Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

madzias1

Wytłumiona

Polecane posty

Przez 3 miesiące przyjmowałam tabletki hormonalne Po kuracji pani ginekolog powiedziała że jestem całkowicie wytłumiona. 7 dni potem kochałam się z mężem bez zabezpieczenia mogłam zajść w ciążę?

co to znaczy wytłumiona? jak nie stosujesz antykoncepcji to możesz zajść, proste

Gość lamia555
nie wiem czy to Cie zmartwi czy nie ale po odstawieniu jest największe prawdopodobieństwo na zajście w ciąże...

nie takie proste bo wytłumienie kojarzy mi się z uśpieniem pracy jajników ale nie wiem czy mam racje

Pani doktor powiedziała że na miesiączkę będę musiała poczekać bo jestem wytłumiona

Gość lamia555
ale gdy sie odstawia tablestki, hormony nieraz wariują, razem z nimi jajniki i nieraz bardzo szybko dochodzi do jajeczkowania ( a o ciąże wtedy nietrudno) Czytałam nawet gdzies że prawdopodobieństwo zajścia w ciąże mnogą jest bardzo duże zaraz po odsawieniu tabsów.

Gość lamia555
oczywiście to nie jest regułą, ale uważać wtedy trzeba i to podwójnie:)mój chrzesniak jest ,,z odstawienia tabletek"(szwagierka przestała brać-miesiąc potem dowiedziała sie że jest w ciąży, a lekarka wyliczyła że zaszła w ok 1-2 tygodnie po odatwieniu)

A czy JASNO dała do zrozumienia, że jesteś zabezpieczona?Nie sądzę.Nie jesteś zabezpieczona. po odstawieniu NIE WIADOMO KIEDY nadejdzie owulacja. Może nadejść już 9 dnia po odstawieniu a może nadejść 30 dnia po odstawieniu.