Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gkrelm

BoboVita, Hipp, Gerber - które najlepiej smakują dzieciom?

Polecane posty

Gość gkrelm

Które dania słoiczkowe i kaszki najbardziej podchodzą Waszym maluchom?

na moje oko nie ma zbyt wielkiej róznicy między tymi słoiczkami/kaszkami, ale...moja mała jest chyba innego zdania, bo jeśli chodzi o obiadki to najbardziej jej podchodzi bobovita, a kaszki nestle:)

Gość gkrelm
Dziękuję za 1. wpis 🌼

ostatnio kupiłam jej kaszkę z bobovity, ale jak posmakowałam to wydawała mi się straaasznie słodka...az za bardzo...

Kuba je co mu się poda :) nie wybrzydza. Jednak jestem najbardziej przekonana do BoboVity 🌻 no ale jak nie ma to biorę co leci Gerber, Bobo frut, HiPP. Mały wcina aż miło patrzeć :) Kaszke je jedynie z BoboVity jest pyszna!!! Jakbym mogła to sama bym ją jadła :P

Gość ciociaklocia
bobovita

Gość szeroki-uśmiech
Moja córeczka z obiadków to je tylko Gerbera a z kaszek Nestle. Próbowałam kupowac zupki innych firm, ale pluła. Co do kaszek, to zaczęłam od kleików Nestle i jakoś tak pozostało.

mojej córce najbardziej smakują zupki z Gerbera - jarzynowa, marchewkowa z warzywami oraz z Bobovity marchewkowa z ryżem i jarzynowa z kurczakiem. Średnio podeszła dynia z ziemniakami z Hippa. Natomiast pluła ziemniakami z marchewką Hipp, jarzynową Hipp i ziemniakami ze szpinakiem Bobovita. Deserki wcina wszystkie, ale najbardziej lubi brzoskwinię z Hippa, jabłka + brzoskwinię Bobovita i jabłko z Gerbera Z kaszek daję tylko bobovitę z bananami, ale tak niespecjalnie podchodzi

Gerber jest teraz na promocjach w Realu... Ja kupiłam BoboVitę - zobaczymy :)

ja daję tylko deserki i małej jest obojętne, które wcina;) chociaż z owoców leśnych każdej firmy pluje;( zupki gotuję sama;) Kaszki z Bobo Vity;) - na noc z bananami... na dzień różne;) smakują:D

Gość Pseudo01
Ja ostatnio kupuję tylko Menu Smakosza Gerbera

Jeśli chodzi o deserki/zupki czy obiadki mój synek nie był wybrędny.Każda firma jemu smakowała.Ale jeśli chodzi o kaszki tu byly schody bo wybieral tylko nestle mleczno ryżową

Gość mama Majki
zupki i deserki tylko z Gerbera kaszki Nestle inne nie zostały zaakceptowane

Ja dopiero pierwszy tydzień daję zupki i wszystkie chyba mu smakowały. Mi osobiście nie podeszła jarzynowa-krem z Hippa. Dziś np. wciągnął marchewkową z ryżem i aż mu się uszka trzęsły, ale chyba był głodny a jak dostaje jabłuszko (na razie testowałam tylko gerber), to aż się trzęsie i jak się skończy, to płacze biedak :)

Madziu :) 🌼 Ja jeszcze czekam tydzień i też spróbuję :) Ciekawa jestem reakcji Lusi - ona ma taką kapryśną naturę :) Mam na razie deserki z BoboVity. A marchewkę upichcę sama, mam warzywka pewne od ojca z pola :) Niepryskane i nienawożone :)

A nam nie podeszło nic z gerbera i bobovity :( chociaż próbowałam kilku produktów. Ale za to Hipp :))))) jabłko z bananem i marchewka z ziemniaczkiem - bez problemu. Polecam. I są różnice w smaku pomiędzy firmami. Próbowałam z ciekawości ;)

zgadzam się moim dziś bardzo nie smakowało złociste jabłko Bobovity

Dobra, mogę zdać relację :) Lusia najbardziej kocha Gerbera - i deserki, i zupki, warzywka z jagnięciną są wspaniałe, nie ma co porównywać z obiadkami z BoboVity, które są zupełnie bez smaku. A z deserków o mało ze skóry nie wyskoczy za jabłkami z jagódkami i jabłkami ze śliwką. Deserki oprócz Gerbera to jeszcze niektóre z BoboVity i HiPPa lubi. Z BoboVity jabłko z bananem, z HiPPa jabłko z bananem i brzoskwinią... A tak to Gerber. Z HiPPa to chyba w ogóle zrezygnuję bo strasznie dużo dodatków pchają. No i ogólnie to staram się gotować sama, ale nie mam wielu sprawdzonych przepisów i martwię się czy moje żarełko nie będzie zbyt jednostajne.

A ja właśnie zjadłam Małemu kaszkę bananową z BoboVity - jest pyszna:P

A ja właśnie zjadłam Małemu kaszkę bananową z BoboVity - jest pyszna:P

Gość zatroskana
WIec :) Kaszki preferuje z Bobovity, tylko ryzowe - najlepsze z owocami lesmymi i malinami :) Herbatki z Hippa - najlepsza malinowa z dzika roza. Soki z Gerbera, z Bv sa niesmaczne Deserki - wszystko jedno Hipp, Bv, Gerbera duzo jemy bo sa w trojpakach 2+1 gratis - najlepsze sa z bananami :) Obiadki - i tu robi sie problem - poczatkowo te zaraz od 4 czy 5 miesiaca dowolne - sporo zjedlismmy z Bv bo moj Maluch geste lubi, z Hippa tez ok, mniej z Gerbera, bo rzadsze, ale w smaku ok. Natomiast te po 6, 8 miesiacu z Bv sa okropne. Ostatnio otwarlam sloiczek 190 g jakas pozywna fasolka z wolowina czy cos takiego i kawalki tam byly takie jakby dziecko mialo komplet zebow... porazka!!! generalnie nie polecam Bv dla dzieci z mniejsza iloscia zabkow czy bez nich. Duze, twarde kawalki sa nei do przejscia. Natomiast Gerber i owszem kawalki ryzu czy kluseczki widac, ale sa mieciutkie i spokojnie moj dwuzebny potworek sobie z nimi radzi. Przy czym obiadki gotuje sama, ale tez pracuje, wiec wole miec pod reka jakis sloiczek w razie czego. Przy okazji zapytam ile pija wasze dzieci? Moj ma 8,5 miesiaca i potrafi wypic 10-12 x 130 ml... Herbatka 200g jedna na miesiac to za malo... :)

Gość janirka
a moje dzieci kaszek nie za bardzo chciały próbować wszelakich, dopóki nie zaczełam do nich dodawać właśnie deserków gerbera - wszystkie im smakują te deserki. świetny patent na kaszkowego niejadka.

Gość lottam
Hippa kupiłam raz i zdębiałam, jak zobaczyłam, że ma sól w składzie. Teraz kupuję tylko Gerbery

Gość mała pszczoła
Ja szerokim łukiem omijam kaszki nestle, bo wydają mi się strasznie słodkie, natomiast ze słoiczków to najchętniej moje dziecko wcina zupki gerbera, czasami też hippa, ale to zjuż z wielkimi oporami.

Gość arikana
lottam, to dobrze wiedzieć, że tam sól jest, bo ja się nie zastanawiałam, tylko kupowałam co było na półce, a teraz to chyba rzeczywiście zacznę kupować gerbera, skoro ma lepszy skład.

arikana, lepiej czytaj etykiety, bo te same zupki różnych firm mogą miec różny skład, dodatki i przyprawy. Według mnie Gerber wprowadza produkty w kolejności najbardziej zbliżonej do naszego schematu żywienia