Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sybilllaa

kiedy najwcześniej można poznać płeć

Polecane posty

Gość sybilllaa

mam juz syna i dowiedziałam sie w 20 tyg ze to chłopak, teraz koleżanka jest w 13 tyg. i mówi mi ze bedzie chłopak, jakoś nie wydaje mi sie ze tak wczesnie mozna to sprawdzic!

z tego co wiem to wlasnie ok 20 tc a w 13?? hmm... watpie

Gość Olunia mamunia
z tego co wiem to to narządy płciowe wykształcaja się ok 12 tygodnia więc teoretycznie jest to możliwe , ale lekarzowi raczej trudno to dostrzec dlatego zwykle o płci informują nas ok 20 tygodnia:)

Gość gość
potwierdze slowa poprzedniczki juz od 12-tego mozna stwierdzic ale tylko na bardzo dobrym sprzecie, usg 4d lub 3d moze wykryc

Gość gość
chociaz ja mialam usg robione w 12-tym tyg i nic a nic nie bylo widac, za miesiac jedziemy na 4d do łodzi i zobaczymy co bedzie:):) ale to bedzie 22 tydzien

Pierwsze USG określajace płec miałam w 19tc i to na słabej jakości sprzęcie.lekarz powiedział ,że bedzie córka.Następne było w 24 i powiedziano mi ,że chłopiec.W 33 tc USG 4D (w Łodzi) plus film i na nim jajeczka.W 37 tc Zwykłe USG przy piotrkowskiej o powiedzał mi lekarz ,że na 100% córka.Spójrz w stopke 23.04.2007

w katowicach jest prywatna klinika ze specjalistycznym sprzętem która wykrywa płeć już w 9 tygodniu

Gość gość
ale to chyba niemozliwe, chyba ze pobieraja plyn, wtedy tak (tak slyszalam)

Gość gość
ale to jest inwazyjne :/

to jest amerykańska technologia jakaś. znajoma w 2 msc wiedziała, szczegółów nie znam

Gość gość
achh te amerykanskie technologie.... hehehe:)

Gość gość
na radwańskiej

ja poznalam w 15 tym tygodniu moja kuzynka 7 lat temu poznala w 13, a druga w 14 wszystkie u tego samego gina bylysmy i bez pomylki :)

Gość ginekolog-położnik
drogie panie! płeć dziecka można określić bardzo wcześnie (już ok. 12 tyg.ciązy) jednakże wszystko zależy zarówno od sprzętu, jak i specjalisty a przede wszystkim od tego czy "dobrze się płód ogląda".Mianowicie u niektórych kobiet obejrzenie płodu nie stanowi żadnego problemu i bez wahania można określić wiele czynników( w tym również płęć dziecka), u innych zaś oglądanie malucha to nie lada problem. Spowodowane jest najczęściej gromadzeniem się wody w organizmie kobiety i tym podobnymi dolegliwościami. Ponadto każdy płód rozwija się inaczej. jeden wiele narządów wykształca w wczesnej fazie życia płodowego inny rozwój ten ma upośledzony... Dlatego też u niektórych pacjętek płeć dziecka można określić w 15 tyg. a u innych dopiero w 22 itp.

Gość red pink white
pacjętek. Nie mam pytań do Pana Doktora :D

zauwazylam swoj post powyzej synka poznalam w 15 tyg i gin sie nie pomylil a corke poznalam w 13 tyg i tez sie gin nie pomylil ;) dodam ze w necie uchodzi za nieomylnego ;)

ja poznałam w 12 tygodniu. super lekarz i super sprzęt :) oczywiście się nie pomylił :) polecam wszystkim Lech Dudarewicz - Łódź

Hej Niuniexa czy moglabys sie dowiedziec jakies dokladniejsze namiary na ta klinike do ktorej poszla Twoja przyjaciolka i juz w 9 tygodniu poznala plec dziecka?

Gość mamapooodluszka
a ja jestem juz w 32 tc i lekarz nie widzi plci. mowi, ze to dlatego ze Małe jest ulozone miednicowo. Jesli sie nic nie zmieni, to prawdopodobie nie bedzie widac az do rozwiazania:)

Gość Jabardzo
Podczas badań prenatalnych w 11t.c. na bardzo dobrym sprzęcie, lekarz powiedział, że będzie chłopak. Sprawdziło się :)