Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzesiebie

aborcja...

Polecane posty

Gość kwiat jednej nocy
no jakoś tak robiłam i nie powtarzałam już potem testu, bo za parę dni przyszedł okres :) wtedy to myślałam że umrę z nerwów.... ale to było dawno,teraz ciąża już mnie nie przeraża tak jak kiedyś

Gość waham sie....
no widzisz...u mnie okres sie pojawil wczesniej... a jak sobie ze mam spokojnie czekac na nastepny,,,,,,,az mnie skręca,,,,,ale bede sie stara byc mimo wszystko dobrej mysli i czekac az sie to ulozy po mojej mysli---czyli ----ZADNEJ CIĄZY :)

Gość kwiat jednej nocy
będzie ok:) a jeśli za wcześnie to czym Ty się przejmujesz,jakby Ci się spóźniał to owszem,ale że za wcześnie.....nie słyszałam żeby to był objaw ciąży :)

Jestem dopiero po aborcji. To byla piąta ciąża. Przy pomocy środków ze strony womenonweb. Skuteczna, było b.wcześnie, niecały 4 tydzień. Nie ma prawa wypowiadać się nikt wż tak krytycznie, kto nie przeszedł podobnej sytuacji.

jeśli macie nawet jedną mało widoczną kreskę, to jesteście w ciąży. Najlepiej zrobić jeszcze gdzieś w labolatorium test z krwi, kosztuje ok. 20-23 zł. On jest skuteczny bardzo. Nie ma co zwlekać. Jeśli chcecie o coś pytać, piszcie.

Gość nienawidzesiebie
agnesse ja tez mysle zeby zakupic te srodki jesli genek mi nie pomoze moglabys w szczegolach opisac jak to wszystko sie odbylo?

Gość kwiat jednej nocy
tzn o tych środkach na poronienie.....z tej strony women coś tam

Gość buka
Piąta ciąża usuwana czy piąta po 4 urodzonych dzieci?

Gość nie radze
nie robcie tego domowymi sposobami dziesieciu kobietom moglo sie udac bez komplikacji a wam moze sie nie powiesc i bedziecie zalowaly ze nie zrobilyscie tego w sterylnych "cywilizowanych" warunkach mozecie sobie zrobic krzywde nie usuwawszy do konca DZIECKA...no chyba ze sie wstydzicie tego co chcecie zrobic dlatego wolicie nie ujawniac tego nawet przed ginekologiem...wasza sprawa tylko ciekawe jaka bedziecie mialy mine jak kiedys bedziecie pragnąc dziecka a okaze sie ze przez swoja glupote juz miec nie mozecie...

Gość nie radze
tak wogole to jakie wy jestescie pierdolniete trzeba bylo myslec jak nogi rozkladalyscie a nie teraz sie uzalac i "o Boze swiat mi sie zawali" "jestem zalamana!" "NIE CZAS I NIE PORA!" "nie moge urodzic TEGO DZIECKA"--to twoje dziecko glupia cipo i faceta z ktorym bylas zdecydowana wspolzyc tak jak teraz jestes zdecydowana zabic to co razem wspolnie w chwili uniesienia stworzyliscie JA JEBIE JA URODZILAM BEDAC O WIELE MLODSZA OD WAS MIALAM 19 LAT I MI JAKOS SWIAT SIE NIE ZAWALIL WRECZ PRZECIWNIE CZUJE SIE SPELNIONA JAKO SZCZESLIWA MATKA skonczylam studia mam dobra fuche i przede wszystkim wspaniala córke ZYCZE POWODZENIA I ZMIANY DECYZJI BO TO DZIECKO SIE NIE PROSILO NA SWIAT I NAPEWNO CHCIALOBY ZYC a prze takie jak wy niedpowiedzialne glupie gesi musza cierpiec niewinni ja nie mowie bo tez bylam nieodpowiedzialna zachodzac w ciaze tak szybko ale rozni nas jedno ja umialam przezwyciezyc strach wziac na swoje barki te odpowiedzialnosc stawic czoła temu co sie wydażylo urodzilam dalej sie uczylam bylam wspierana przez najblizszych i niczego nie zaluje. A jeszcze co lepsze- wychowuje ja samotnie i tego tez nie zaluje bo znam swoja wartosc i wiem jakie to szczescie miec bobo, wy nie jestescie tego narazie swiadome ale z czasem byscie byly...jesli tylko byscie sobie daly te szanse

To jest jedyne żródło, które jest bezpieczne, jeśli chodzi o Internet, wiem to od kolegi - lekarza. Stwierdziłam ciążę już właściwie w 2 tygodniu, na podst. tedtów krwi i tych z apteki na mocz ( nie są aż tak dokładne jak te pierwsze). Dużo szukałm, czytałam. Ale po pierwsze, nie wiadomo czy nie trafisz na podróbkę, a podrugie aborcja tylko i wyłącznie z jednym środkiem jest pewna na 80%, a ta ze strony womenonweb na 97%. Im wcześniej, tym lepiej. Przeprowadzasz konsultację internetową z ich lekarzem, oni ci odpisują na maila prywatnego, że lekarz zatwierdzł prośbę. Płacisz 70 euro darowizny na ich konto, najlepiej od razu po ich odpowiedzi. I czekasz na przesyłkę, nie dłużej niż 10 dni, ja czekałam niecały tydzień. Tylko trzeba pamietać, żeby odebrać. No i tam masz instrukcję. Łykasz pierwszy środek Mefiprostene, a po 24 godzinach 4 tabletki Misopisolu, po 2 godzinach 2 tabletki. I się zaczyna.Wszystko zależy od tego, jak późno jesteś w ciąży. Ja miałam niecałe 4 tygodnie, więc zarodek był nieukształtowany. Od razu krwawiłam, miałam małe skurcze. Plamisz jeszcze, jak piszą, ok. 2 - 3 tygodni i powinno się mieć jeszcze po 10 dniach usg. Cały czas możesz do nich pytać mailami, oni szybkio i fachowo odpowiadają.

Ej, ty "nieradze", daj sobie spokój. Nie wiesz o czym piszesz, więc się uspokój. ja też miałam pierwsze dziecko w wieku 19 lat. Środki antykoncepcyjne różne nie zawsze działją, nie bądź taka mądra, oby ciebie w życiu podobna sytuacja nie spotkała.

Do buka: mam czworo dzieci, teraz byłam piąty raz w ciąży.