Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lejla22

Cudowna przemiana .Schudalm 9,5 i mam perfekt figurę .

Polecane posty

Gość a mnie wciąz frapują te
dziękuję :) No, ale chyba nikt nie pochłania naraz kilka kubeczków jogurtu, bo to trudno :) Jogurt jednak dobrze usuwa ssanie w brzuszku:):) Nie mówiąc o tym, jak dobrze pracuja po nim jelita ;)

Gość dietetyczkaz bożej łaski...
jogurty to produkt bardziej węglowodanowy niż białkowy !! :-)

Gość udowodnij jej że przekopiowała
a ja jestem pewna że się tu Lejka pokaże i odpowie na te pytania co zadał arum czy jak mu tam.Może być tylko lekko wkurwiona ze musi tyle pisać bo opamietajcie się ona tez ma przecież swoje sprawy,prace ,obowiązki i różne inne kobiece zajęcie w których zapewne uczestniczy typu pilates czy joga o której wspomniała .Tak mi sie bynajmniej wydaje Dam Wam radę :wyleczcie swoje kompleksy a może staniecie się bardziej ufni.Popieram autorkę !

Gość 676756u56u5e
ta co podaje linka do allegro-slepa jestes? to nie sa te same nogi:O:O

Przeciętna wartość odżywcza w 100 g ( jogobella): białko 3,9 g węglowodany 15.2 g tłuszcz 2.6 g 100 kcal

A te naturalne? Ja uwielbiam te z ziarnami :) Z owocowych tylko ananasowe i śliwkowe. I jeszcze jedno pytanie - jak mogę. Kiedy w takim razie najlepiej jeść jogurt? Na śniadanie czy kolację?

Do "a mnie wciąż frapują..." Z jogurtami to jest tak, że nie chodzi tylko o poziom kalorii, a o zawartość tłuszczu i węglowodanów. Wiadomo, że na diecie głównym zajęciem jest liczenie kalorii, bo np. cukrzyk musi uważać na to ile cukru zjada w trakcie doby. Jogurty "kolorowe", owocowe itd. są najczęściej dosładzane i to jest powód, dla którego najlepiej je odstawić. Zawartość tłuszczu mówi chyba sama przez się, dlatego najlepiej kupować jogurty naturalne o maks. zawartości tłuszczu 1.5% (w ogóle produkty mleczne wybierać do właśnie takiego poziomu) i bez cukru. W trakcie odchudzania należy dbać nie tylko o kalorie, ale ilość spożywanego białka, węglowodanów (wybierać produkty z niskim IG) i z jak najmniejszą ilością tłuszczu.

jakie kompleksy?? po prostu skoro ktoś się podaje za dietetyka i udziela rad innym, a jego wypowiedzi wzbudzają moją wątpliwość, to o tym piszę. nie lubię, jak ktoś oszukuje ludzi, szczególnie tych, którzy oczekują pomocy. Nie mam kompleksów, śmiało piszę, że dziewczyna/dziewczyny ze zdjęcia ma fajną figurę, nie obchodzi mnie czy to zdjęcia autorki, nie byłoby to nic nadzwyczajnego. Ale pisanie, że jest się doświadczoną dietetyczką ( kurcze, w co drugim poście to podkreśla..) podczas gdy nic na to nie wskazuje, to trochę przegięcie

Gość podejrzliwa jestem
lejla chyba zalozyla nowy topik;) o chudnieciu ponad 2kg

Gość co fajnego jest
Owszem jogurty mogą tuczyc jesli mają dużo węglowodanów i są z pełnotłustego mleka. Wystarczy czytac etykiety. Na każdym jogurcie masz podaną ilosc białka, kalorii, węglowaodanów itd Sama sobie porównaj kalorycznosc jogurtu naturalnego bez dodatków i kremowych pseudojogurtów- deserków. Niektóre maja dwa razy więcej kalorii niż te naturalne. Trzeba uważnie czytac etykiety bo nie każdy "jogurt naturalny" jest niskokaloryczny, wiele z nich jest zagęszczanych żelatyną, agarem, mączką chleba świętojańskiego by polepszyc jego smak. Dla przykładu: jogurt naturalny Zott ekstra kremowy: 65 kcal, 4,7 g białka, 4,7 g węglowodanów, 3 g tłuszczu jogurt naturalny Greek Style: 124 kcal, 3,6 g białka, 5,1 g węglowodanów, 19 g tłuszczu Jogobella ze zbożami: 100 kcal, 3,9 g białks, 15,2 g węglowodanów, 2,6 g tłuszczu Bakoma Premium: 90 kcal, 2,5 g białka, 15,5 g węglowodanów, 2 g tłuszczu Danio serek: 115 kcal, 5,3 g białka, 16,4 g węglowodanów, 3 g tłuszczu Niestety nie mam akurat pod ręką mojego ulubionego Jogo naturalnego i ze zbożami Należy też porówzwracac uwagę na wielkośc opakowania bo jedne jogurty mają 150 inne 200 a jeszcze inne 250 g i więcej, wartośc kaloryczna podana na opakowaniu jest dla 100 g produktu więc wtedy należy ją jeszcze przemnożyc przez wagę całego opakowania. Dobry jogurt to taki który ma największą ilośc białka przy minimalnej ilosci węglowodanów i tłuszczu. Taki z pewnością nie sprawi że utyjemy.

nie mam naturalnego pod ręką, ale one mają sporo mniej kalorii. ja już dawno doszłam do tego, że jogurty można jeść dla smaku, ale nie z racji diety.

Gość malgorzatka ...
a skad wytrzasnelyscie ze leila ma 22 lata? ze w nicku ma 22 to jeszcze nie znaczy ze ma 22 lata , moze 22 lata pracy?

dzieki serdeczne :) Ja się nie odchudzam, więc nie liczę kalorii, ale przyznaję, że nigdy nie zwracałam uwagi na zawartość tłuszczu czy węglowodanów w jogurtach. Zaraz pójdę oglądnąć wszystkie z lodówki szczegółowo :) Jeszcze raz dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam :)

mentalność 22 latki wychodzi z jej tekstów, więc 22 lata pracy odpadają :-P

Gość malgorzatka ...
zebys sie ie zdziwila znam jedna taka ktora ma 40 lat i jest kompletna kretynką, jakbym ci napisala co ona czasem wymysla lezalabys ze smiechu ,

Gość co fajnego jest
Zgadzam się z tezą że serki wiejskie są super, ale też trzeba je "prześwietlic" jełśi chodzi o ich kalorycznosci i zawartośc tłuszczu i węgli. Porównywałam wszystkie dostępne na rynku. Mój faworyt to Serek Lekki z Piątnicy: 81 kcal, białko 11g, węglowodany 2,4 g, tłuszcz 3 g dla porównania: Serek Wiejski ze szczypiorkiem też z Piątnicy: 97 kcal, białko 11 g, węglowodany 2 g, tłuszcz 5 g Amerykańscy naukowcy uważają że wapń w diecie sprzyja utracie kilogramów, oczywiście wpływa też na stan naszych kosci

Gość vikira

Gość szczupak bandyta
jejla studiuje fora internetowe i stronki z dietami to w końcu tez studiowanie

Gość o ranyyy znowu autoterapia...
masz 93 w biodrach!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Lua
Niestety wiele osó tutaj generalnie nie wie nic na temat zdrowej dietetyki popartej nauka i doświadczeniami a nie mitami naszych babek. Tak! Kurczaki są na hormonach! Tak! Lejla ma rację! I co? Aż tak trudno w to uwierzyć, że ser żółty mający konserwanty jest szkodliwy? Że konserwanty nie konserwują nas od środka tylko robią spustoszenia? Może laska chciała się pochwalić swoim osiągnięciem fajnej figury i to jest jej sprawa, szacunek za wytrwałość w diecie. Ale czego wy ludzie chcecie od niej? Od razu widać, że na dietetyce się zna. Od razu tez widać, że wiele w was czystej złośliwości. Ale po co? Nie wiadomo, może czujecie się gorsi? Hmmm nie ma innej rady niż dupę w troki i brać się za swoje życie i swoje odżywianie,nie zaś wyżywanie się na kimś komu udało się schudnąć. Pozdrawiam A. Lejlaaa napisz coś jeszcze na temat przepisów.

Gość o ranyyy znowu autoterapia...
tu nie chodzi o to, czy napisała prawdę czy nie, ale o fakt że tą prawdę kopiowała z iinych stron wpierając że jest dietetykiem i to jej słowa.

Gość prostak z prostakowa
tak na dobrą sprawę to kiełki przenicy też mogą być niezdrowe bo może przenica jest modyfikowana genetycznie a z tym to już niewiadomo albo ważywka wychodowane przy autostradzie i więcej w nich metali ciężkich niz witamin więc niech pani dietetyk lejla nadal stosuje poprzez postowanie autoterapię

Gość prostak z prostakowa
pszenica miało być

Gość EJ PROSZE O POMOC
super laska

a ja dzisiaj nic nie jem :) z chęcią bym coś zjadła ale jakoś daje sobie rade :) pije tylko herbatę :)

Witam serdecznie , do boni 666---> z tego co wiem przyjmując tabletki antykoncepcyjne możemy się liczyć z tym że nasz apetyt znacznie wzrośnie.Według mnie aby schudnać te 5 kg powinnaś całkowicie zrezygnować z mięsa ,mleka i nabiału typu serki topione ,sery żółte oraz przetworzonej zywności ze sztucznymi dodatkami itd.Dozwolona są jajka ale tylko w małych ilościach .Oprócz diety i przykładowego jadłospisu który napisze w dalszej części ,polecam przyjmować suplemety pokarmowe typu: *Przeciwutleniacze wszelkiego rodzaju. *Drapacz lekarski *Spirulina *Chlorella *Oleje zawierające niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. *Krasnorosty morskie. *Korzeń mniszka lekarskiego *Aloes *Olej z wiesiołka *Strączki psylium(łuski nasion plantago ovata,czyli babki szerokolistnej *Tragranek Bardzo wazne jest przyjmowanie tych suplementów równiez w celach zdrowotnych ponieważ w połączeniu z prawidłową dietą potrafią zapobiec pewnym schorzeniom lub złagodzić objawy tych istniejących. Sposób zywienia który zalecam nie polega absolutnie na głodzeniu się ponieważ pokarmy które zalecam oraz sama przyjmuję czyli warzywa,owoce produkty pełnoziarniste i straczkowe,skutecznie wypełniają przewód pokarmowy i sycą głód. Bardzo ważne jest abyś do sposobu odzywiania zalecanego przezemnie włączyła błonnik.z czystym sumieniem mogę polecić otreby granulowane ,,Ale Laska,, firmy poligrunt .Są pyszne w smaku i działaja lepiej niż inne suplementy błonnikowe dostepne w aptece.Dzięki wysokiej zawartości błonnika i wody zostaja pobudzone receptory ośrodka sytości w mózgu,wskutek czego przestajemy odczuwać głód. Zaraz po przebudzeniu proponuję wypic szkalnkę przegotowanej ciepłej wody ze świerzo wycisnietymmm sokiem z cytryną lub świerzym imbirem -który doskonale pobudza układ pokarmowy. W zrzuceniu zbednych kilogramów pomogą Ci suplementy wspomagające prace nerek o właściowściach moczopędnych.Może to być mniszek lekarski,skrzyp,żurawian błotna,nawłoć kanadyjska lub nasionka seleraa. A więc czego musiz unikac a nasteopnie całkowicie wyeliminować .Przedewszystkim produkty pszenne czyli: *Pieczywo pszenne (białe) *kuskus( ja osobiscie czasami przyrzadzam sobie dania z dodatkiem kuskus bo uwielbiam) *Pszeenne płatki sniadaniowe *Ciasta *Herbatniki *kluski *Makaron z semoliny(pszenicy durum(ja obecnie jem w małych ilościach makaron bo uwielbiam wszelkiego rodzaju zupy.Przy bardzo zdrowym odzywianiu i osiągnietej już szczupłej sylwetce mogę sobie na niego pozwolić ) *Mąka pszenna Przy zdrowej diecie która nie tuczy bardzo ważne jest aby organizm nie wypłukiwał cennych mikroelementów typu magnez,wapń,potas które dostarczamy wraz z pozywieniem .Nalezy więc alkohol omijac z daleka ;) Sprzyja on wytwarzaniu wolnych rodników i niszczy nie tylko cenne witaminy z grupy B ale także wit E i wt C.Pijąc alkohol tracimy cenne mikroelementy gdyż pobudza diurezę. Dlaczego radze odstawić Ci produkty mleczrskie :mleko,jogurt,śmietanę ? A mianowicie dlatego iż nabiał jest ciężkostrawny z racji zawartości laktozy(cukru mlecznego).I tym jest to odpowiedż na pytanie które często tu padło dlaczego jogurty tuczą .A mianowicie dlatego.Produkty mleczarskie sa odpowiedzialne za złe samopoczucie ,osłabienie ,wzdęcia .Nie wiele osób wie że własnie spozywanie nabiału pobudza wytwarzanie śluzu w zatokach. Dopuszczalne jest wprowadzenie do spossoby odzywiania ( tak jak mówiłam unikam stwierdzenia dieta) niewielka ilośc organicznego sera koziego lub owczego.Ososbiście bardzo lubię fette i jadam ja w naprawde bardzo małych ilośćiach .moge sobie na nia pozwolic gdyz co ajkiś czas przeprowadzam sobie kuracje odtruwająca i oczyszczającą. Za moment napiszę co powinnaś jadac a czego unikać a pożniej całkowicie nie jadać .Jak czas mi na to pozwoli napisze tez kilka sposobów na pyszne i zdrowe dania .Mój chłopak uwielbia moje potrawy które są nie tylko bardzo zdrowe i pyszne ale zawierają mnóstwo afrodyzjaków :) .

Gość Lejka kochana napisz mi
czym mogę zastąpic płatki sniadaniowe które uwielbiam i makaronik , bo przecież makaron jest zdrowy ale ty go odradzasz bo tuczy hehee mnie napewno tuczy bo mój organizm to wielka bomba niezdrowej żywności i konserwantów ale być może dzięki tobie to zmienie.Masz piękną figurke i mega zgrabne nogi .Bardzo mało ważysz ale zgrabniutka jesteś .Pewnie w rzeczywistości jesteś jeszcze szczuplejsza bo jak wiadomo zdjęcia z deka pogrubiają

Możesz je z powodzeniem zastąpić kosmosą ryżową.

Gość WHITELINE
bardzo ładna kopia LEJLA22 z forum Wizaz a takze gazeta.pl:)