Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda99922222

Nic nie jem całymi dniami a tyję!!!

Polecane posty

Gość Magda99922222

To zdanie mojej siostry.. Dziewczyny gdzie moze lezec przyczyna.? Moja sistra chorowala na anoreksje wazyla 32 kg....po terapi zaczeła normalnie jesc uzyskaawszy wage 45kg(155cm wzrostu) Pozniej zaczela tyc w oczach az do 50kg jadła bardzo malo prawie wcale same owoce wszystko zaczelo sie po dostaniu pierwszej miesiaczki..Z miesiaca na miesiac coraz wiecej 52kg potem 55 kg dzis 57kg....z kazdym dniem wiecej.....A niejada chlleba slodyczy ziemniakow tylko same mandarynki i nic wiecej!! Gdzie moze lezec przyczyna tycia?!?!?!

Gość Karizma
Najlepiej udac sie do lekarza.Moze niedoczynnosc lub nadczynnośc tarczycy,zrobic morfologie i podstawowe badania.

Gość teraz wazy normalnie

Gość do tej powyzej
Wazy normalnie?! ma 155 cm wzrostu i wazy 57 kg i to jest normalnie???

Gość tak teraz waży tyle
ile powinna

Gość No coż
No bo puchniesz z głodu,tak jak ta kozucha kłamczucha:)hehehe

Gość maja4
owoce zawierają cukier, proste może sie rozwija i rośnie???

Gość No coż
Napewno się rozwija i rośnie:)

Gość Magda99922222
o siostrze.Paradoksalnie ja jadam za dziesieci i zmagam sie zpotworna niedowaga im wiecej w siebie w pycham tym mam wrazenie ze jestem chudsza.. to takie skomplikowane..a ona wciaz sie katuje...na wigilie nie poidzie bo niemoze patrzec na jedzenie.. na wesele znajomej tez nie bo bedzie trzeba cos zjesc...a mimo wszytsko tyje

aha juz pojełam - to cytat. powiedz mi a wywoływanie miesiaczki było farmakologiczne? Jakies hormony moze?

Gość Magda99922222
nie,dostała samoistnie gdy zaczeła jesc.w wieku 17 lat

Radze zrobić sobie badania...są choroby przy których możesz jeść mało a będziesz tyć...w jakim jesteś wieku? bo nie wiem czy mam czepić sie zmian hormonalnych?

a może jak miała tę anoreksję to jej przemiana materii spowolniła się prawie do zera. więc może dlatego teraz wszystko, co zje odkłada jej się w postaci dodatkowych kilogramów... ćwiczy coś?? czy ma bardziej \"siedzący\" tryb życia??

Gość ciocia basia smaży rybę
Jak sie wychodzi z anoreksji, to wszystko jest tak rozregulowane, że różne cuda sie dzieją Metabolizm ma na pewno prawie zerowy, poza tym organizm "nie wie", czy znowu nie przyjdzie bieda, więc zbiera sobie zapasy. Niech nie je samych owoców, bo zakwasi sie totalnie i popsują siejej zęby. Posypią, pokrzuszą. Niech je wszystkiego po trochu. Niech się pilnuje, żeby nie było w tym żadnego szaleństwa. Nie za duzo, nie za mało. To sie ureguluje wszystko, ale ze 2 lata jej to zajmie. Niech w tym czasie zachowa rozsądek. To sie naprawdę ureguluje. I niech sport uprawia. Sport jest dobry na wszystko