherzyki .

Gość pchlasachrajka
nie wydaje mi sie zeby to byl rak zoladka, musialby miec wtedy jakies dolegliwosci, np. przewlekle bole brzucha, wymioty, utrata masy ciala, czarna kupa, stan podgoraczkowy niech zrobi usg jamy brzusznej, byc moze ma powiekszona watrobe, jesli mama miala tez z tym problemy (chociaz wtedy tez bylyby dolegliwosci, podwyzszony aspat i alat) zrobic badanie z krwi na poziom glukozy (czy maz np czesto sika i odczuwa wtedy jakies pieczenie, ma wzmozone pragnienie ? ) i mozna tez skontrolowac poziom TSH i pozostale hormony zwiazane z tarczyca moze to i lepiej ze sie wystraszyl, bardziej go to zmobilizuje do zrobienia kompleksowych badan, bo skoro takie plamy ma juz tak dlugo to juz dawno powinien chodzic kolo tego ale raka raczej bym sie tu nie spodziewala, bo to az niemozliwe zeby tyle lat nie miec objawow, tymbardziej ze przy nowotworze rogowacenie ciemne pojawia sie juz w poznym etapie ale mozecie dla swietego spokoju sprawdzic tez markery nowotworowe CEA i CA 19-9 (one dotycza wlasnie glownie raka zoladka)

Gość zaniepokojonaa
dziekuje za info, wiesz jego babka (matka ojca)umarla na raka zołądka. Narazie pójdzie do dermatologa, a te badania to jaki jest koszt prywtanie? czy lepiej jest isc do ogolnego? oni za bardzo nie chca dawac skierowan.

Gość zaniepokojonaa
a przypomnialo mi sie, jak pare lat temu chyba w 2004 zaczynal inna prace to na badaniach okresowych doktor powiedziala ze wyczuwa powiekszona watrobe, wiadomo jak to facet zrobil zlewkę. Ja w ciazy mialam cholestaze i robili mi badania na watrobe mialam mega wysoki alat i aspat, teraz po 2 latach wrocilam do pigulek ale po 5 m*cach rzucilam diabelstwo mi zyly porozszeżalo;-))Jak wiesz to napisz mi cos na t, pigulek i ich skutkow ubocznych?przekona mnie to bardziej ...

Gość pchlasachrajka
prywatnie: CEA okolo 26 zł, CA 19-9 okolo 33 zł, FT3 okolo 19 zł, FT4 tez okolo 19 zl, glukoza okolo 5 zl, aspat okolo 5 zł, alat okolo 5 zł, TSH okolo 19 zł, usg brzucha okolo 80 zł nie powinni robic problemu ze skierowaniem na usg i glukoza, moze dac tez na aspat i alat skierowanie na TSH, FT3, FT4 da endokrynolog, ale najpierw trzeba miec skierowanie do endokrynologa od ogolnego markery nowotworowe tylko na wlasna reke

Gość zaniepokojonaa
dziekuje za info.

Gość pchlasachrajka
jak byla juz wtedy powiekszona, koniecznie zrobic usg brzucha i aspat i alat, nie zwlekac co do pigulek antykoncepcyjnych - moga powodowac zakrzepy i zatory, zatorowosc plucna, udar mozgu, zawal serca, zaburzenia widzenia, zakrzepowe zapalenie zyl, raka piersi i szyjki macicy, guzy watroby, zastoj zolci, zaburzenia ukladu nerwowego, nadcisnienie, bole glowy, plamy na twarzy, ukladowy toczen rumieniowy ogolnie pigulki nie sa dobre dla organizmu, no chyba ze ktos ma zaburzenia hormonalne i musi brac

Gość zaniepokojonaa
ja wrocilam do pigulek bo cykle mialam (od 35-40 z kawalkiem)znasz moze jakas metode na uregulowanie? oprocz pigułek?

Gość pchlasachrajka
Duphaston i Luteina, ale nie kazda kobieta moze to brac, musialabys sie spytac ginekologa czy w Twoim wypadku byloby to wskazane

Gość zaniepokojonaa
dzięki zapytam i pozdrawiam serdecznie;-)))

Gość pchlasachrajka
rowniez pozdrawiam :)